Egy félidő után eldőlt

Már két negyed után tizenkét lőtt gólnál járt a ZF-Eger férfi együttese a Crvena zvezda ellen, így meglehetősen izgalommentesre alakította szerda esti BL-meccsét.


 

Sok néző, remek hangulat, és Hosnyánszky Norbert. Így indult szerda este a ZF-Eger férfi csapatának aktuális Bajnokok Ligája-összecsapása, amelyen a legutóbbi játéknaphoz hasonlóan, ezúttal is a Crvena zvezda csapatával nézhetett farkasszemet.

Nem véletlenül kezdtük tudósításunkat ezzel a nyitómondattal, hiszen tényleg remek atmoszféra alakult ki az első ráúszásig, majd nem sokkal később az egriek olimpiai bajnoka meg is szerezte a vezetést. Habár ezt követően, rögtön jött az egyenlítés, de Sztrahinja Rasovicsék nagyon belejöttek, és meg sem álltak 4-1-ig.

Régóta várt módon, erőtől duzzadó támadójátékot láthattunk a hazai gárdától, ezt a fajta produkciót pedig élvezte is a publikum. Az első kisszünetig még Biros Barnabás és két másodperccel a duda megszólalása előtt, Nikola Murisics is megtalálta az utat a hálóba, így 6-2-nél még amiatt sem aggódhattunk, hogy a kiállítások zöme a hazai csapatot sújtják.

Emlékezhetünk, Belgrádban is remekül kezdtek a mieink, de a mostani rajt tényleg minden várakozást felülmúlt. A második negyedben is ellenállhatatlanul pólózott legalábbis a házigazda, és még csak a meccs feléig sem kellett várni, hogy megszülessen a tízedik egri találat. Egészen pontosan valamivel kevesebb, mint tizenkét és fél perc kellett ahhoz, hogy Angelosz Vlahopulosz 10-2-re módosítsa az állást, szóval a találkozó első fele tényleg nagyon rendben volt.

Sejthető volt, hogy az összecsapás végéig nem lehet bírni ezt a tempót, és ezt a minőséget, a harmadik felvonás pedig már máshogyan is alakult, mint az azt megelőző kettő. Nem mondanánk, hogy elkényelmesedett volna tetemes előnye birtokában a hazai együttes, egyszerűen csak ez az etap nem hozott olyan koncentrált támadójátékot, mint előtte.

Ettől még persze egy rossz szó sem érhette a ház elejét, hiszen így is nagyon magabiztosan őrizte fórját Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata. Igazából még úgy sem forgott veszélyben a három pont megszerzése, hogy ez a harmadik negyed valóban nem sikerült jól. Amiért pedig Angelosz Vlahopulosz a játékrész utolsó másodpercében egy szabaddobásnál ismét jól célzott, azzal sem volt különösebb gond, hogy előtte mínusz négyig közelítettek a vendégek.

Az utolsó nyolc minutum aztán megint egy gólváltással indult, és az egriek görög légiósa már az ötödik találatánál tartott. Idő közben a másodpercek is egyre jobban pörögtek, de úgy istenigazából már egyáltalán nem kellett izgulni a győzelem megszerzése miatt.

Első két kiváló negyedének hála ezzel fölényes, megnyugtató és fontos diadalt aratott a ZF-Eger, így aztán egymás után két győztes BL-meccsel a háta mögött várhatja a következő fordulót, a február 27-i, Pro Recco elleni hazai összecsapást.

ZF-Eger – Crvena zvezda 17-11, 2019.02.06. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Crvena zvezda 17-11, 2019.02.06. (FOTO: Lénárt Márton)

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Egy igazán közönségszórakoztató mérkőzés volt, amelyen rettentően sok gólt láthattunk. A találkozó közepétől nagy előnyünk birtokában egy edzőmeccsé alakult ez a BL-csörte. Biztosan mindenki fejében ott volt, hogy szombaton a Honvéd otthonában is fontos ütközet vár ránk. Ma még örülünk a három pontnak, de este én már a hétvégi bajnokival foglalkozom.

Alekszandar Filipovics: – Elsőként szeretnék köszönetet mondani az egri közönségnek a kiváló hangulatért, de ma egy jóval erősebb ellenféllel álltunk szemben, mint két hete. Egész mérkőzés közben problémáink voltak a védekezéssel, azonban mindenképpen a jobb csapat nyert.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 8. forduló
ZF-Eger – Crvena zvezda (szerb)
17-11 (6-2, 6-3, 2-4, 3-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 1000 néző.
V.: M. Schwartz (izraeli), D. Gomez (olasz).
LEN-Delegátus: M. Brguljan (montenegrói).
ZF-EGER: Valics – Gyárfás 1, Decker Á., Rasovics 2, Hosnyánszky 5, Murisics 2, Vlahopulosz 6. Cs.: Lukács D., Avramovics, Sánta, Kürti, Biros B. 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
CRVENA ZVEZDA: Kralj – Radovics 2, Sulc 1, Ilics, Vasics 2, Bitadze, Tankosics 5. Cs.: Todorovski – Milojevics, Bursac, Martinovics, Zezelj 1, Ljubenovics. Edző: Alekszandar Filipovics.
Gól – emberelőnyből: 7/5. ill. 7/2.
Kettős emberelőnyből: – ill. 1/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Tankosics a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-1, 4-1, 4-2, 10-2, 10-3, 11-4, 12-5, 13-5, 13-9, 14-9, 15-10, 17-11.

 

A 8. forduló további eredményei:

A-csoport:
Steuau Bucuresti – CNA Barceloneta 10-14
AN Brescia – FTC-Telekom 10-5
Pro Recco – Dinamo Moscow 11-6

B-csoport:
Havk Mladost Zagreb – Szolnoki Dózsa VSC 8-11
Waspo Hannover – Spandau 04 Berlin 11-7
Olympiakosz Pireusz – VK Jug Dubrovnik 10-10
Jadran Split – BPM SM Verona 12-9

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez