Biztos győzelem – dicséretet érdemlő fiatalok

Nem volt éppen rózsás hangulatban Szilágyi Péter, a ZF-Eger női csapatának másodedzője, amikor kora délután telefonon beszéltünk. Nem sokkal korábban hozta ki lányát, Szilágyi Dorottyát a kórházból. Arcüreggyulladását kezelték. Ezzel eldőlt, hogy a válogatott játékos nem szállhat vízbe a ma esti bajnoki mérkőzésen. Csakúgy, mint a sérüléssel bajlódó Rompos Dóra sem. Így aztán  a legfiatalabbak nagy mérkőzése lehet ez a mai összecsapás.


A mérkőzés első gólját Ráski Lilla szerezte, amivel sokáig vezettek a hazaiak. Jó védekezés jellemezte mindkét csapat játékát, mígnem Petik kiegyenlített: 1:1. Elég sok volt a hiba mindkét oldalon, ami elsősorban a nagy bizonyítási vágynak volt betudható. 

A második negyed ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Horváth Anna nagyokat védett a kapuban, Ráski pedig látványos gólt ejtett. 2:1. Sőt a harmadik gólt is ő jegyezte, jó példát mutatva csapatkapitányként. Miklós Réka bevágta a jogosan megítélt büntetőt, amivel már három gólos volt a különbség. A második játékrész 4:2– es hazai vezetéssel zárult.

A nagyszünet után Miklós Réka akcióból is eredményes volt, 5:2-re alakítva ezzel az eredményt, majd Ráski büntetőből növelte tovább az előnyt.  Bicskei is kihasználta a könnyű síppal befújt büntetőt. Szép akció végén talált be a fiatal Bódi Fruzsina, amivel már 7:3-ra vezettek a hazaiak. Szilágyi Szabina 23. percben történő kipontozódása borzolta a kedélyeket a hazai kispadon. Sőt nem sokkal később Katona Zsófinak is el kellett hagynia a medencét, ráadásul az ellene megítélt büntetőt Tátrai belőtte, így 7:4-es állásnál ért véget a harmadik negyed.

A büntetők mérkőzésén Hlengiwe is betalált 8:4. Aztán le fel úszkáltak a csapatok, gyűrték egymást rendesen, gól azonban már nem esett. Ráski csapatkapitányhoz méltó módon vízilabdázott, míg nagy dicséretet érdemel az ifjúsági korú Kiss Abigél is, aki kiválóan centerezett.

 

 

Mestermérleg:

Biros Péter: A célt elértük, betegségektől, sérülésektől, visszavonulástól amerikai tanulmányok megkezdésétől átalakult csapatunk dicséretet érdemel. Sok munka vár még ránk, de egyelőre a mai teljesítménnyel elégedett vagyok.

Zantleitner Krisztina: Nincs miért szomorkodnunk, egy jól játszó, összeszedett Egertől kaptunk ki.

 


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., nők, alapszakasz, 15. forduló

ZF-Eger – Tatatbánya

8:4 (1:1, 3:1, 3:2, 1:0)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 150 néző

V.: Vogel G., Marnitz M.

ZF-Eger: Horváth A. -, Ráski 4 , Pulyblank , Tóth Cs. , Hlengiwe  1 , Szűcs P. , Dobi D.,  Kiss A. , Katona Zs. , Molnár D. , Miklós R. 2 , Bódi 1 , Szilágyi Sz.  Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Tatabánya: Zirighné -, Dobos, Zaintleitner N., Jenei, Pintér, Bicskei 1, Tátrai Sz 1., Balogh, Petik P.1  , Sedlakova, Kolarova , Keresztes A. 1, Marsi. Edzők: Zantleitner Krisztina, Bicskei Péter

Gól –  emberelőnyből: 3/1. ill. 5/0

Gól – ötméteresből:4/4.ill. 2/2

Kipontozódott: Szilágyi Szabina, Katona Zsófi

 

A 15. forduló további eredményei:

DUE-Maarsk Grapich – UVSE Hunguest Hotels: 8-11

BHSE – Hungerit Szentes: 9-11

FTC-Telekom – BVSC-Zugló: 8-8

 

/Fotó: Lénárt Márton/

 

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez