Budapesten a Dunaújváros ellen

Komoly mérkőzés vár a ZF-Eger női csapatára az OB I. 13. fordulójában, hiszen Budapestre látogatnak, az ellenfél pedig a Dunaújvárosi Egyetem – Maarsk Graphics csapata lesz.


OB I., NŐK, ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM – MAARSK GRAPHICS (2.) – ZF-EGER (5.)

III. KERÜLETI TVE USZODA, FEBRUÁR 1., PÉNTEK, 13.00.

V.: VÁRKONYI GABRIELLA, BERECZKI MIKLÓS.

Ha szigorúan a tabellára nézünk, akkor összesen tizenöt pont és két együttes van a két csapat között. Ettől függetlenül ki kell emelnünk, hogy Biros Péter lányai többször bizonyították már a szezon során, hogy képesek bárki ellen remek vízilabdát produkálni. Természetesen a második helyen álló Dunaújvárost sem kell bemutatni túlzottan, elég csak kiemelni azt, hogy nem is olyan régen Európai Szuperkupát nyert a csapat.

Ha a két gárda bajnokságbeli első felvonását vesszük górcső alá, akkor a hétgólos vendég győzelem nem teljesen fedi a Bitskey Uszodában látottakat. Az egri lányok remekül tartották magukat, ám a mérkőzés végére elfáradt a csapat. Sok gólos mérkőzést láthatott akkor a publikum, ám senkit ne tévesszen meg a különbség, nem lesz egyszerű dolga a vendéglátónak. A mérkőzés előtt természetesen kíváncsiak voltunk, hogy miként készült a csapat erre a rangadóra.

 – Most is gőzerővel készültünk, nem jelent különbséget az, hogy ki az ellenfél. A Dunaújváros egy rendkívül erős csapat, nem véletlenül nyertek LEN-kupát illetve Európai Szuperkupát. Nagyon oda kell figyelnünk a pontos helyzetkihasználásra, illetve arra, hogy a lehető legkevesebb alkalommal forduljanak le rólunk. A cél az, hogy kihozzuk a legtöbbet magunkból, és, hogy egy jó meccset játszunk velük fogalmazott honlapunknak az egriek játékosa, Szűcs Petra.


 

A 13. forduló további párosításai:

Február 1., péntek
18.30.: Szeged SZTE – FTC Telekom

Február 2., szombat
18.00.: Hungerit Szentes – RB-Tatabánya
18.00.: UVSE Hunguest Hotels – BVSC-Zugló

Szabadnapos: Budapesti Honvéd Sportegyesület

(FOTÓ: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez