Ünnepi pillanatokkal kezdődött az AVUS Szombathely elleni férfi OB I-es mérkőzés, hiszen ezen a találkozón jubilált Hosnyánszky Norbert. A ZF-Eger olimpiai és világbajnok klasszisát négyszázadik élvonalbeli fellépése kapcsán köszöntötte a Bitskey közönsége.


 

– Számítottál arra, hogy már ennyi mérkőzésnél jársz?

– Ha őszintén kell válaszolnom, akkor azt mondom, hogy egyáltalán nem tudtam – felelt a kerek szám apropóján feltett kérdésünkre Hosnyánszky Norbert, a ZF-Eger klasszisa. – Érdekes, hogy a napokban olvastam az interneten, hogy Kiss Csabi most érte el az ötszázat, így én is végig gondoltam, hogy én hol járhatok. Nála azért jóval fiatalabb vagyok, mind a ketten ugye játszottunk külföldön, így az én tippem jócskán elmaradt a négyszáztól.

– Láthattuk, hogy milyen volt a jubileumi meccsed. Az elsőre is emlékszel?

– Természetesen. A Szentes ellen játszottunk, Vad Lajos volt az akkori edzőm. Igazán emlékezetes volt, gólt is szereztem, mégpedig centerből.

– Nagyon sikeres, és rendkívül hosszú pályafutásról beszélünk esetedben. Van esetleg olyan mérkőzés ami kimondottan kedves számodra?

– Sokkal inkább periódusokat tudok kiemelni. Az egyik ilyen pályafutásom során az pont az egri. Rengeteget kaptam itt a szurkolóktól és a klubtól. Csak köszönetet tudok mondani mindenkinek, igyekszem hétről hétre meghálálni mindezt.

– Meddig látunk még?

– Nagyon nehéz erre válaszolni, de az biztos, hogy már négyszáz mérkőzésen nem…

 

(FOTO: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez