A havat már legyőztük

Alaposan meg kellett kínlódnia a ZF-Eger férfi csapatának, hogy nagy nehezen megérkezzen idei első tétmérkőzésének helyszínére.


 

Hogy Bologna csak egy óra tízperces repülőút Budapestről? Pazar! Végre nem kell legalább hosszú utazás árán megérkezni egy külföldi Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínére. Ezt gondolta legalábbis a ZF-Eger férfi csapatának utazó kerete, amely kedden reggel indult el az év legelső tétmérkőzésének helyszínére.

Hogy miért Bologna, amikor az ellenfelet a Pro Recco jelenti, arról majd a későbbiekben, előbb azonban térjünk vissza a mai nap viszontagságaira. Volt belőlük bőven…

Odáig nagyjából rendben is volt a történet, hogy a szokásos Tinett Busz jelentette ferihegyi transzfer rendben, a téli időjárás ellenére is gond nélkül megtörtént. Belépve aztán a Budapest Airport kapuin, hatalmas tömeg fogadta az egrieket, elég sokan terveztek ugyanis mostanra utazást. Eddig egyébként még mindig nem történt semmi extra, a kötelező ellenőrző pontokon ugyanis rend szerint értek át az együttes tagjai, majd, amikor a vámmentes övezeten belül ért mindenki, az indulást és a kapukat jelző kijelzőn egyelőre semmilyen információ nem jelent meg a bolognai járattal kapcsolatosan.

Az eredetileg 12.05-re kiírt indulás aztán kicsivel később 12.35-re tolódott, de, amikor a repülőgéphez menet tudatosult a társaságban, hogy odakint bizony egyre nagyobb intenzitással szakad a hó, többen is borítékolták, hogy a félórás csúszás csak optimista becslés. Merthogy, amikor mindenki elfoglalta a helyét a gépen, és még mindig nem volt start, egyszer csak bemondták, hogy a kifutópálya takarítása miatt, bizonytalan ideig biztosan nem száll fel a jármű. A gépről persze se ki, se le.

Az eredeti induláshoz képest aztán végül 15.15-kor nagy nehezen sikerült végre elindulni. Dabrowski Norbert, Csiszár Boldizsár, és Biros Barnabás megpróbáltatásai ezzel azonban még mindig nem értek véget, ugyanis utastársuknak kaptak egy kisbabát, aki a termináltól kezdve, egészen az olaszországi leszállásig hangosan toporzékolt, hogy finoman fogalmazzunk. Az is igaz, hogy a repülőutakat híresen nem kedvelő egri vezetőedző figyelme így legalább elterelődött arról, hogy épp kilencezer méterrel a biztos talaj fölött közeledik az úti cél felé, habár egészen biztosak lehetünk benne, így sem járt sokkal jobban.

Az eredetileg egy óra tíz percre tervezett út egyébként nem tolódott, legalább ez rendben volt, mint ahogyan az este hat órakor kezdődő „ebéd” is. Eredetileg háromkor étkeztek volna meg az egriek az egyébként négycsillagos, minden igényt kielégítő, impozáns külsejű szállodájukba, szóval el lehet képzelni, hogy korgó gyomorral ült asztalhoz mindenki.

No, és akkor visszatérve a helyszínre, hogy miért Bologna, amikor a Recco az ellenfél! A világ egyik legjobb csapata az elmúlt években Genovában játszotta hazai mérkőzéseit, ám ebben a szezonban több alkalommal is máshol szerepel. Ezúttal Bolognára jutott a választás, ezért a ZF-Eger is egy olyan városban ugorhat medencébe, ahol korábban a Bajnokok Ligájában még egyáltalán nem.

Apropó medence! Amikor ezen sorok íródnak, épp az esti átmozgató edzés előtti órákban járunk, tehát hátra van még a holnapi összecsapás helyszínével való ismerkedés. Abban szinte biztosak vagyunk ugyanakkor, hogy több csúszás már nem lesz a programban, az este kilenckor startoló foglalkozás után pedig még elég későn, fél tizenegykor vacsoráznak egyet a fiúk, hogy aztán ezután az elég hosszúra sikeredett nap után végre mindenki ágyba feküdhessen. Holnap ugyanis már nem a hó, hanem a Pro Recco lesz az ellenfél…

 

(FOTO: Fenyves Balázs, a helyszínről)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez