Szoros volt, de behúztuk

Főként harmadik negyedbeli játékának köszönhetően, elhozta a három pontot a Kőér utcában szereplő ZF-Eger férfi együttese.


 

Kiállításokkal, és gyors gólváltással indult a Budapesti Honvéd SE, valamint a ZF-Eger férfi csapatának szombat kora délutáni mérkőzése az E.ON OB I-es bajnokság hétvégi fordulójában.

Egészen pontosan a második kéksapkás emberfórt használta ki először Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata. A gólszerző, mint mostanában nagyon sokszor, ezúttal is Hosnyánszky Norbert volt, más kérdés, hogy máris jött a hazai válasz, majd Juhász Zsolt büntetője után a fordítás is.

Eléggé szorosan alakult a találkozó első negyede, mert Sztrahinja Rasovics révén ismét jött egy fordulat (2-2). Ennek ellenére sem a mieink szája íze szerint ért véget a felvonás, mivel a háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergely még bevágott egy előnyt.

A második etapban kicsit komolyabb bajba is kerülhettek volna az egriek, legalábbis a Honvéd háromszor is támadhatott a közte kettőért, hazai gól híján azonban a következő állomást Nikola Murisics egyenlítő találata jelentette. Csakhogy a vezetés átvétele helyett megint a hátrány jutott a vendégeknek, ráadásul az újabb fővárosi találatra már nem is érkezett válasz a nagyszünetig (4-3).

Amennyire az első két játékrész aggódósra sikeredett, olyannyira alakult szépen az összecsapás harmadik negyede. A Hosnyánszky Norbert, Angelosz Vlahopulosz féle tengely ismét felvállalta az irányítást, zsinórban szerzett három góllal pedig első alkalommal vezetett valamelyik gárda a meccsen (4-6).

Ez a három találat lélektanilag is fontos pillanatban érkezett, hiszen így még a közvetlen végjáték előtt sikerült magukhoz ragadni a kezdeményezést az egrieknek. Dabrowski Norbert időkérése is fontos pillanatban érkezhetett volna, hogyha egyből utána sikerül hárommal elmenni, de ez sajnos nem jött össze.

Ehelyett Juhász Zsolt faragta egyre csapata hátrányát, szóval még mindig nem nyugodhattunk meg. Angelosz Vlahopulosz ugyanakkor ebben a nyolc percben egyszerűen tarthatatlannak bizonyult, harmadik rövid felső sarkos bombájával így megint plusz kettőnél jártunk (6-8).

Ennél az állásnál jöhetett a befejező felvonás, és ebben a pillanatban érezni lehetett, amennyiben a mieink szerzik a következő gólt, azzal akár az összecsapást is eldönthetik. Nos, Decker Ádám tökélyre fejlesztett létszámfölényes húzása meg is hozta a várt különbséget, innentől ezért már (idézőjelben) csak az eredményt kellett okosan tartani.

A hátralévő idő már tényleg csak arról szólt hevesi részről, hogy valahogyan menjenek le a másodpercek, ami meg is történt. Összességében a várakozásoknak megfelelően, nem egyszerű találkozón sikerült három pontot szereznie a ZF-Eger együttesének, így továbbra is tapad az A-csoport éllovasára, a Fradira.

 

Mestermérleg:

Merész András: – Szoros volt, sőt, a meccsnek talán jelentős részében szoros meccset tudtunk játszani. Aztán volt olyan periódus, amikor belebutultunk a saját játékunkba, és ez alaposan megzavart minket. Gratulálnunk kell az Egernek, mert kihasználta minden hibánkat.

Dabrowski Norbert: – Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, illetve, hogy nem leszünk frissek. Amikor egy csapat lő tizenhét gólt szerdán, akkor tudni lehet, hogy valamennyire ellövi a puskaporát, és nehéz lesz megint ugyanazt a szintet hozni. Szóval ilyen meccsre számítottam, szorosra, de győzelemre, és igazából ezért is három pont jár. Annak is örülök, hogy Biros Barnabás gyakorlatilag hiba nélkül lehozta a mérkőzést, és, hogy Csiszár Boldizsár is jól védett, de gratulálok a Honvédnak is, mert jó ellenfél volt.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB I., férfiak, A-csoport, 12. forduló
Budapesti Honvéd SE – ZF-Eger
8-10 (3-2, 1-1, 2-5, 2-2)
Budapest, Kőér utca, 200 néző.
V.: Vogel G., Csizmadia Zs.
HONVÉD: Decker A. – Kardos A. 1, dr. Illés S. 1, Simon R., Simon A., Szirányi 1, Szivós 2. Cs.: Tímár – Kiss B., Jusuke, dr. Kiss G. 1, Juhász Zs. 2, Gregor B. Edző: Merész András.
ZF-EGER: Csiszár B. – Gyárfás 2, Decker Á. 1, Rasovics 1, Hosnyánszky 2, Murisics 1, Vlahopulosz 3. Cs.: Lukács D., Avramovics, Sánta, Biros B., Tóth B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 5/2. ill. 9/5.
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kiállítva (végleg cserével): Decker A. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 2-1, 3-2, 4-3, 4-6, 5-7, 6-7, 6-9, 7-9, 7-10, 8-10.

 

A 12. forduló további eredményei:

A-csoport:
KSI Vízilabda Club – MetalCom Szentes 7-10
BVSC-Zugló MKB Euroleasing – FTC-Telekom 6-11
PVSK-Mecsek Füszért – AVUS Szombathely 18-7

B-csoport:
UVSE Hunguest Hotels – Tatabánya 8-7
VasasPlaket – Kaposvári VK 12-15
A-Híd OSC-Újbuda – Szolnoki Dózsa VSC 8-7
PannErgy Miskolci VLC – Debreceni VSE 12-8

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez