Elől hiányzott a pontosság…

A szokatlan, hétköznapi időpont ellenére óriási érdeklődés előzte meg a találkozót. Mindez nem véletlen, hiszen az OB-I-es bajnokság “A” csoportjának első két helyezettje találkozott a Bitskey uszodában. Rangadót ígért ez a javából.


Az első támadás a Fradié, Deckert azonnal kiállították. Az emberelőnyből pedig Vámos lőtt gólt, 0:1. Előny a másik kapu előtt is, amiből Vlachopoulos egyenlített, 1:1. Avramovic is a kiállítás sorsára jutott, ám ezt az előnyt kivédekeztük. Rasovic, azonban jobban koncentrált és kilőtte a hosszú sarkot, 2:1. Valics nagyszerű védését követően. Dabrowski Norbertnek volt közlendője, ezért, időt kért. Kürti megértette mit kért edzője, s ha kis szerencsével is de lövése a hálóban kötött ki, 3:1. Keményen védekezett a Fradi, újabb kiállítás, az előny azonban ezúttal kimaradt. Valics újabb bravúrja, Vámos bombáját hárította. Murisic száz százalékos ziccerben rontott, míg az ellentámadásból Varga Dénes lőtt gólt, 3:2. Ezzel zárult az első felvonás. Élvezetes, jó iramú mérkőzés, négy, négy kiállítással.

A Fradi hozta el a labdát a második negyed elején, így övék az első támadás, amit kivédekeztünk. Aztán jött megint, Varga Dumi, s kiegyenlített, 3:3. Két rossz lövésünk volt sajnos, mintha kapkodtunk volna egy kicsit. Nikic ezt kihasználta és visszavette a vezetést, 3:4. Érezte ezt Dabrowski Norbert is és azonnal időt kért, hogy megnyugtassa az övéit. A helyzet azonban nem változott, Decker lőtt fölé. Egy Fradi előny is kimaradt, Rasovic blokkján halt el a lövés. Jött újra Valics! Előbb Varga közeli lövését hárította, majd Mitrovic ismétlését is védte. A mérkőzés ebben a szakaszában nagyon kellett a jó kapus teljesítmény, mert a Fradi könnyen elléphetett volna! A másik oldalon, Gárdonyi is megvillant. Az eredmény befagyott, a lövések célt tévesztettek.

Rasovis elhozta a labdát a nagy szünetet követően, de az első támadást nem tudtuk lövéssel befejezni. Rendesen gyűrték egymást a csapatok, inkább a küzdelem dominált, kimaradt helyzetekkel itt is, ott is. A gólcsendet sajnos Younger törte meg 3:5. Hosnyánszki gólt lőtt, de inkább kiállították a védőjét, minthogy gólt ítéltek volna. Murisic aztán gólra váltotta az előnyt, 4:5. Valics egymás után háromszor is bizonyította, hogy jó formában van, támadhattunk az egyenlítésért. Sikertelenül. Kürti remek szerelését követően, Hosnyánszki lövését védte Gárdonyi. A következő támadásnál sajnos Gyárfás kipontozódott. Érzékeny veszteség! A negyed utolsó eseményét ismét csak egy Valics védés jelentette.

Ha elől egy kicsivel pontosabbak lennénk el lehetne kapni a Fradit! A lövések azonban az utolsó játékrész elején sem mennek. Valics az, aki életben tartja a reményeket. Varga azonban megtalálja a rést, 4:6. Vlachopoulos válasza sem késik, 5:6. Még négy perc van hátra, semmi nem dőlt el! Amíg a mi emberelőnyünkből leadott lövés a kapufán csattant, addig Jaksic a másik oldalon a hasonló szituációt gólra váltotta, 7:5. Rasovic vágtatott végig a pályán, csak kiállítást érően voltak képesek megállítani, de az előny ezúttal is kimaradt. Az ellentámadásnál Lukács kipontozódott, s alig több mint egy perc hátralévő játékidőnél Jaksic szerte foszlatta a reményeinket 5:8. Younger találata már csak hab volt a tortán, a végeredmény 5:9. Pedig sokkal, de sokkal több volt ebben a mérkőzésben! Kár érte! Március 15-én a Bajnokok Ligájában fontosabb lesz a győzelem. Adott a visszavágás lehetősége.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: Kemény volt a játék, felőrölte mindkét csapat erejét. A kapusteljesítmény mindkét oldalon kiemelendő volt. Sajnos a végén többet hibáztunk mint a Fradi. Gratulálok nekik, mert megérdemelten nyertek. Találkozunk március 15.-én,a Bajnokok Ligája mérkőzésen.

Varga Zsolt: Az Eger ellen eddig lejátszott mérkőzéseink mind különböztek. Viszont a mai játékot a jó kapusteljesítmények határozták meg. Az utolsó negyedben sikerült fölénybe kerülni. Tudtuk, hogy az Eger jó csapat, ezért azt kértem a játékosaimtól, hogy teljes erőbedobással, koncentrációval hajtsanak. 


A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB-I., férfiak, A csoport, 14.forduló

ZF-Eger – FTC Telecom

5:9 (3:2, 0:2, 1:1, 1:4)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 1000  néző

V.:  Csanádi Zs., Füzesi Zs.

ZF-Eger: Valics – Lukács, Rasovic S. 1 , Avramovic , Hosnyánszky , Sánta , Decker , Murisic 1 , Gyárfás  , Vlachopoulos 2 , Kürti 1 , Biros B., Tóth B. , Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

FTC Telecom: Gárdonyi – Sedlmayer  , Kállay, Pohl  , Vámos 1  , Német  , Nikic 1  , Jaksic 2  , Younger 2, Varga  3, Jansik, Mitrovic  , Gór-Nagy. Edzők: Varga Zsolt, Nyéki Balázs

Gól – emberelőnyből: 1/13 ill., 5 /16

Gól – ötméteresből:-

Kipontozódott: Gyárfás 23. percben, Lukács 33. perc

 

A 14. forduló további eredményei:

A-csoport:
Február 23., szombat
16.00.: AVUS Szombathely – Metalcom Szentes KSI Vízilabda Club
19.00.: Budapesti Honvéd Sport Egyesület – BVSC-Zugló
19.00.: PVSK-Mecsek Füszért – KSI Vízilabda Club

B-csoport:
16.00.: Kaposvári VK – Tatabánya
18.00.: VasasPlaket – UVSE Hunguest Hotels
19.00.: Debreceni VSE – Szolnoki Dózsa VSC
19.30.: PannErgy Miskolci VLC – A-HID OSC ÚJBUDA

 

/Fotó: Lénárt Márton/

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez