Nem bízzuk a véletlenre

Így már egy nappal a PVSK elleni bajnoki előtt a Mecsek-aljára utazott a ZF-Eger férfi együttese.


 

E.ON OB I., FÉRFIAK, A-CSOPORT, 10. FORDULÓ

PVSK-MECSEK FÜSZÉRT (3.) – ZF-EGER (2.)

PÉCS, JANUÁR 25., PÉNTEK, 19.00.

V.: VOGEL GÁBOR, IFJ. KENÉZ GYÖRGY.

 

Címünk, alcímünk felidézhet bennünk egy őszi emléket, egészen pontosan egy október végi bajnoki mérkőzést, amiről akkoriban már-már azt gondoltuk, el sem kezdődik soha. Sokan biztosan rájöhettek már arra, hogy az E.ON OB I-es bajnokság harmadik fordulójában lejátszott PVSK-Mecsek Füszért elleni összecsapásról beszélünk.

Ez volt legalábbis az a találkozó, amelyet egy nappal Mindenszentek előtt rendeztek, és hát jó magyar szokás szerint, természetesen ilyenkor mindenki útra kelt. A pécsiek így hiába is indultak el korán, hogy időben érkezzenek meg a Bitskey-uszodába, az autópályák annyira be voltak dugulva, hogy a mérkőzés végül az eredeti start helyett másfél órás csúszással indult.

Türelmesen várt akkor a ZF-Eger, hiszen három nappal később fontos Bajnokok Ligája-meccs várt rá, és bizony a Dinamo Moscow elleni győztes csörte felkészülésében komoly szerepet játszott a hétközi bajnoki. Mindezen történeteket csak azért elevenítjük fel, mert most pont fordított a sorrend, egy hétközi BL-meccset követ a Pécs elleni, illetve az utazás sem a szokott módon történik.

Hogyha rosszmájúak akarnánk lenni, akár azzal is viccelődhetnénk, hogy okulva a baranyaiak példájából, inkább már egy nappal az összecsapás előtt elutazott a mérkőzés helyszínére a társaság, de nem pont ez az igazság. A pontvadászat alapszakaszának tízedik fordulóját eredetileg a hétvégén bonyolítják le (a mieinken kívül mindenki szombaton is játszik), ám, hogy ne kelljen néhány napon belül sokat utazni, így a pécsiek hozzájárulásával egy nappal korábban, vagyis már pénteken sor kerül a mérkőzésre.

A heti buszos menetrend ezzel Eger-Belgrád-Pécs-Eger útvonalat jelent, a mai napon ugyanis a szerb fővárosból egyenesen a Mecsek-aljára vezetett a kékek útja. Ennek köszönhetően, a szerdai Crvena zvezdával szembeni BL-ütközet ellenére is viszonylag kipihent állapotban ugorhatnak majd medencébe a fiúk, amire szükség is lesz.

Merthogy nem szabad megtévesztenie minket az őszi 11-3-as egri diadalnak, a PVSK nem véletlenül áll az A-csoport harmadik helyén. A BVSC és a Honvéd (előbbi kétszeres) legyőzése is ezt támasztja alá, és, ha például a Szentes elleni, hazai döntetlen, vagy a szombathelyi vereség nem lenne, akár még a jelenleginél is közelebb lehetne a mieinkhez a tabellán.

Ami pedig az egri csapatot illeti, már Belgrádba is tizennégy játékos utazott el a bajnoki miatt, vagyis a 13-12-es sikert hozó találkozóról kimaradó Tóth Bendegúz neve ezúttal már ott lesz a jegyzőkönyvben. Az összecsapástól természetesen vendég sikert várunk, de az biztos, hogy hasonlóan a szerdaihoz, ezúttal sem adja majd könnyen magát az aktuális rivális.


 

A 10. forduló további párosításai:

A-csoport:
2019. január 26., szombat
13.15.: KSI Vízilabda Club – Budapesti Honvéd SE
16.00.: AVUS Szombathely – FTC-Telekom
17.00.: BVSC-Zugló MKB Euroleasing – MetalCom Szentes

B-csoport:
Január 26., szombat
11.45.: UVSE Hunguest Hotels – PannErgy Miskolci VLC
16.00.: Tatabánya – A-Híd OSC-Újbuda
16.00.: Kaposvári VK – Szolnoki Dózsa VSC
18.00.: VasasPlaket – Debreceni VSE

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez