Bombameglepetésből – “csak” meglepetés

 

 


A kapuban ezúttal Csiszár Boldizsár kezdett. Túl sok dolga nem akadt az első három percben, mert szinte végig támadtunk. Hosnyánszki már a szokásosnak mondható találatával vezettünk 1:0-ra, de közben két emberelőnyös helyzetet is elpuskáztunk. A védekezésünk rendben volt, elől azonban nem ment igazán. Nem véletlen, hogy Dabrowski Norbert a harmadik előnyünk megjátszása előtt időt kért. Hiába! Pásztor ötméteresből kiegyenlített, pedig már gólokkal vezethettünk volna. Három másodperccel az első játékrész vége előtt aztán újra jött a Hosi bomba: 2:1!

Miután a labdáraúszásnál a vendégek szerezték meg a labdát, éltek is az első támadás lehetőségével Czigány Károly révén. 2:2. Sánta harcolt ki ötméterest, amit Rasovic értékesített: 3:2. Murisic pazar góljával először volt kettő a különbség. Igaz nem sokáig, mert Létay is beköszönt: 4:3. Avramovic az újabb találat szerzője, amivel megint kétgólos az előny: 5:3. Hiába védett bravúrral Csiszár, mert Pásztor a kipattanót már a sarokba vágta 5:4.

Az első félidőben kilenc emberelőnyt ítéltek a játékvezetők, s érdekes módon ezekből egyik oldalon sem született találat. Ezekben sajnos mi vezettünk mert öt emeberelőnyünk is kimaradt. A harnmadik negyed is akciógóllal kezdődött Ambrus csavart Csiszár kapujába: 5:5. A következő támadásból újra jött a menetrendszerűnek mondható Hosi bomba, majd Gyárfás is feliratkozott a góllövők közé és visszaállt a a két gólos különbség. Várnai találatával azonban újra zárkózott a vasút: 7:6. ” Mindent bele” – szólt a biztatás a B középből, amit megint csak Hosnyánszki fogadott meg a leghamarabb, már a negyedik gólját lőtte: 8:6. A hazai találatok felét! A” ki lövi az első emberelőnyös gólt?” versenyben Sugár Péter végzett az élen, jellemző módon a harmadik játékrész vége felé. A végső sípszó előtt azonban meglepetésre Pásztor kiegyenlített 8:8!

Bajlós jelekkel kezdődött az utolsó negyed. Török találatával először vezettek a vendégek: 8:9. Aztán Létay következett: 8:10. Érett a meglepetés! Kevesebb mint egy perccel a vége előtt Murisic még szépített, de Létay újra betalált, s ekkor kettővel vezettek a vendégek. Rasovic  egyre csökkentette a különbséget. Aztán a már kipontozódott Létay is újra vízbe szállt, ami miatt négy másodperccel a vége előtt ötméteres járt a hazaiak javára. Kis tanakodás után a játékvezetők ezt meg is ítélték, majd hosszas tanácstalanság következett. A játékosokat már a partról kellett visszahívni. Aztán Rasovic végül csak odaállhatott – bevágta, s így lett a bombameglepetésből, csak meglepetés!

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: Gratulálok a BVSC-nek, mert jobban játszottak. Sok minden kavarog most bennem. Mindenki hibázik, de így nem sportszerű eldönteni mérkőzéseket.. Mondom ezt annak ellenére, hogy most ennek mi voltunk a kedvezményezettjei. A középszakaszban ez az egy pont még nagyon sokba kerülhet nekünk. Lesz mind dolgoznunk a jövőben.

Szűcs Levente: Nagyon örülök, mert ez az egy pont a felsőházat jelenti számunkra.

 


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB-I., férfiak, A-csoport, 13. forduló.

ZF-Eger – BVSC-Zugló

11:11 (2:1, 3:3, 3:4, 3:3)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 200    néző.

V.: Vogel G., Marnitz M.

ZF-Eger: Csiszár-, Lukács, Rasovic S. 3  , Avramovic 1, Hosnyánszky 4 , Sánta , Decker  , Murisic 2  , Gyárfás 1 , Vlachopoulos , Kürti ,  Biros B.  , Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

BVSC-Zugló: Györke -, Czigány 1  , Csapó , Lajkó , Várnai , Török 1 , Létay 2 , Ambrus 1 , Kovács P. , Pásztor 3  , Mészáros , Sugár 1 , Szabó B. 1 , Szakonyi. Edzők: Szűcs Levente, Kemény Kristóf

 

Gól – emeberelőnyből:13/2, ill.: 9/2

Ötméteresből:2/2, ill: 1/1

 

A 13. forduló további eredményei:

A csoport:

FTC – Telekom – BHSE: 13-4

Metalcom Szentes – PVSK-Mecsek Füszért: 8-7

AVUS Szombathely – KSI: 14-4

B csoport:

Szolnoki Dózsa VSC – PannErgy Miskolci VLC: 11-8

Tatabánya – Vasas Plaket: 10-6

Debreceni VSE – A-Híd OSC- Újbuda: 9-11

Kaposvári VK – UVSE Hunguest Hotels: 8-7

 

/ Fotó: Lénárt Márton/

 

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez