Jöhet a Honvéd!

Nem számítunk könnyű mérkőzésre a Kőér utcában sem, de, hogy jó pozícióban kezdje a bajnokság középszakaszát, nyerni kell a ZF-Egernek.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, A-CSOPORT, 12. FORDULÓ

BUDAPESTI HONVÉD SE (4.) – ZF-EGER (2.)

BUDAPEST, KŐÉR UTCA, FEBRUÁR 9., SZOMBAT, 15.00. (TV: M4 SPORT)

V.: VOGEL GÁBOR, CSIZMADIA ZSOLT.

 

Hogy menyire repül az idő, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy már csak három mérkőzés maradt hátra a 2018/2019-es bajnokság alapszakaszából, ami azt jelenti, hogy nagyjából ennél a pontnál kezd igazán beindulni a szezon a ZF-Eger férfi együttesének.

Hogy miért írjuk ezt? Nagyon egyszerű a magyarázat, hiszen az elmúlt évek bajnoki versenykiírásához hasonlóan, idén is minden eredmény továbbszáll a közelgő középszakaszba, így már a most szombati, Budapesti Honvéd SE elleni is. Miután az E.ON OB I. sorsolása ismételten nehezedő ellenfeleket sodor az egriek útjába, a Honvéd, BVSC, FTC hármas ellen valóban nem zárul könnyen az alapszakasz.

Most azonban egyelőre csak a soron következő riválissal kell foglalkoznunk! A hétvége feladatát tehát a Kőér utca bevétele jelenti. Kezdjük azzal, hogy a találkozó viszonylag szokatlan időpontban, délután 15 órakor startol, köszönhetően, az M4 Sport televíziós csatorna élő közvetítésének. Persze, ennek csak örülhetünk, hiszen így gyakorlatilag minden magyar háztartásban, sőt, az internet révén, a világon mindenhol követhető lesz az összecsapás.

És bizony az sem véletlen, hogy a csatorna műsorára tűzi a mérkőzést, hogyha legalábbis abból indulunk ki, hogy ősszel elég szoros meccset játszott egymással a két alakulat, akkor ezúttal is egy igazi sportcsemegében reménykedhetnek a vízilabda sport szerelmesei. Persze, mi eltekintenénk az újbóli izgalmaktól, elég volt az az őszi 11-10…

Emlékezhetünk, legutóbb novemberben, a Bitskey-uszodában nézett egymással farkasszemet a két fél, ahol ugyan egy-két egyenlítéstől eltekintve, végig a mieink birtokolták az előnyt, de az utolsó támadás például a Honvédé volt, amely során akár pontot is rabolhatott volna.

Ebből kiindulva pedig egyáltalán nem számíthatunk könnyű ütközetre. Hogyha még egy gondolat erejéig visszamegyünk az időben, azt is megállapíthatjuk, hogy a kékek legerősebb felállásukban ugorhattak medencébe, míg a vendégeknél a korábban a hevesi megyeszékhelyen is megfordult Szivós Márton nem szerepelt. A múlt hétvégén ötszázadik OB I-es meccsét játszó világbajnok pólóssal kiegészülve, ráadásul saját uszodájában valós veszélyt jelenthet a Honvéd, a kérdés már csak az, hogy melyik egri csapatot láthatjuk majd.

Természetesen mi bízunk a legjobbakban, mindenesetre az elmúlt hetek eredményességére lehet alapozni, mert a győztes mérkőzések mindig jobb hátszelet adnak. És, ha már győztes mérkőzés, a szerdai, Crvena zvezda elleni 17-11 után csütörtökön regeneráló edzés szerepelt a programban, illetve videózás, míg pénteken két taktikai jellegű foglalkozás. Információink szerint ezzel készen is fog állni a csatára a társaság, amelyen csakis a három pont lehet elfogadható eredmény.


 

A 12. forduló további párosításai:

A-csoport:
2019. Február 9., szombat
16.20.: KSI Vízilabda Club – MetalCom Szentes
17.00.: BVSC-Zugló MKB Euroleasing – FTC-Telekom
19.00.: PVSK-Mecsek Füszért – AVUS Szombathely

B-csoport:
13.15.: UVSE Hunguest Hotels – Tatabánya
18.00.: VasasPlaket – Kaposvári VK
19.00.: A-Híd OSC-Újbuda – Szolnoki Dózsa VSC
19.30.: PannErgy Miskolci VLC – Debreceni VSE

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez