Nem a védelem hozta a meccset

Sok gólt kapott, de sokat is lőtt Szegeden a ZF-Eger női alakulata, így három bajnoki ponttal zárta 2018-at.


 

Nem kezdte jól az év utolsó bajnokiját a ZF-Eger női csapata, hiszen a Szeged SZTE otthonában rendezett szerda esti találkozón viszonylag hamar kétgólos hátrányba került. Habár a meccs első emberelőnye a mieink nevéhez fűződött, nem sikerült pontosan célozni, ellenben a másik oldalon.

A hazaiak kettese, dr. Árkossy Lilla kétszer is eredményes tudott lenni, felhívva ezzel a mieink figyelmét arra, hogy bizony komolyan kell venni a találkozót. Talán emiatt is lett keményebb az egriek játéka, akik Szilágyi Dorottya, és Miklós Réka két-két találatával előbb egyenlítettek, majd 4-3-nál már át is vették a vezetést.

A folytatásban még egy darabig maradt kiegyenlített a mérkőzés (4-4-nél Lengyel Dominika egalizált, de innentől kezdve egyre inkább kezdte állva hagyni vendéglátóját Biros Péter és Szilágyi Péter alakulata. A már korábban említett egri gólszerzők mellé Ráski Lilla és Mchunu Hlengiwe is felzárkózott, mindennek köszönhetően a nagyszünetre már plusz négynél tartottunk (5-9).

A harmadik felvonás legnagyobb kérdése az lehetett, hogy vissza tud-e jönni a meccsbe, és ezáltal a végjátékot szorossá tenni a Szeged, vagy tovább nyílik az olló, ami viszont pont ellenkezőleg, izgalommentes hajrát eredményezett volna. A válasz az lett a talányra, hogy minden maradt az eredetiben, hiszen döntetlenre hozták a felek ezt a játékrészt, ami ugyanakkor, tekintve, hogy néggyel vezettek a kékek, természetesen a mieink malmára hajtotta a vizet.

A hátralévő időben így aztán elsődlegesen arra kellett törekedni, hogy ne nagyon közelítsen, kvázi kapjon vérszemet a csongrádi gárda. Ehhez képest öt minutummal a vége előtt ismét két találat állt a két együttes között, vagyis olybá tűnt, kezdhettünk izgulni. Ezért is érkezett a lehető legjobb pillanatban az egy ideig biztosan utolsó egri mérkőzését játszó Kékesi Borbála.

A hevesiek saját nevelésű fiatalja a napokban az Egyesült Államokba utazik, ahol megkezdi egyetemi tanulmányait. Ezzel a tudattal, a játékos harmadik találatával visszaállt a közte három, más kérdés, hogy a szegediek még ekkor sem nyugodtak bele a vereségbe, és megint közelebb lopóztak.

A végén azonban a meccsen ötödik kísérletéből negyedik alkalommal eredményes Miklós Réka jóvoltából végleg eldőltek a fontos dolgok, így, ha a legutóbbi remek védekezést elfelejtve is, és a vártnál talán nehezebben, de hozta a kötelező győzelmet a ZF-Eger társulata.

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – A lényeg a három pont, legalábbis úgy gondolom, hogy kicsit már olyan karácsonyi hangulatban voltunk. Ez érezhető is volt a játékunkon, de most így az év legvégén tényleg a győzelmen volt a hangsúly. Szeretnék mindenkinek boldog karácsonyt és újévet kívánni, innen folytatjuk januárban! Azt pedig külön szeretném megköszönni a keret azon részének, amely holnaptól a Duna Ligában szerepel, hogy vállalta a szereplést.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 10. forduló
Szeged SZTE – ZF-Eger
12-15 (4-4, 1-5, 4-4, 3-2)
Szeged, V.: Csizmadia Zs., Várkonyi G.
SZEGED: Trifán – dr. Árkossy 3, Botka Zs. Rácz D. 1, Damnjanovics 2, Lengyel D. 3, Tóth P. 3. Cs.: Gyöngyösi B. – Ádám E. Edző: Varga Tamás.
ZF-EGER: Aranyi – Tóth Cs., Pullyblank, Miklós R. 4, Hlengiwe 1, Somhegyi, Szilágyi D. 5. Cs.: Ráski 2, Kékesi 3, Szűcs P., Rompos D., Molnár D., Kocsis Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/2. ill. 7/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-2, 3-2, 3-4, 4-6, 5-6, 5-10, 6-11, 9-11, 9-13, 11-13, 11-14, 12-15.

 

A 10. forduló további eredményei:

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – RB-Tatabánya 14-4
UVSE Hunguest Hotels – Budapesti Honvéd SE 19-8
FTC-Telekom – Hungerit Szentes
Szabadnapos: BVSC-Zugló Diapolo

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez