BVSC-verő évzáró

Ifjúsági és serdülő csapatunk is komoly fegyvertényt hajtott végre a leány Országos Utánpótlás Bajnokságban.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Nagyon készültünk a BVSC elleni mérkőzésekre, felnőtt és utánpótlás szinten is, a játékosok úgy álltak hozzájuk, hogy riválisok vagyunk. A budapesti találkozón szerettük volna megmutatni, hogy nem véletlenül vagyunk ellenfelünk előtt a tabellán. Egy nagyon változatos találkozót játszottunk, a meccs elején nagyon jól működtek a begyakorolt támadási figuráink, viszont védekezésben elkövettünk néhány olyan hibát, ami azt eredményezte, hogy a házigazda nem szakadt le rólunk. Sőt, a mérkőzés közepére át is vette a vezetést. Annak ellenére, hogy az ifjúsági korosztályban nincs komplett csapatunk, hanem több serdülővel vagyunk meg, a végjátékot mégis jobban bírtuk fejben és fizikálisan is. Habár a negyedik negyed elején már három góllal is vezetni tudott a BVSC, sikerült felzárkóznunk, kiegyenlítenünk, és az utolsó percben megfordítani az eredményt, ezzel egy nagyon értékes három pontot szerezni. Csapatként és egyénileg is meg vagyok elégedve a társasággal, hiszen egy roppant értékes győzelmet arattunk.

Az UVSE ellen bíztam benne, hogy a hétvégi mérkőzések nem vesznek ki túl sokat a játékosokból, és egy jó mérkőzést tudunk játszani a bajnokságban száz százalékos listavezetővel. Az emberelőnyös játékunk nem volt annyira eredményes, mint a BVSC ellen, ennek ellenére a szerzett gólok számával meg vagyok elégedve. A védekezésünkben, főleg a mérkőzés elején nem tudtuk lereagálni az újpestiek gyors játékát, de a két középső negyed már kiegyenlített játékot hozott, a végére pedig be kell ismerni, hogy fizikálisan felőröltek minket. Ellenfelünknél felnőtt és utánpótlás válogatottak szerepeltek, nálunk pedig, ahogyan már elmondtam, sok a serdülő korosztályú játékos. A vereség ellenére nagy sikernek könyvelem el, hogy az őszi fordulók végére harmadik helyen tanyázik a csapat, és innen várhatjuk a január végi folytatást. Egy ideig ez volt Kékesi Borbála utolsó egri utánpótlás mérkőzése, reméljük, jól be fog illeszkedni az amerikai egyetemi csapatába, és sok szeretettel várjuk vissza az ifjúsági bajnokság végjátékába, amikor legközelebb hazatér hozzánk. Az UVSE-meccs után jó hangulatú délutánnal búcsúztattuk az évet.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 10. forduló
BVSC-Zugló – ZF-Eger
13-14 (5-4, 3-2, 3-3, 2-5)
ZF-EGER: Podlovics A. – Kékesi B. 4, Rompos D., Katona Zs. 2, Bódi F. 1, Rocska L. 1, Szilágyi Sz. 3. Cs.: Kiss A. 3, Dobi D. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/5. ill. 5/4.
Ötméteresből: 1/1. ill. 4/3.

A 11. forduló mérkőzésén:
ZF-Eger – UVSE Hunguest Hotels
8-19 (2-6, 2-3, 2-3, 2-7)
ZF-EGER: Podlovics A. – Kékesi B. 2, Rompos D. 3, Katona Zs. 2, Bódi F., Rocska L. 1, Szilágyi Sz. Cs.: Párkányi R., Kiss A., Dobi D. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/2. ill. 8/5.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/2.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Egész héten a BVSC játékára készültünk, tudtuk, hogy egy nagyon kemény, agresszív játékot képvisel a riválisunk. Közvetlenül a meccs előtt már lehetett érezni a lányokon, hogy feszültek, mármint jó értelemben, és sikerült is jól elkapnunk a rajtot, hiszen mi szereztünk vezetést. Ez végig is kísérte az egész mérkőzést, mert hiába is volt ellenfelünknek három nagyobb testű játékosa, meg tudtuk fogni őket. Fel tudtuk venni a harcot, és jó volt látni, hogy szépen vezettük a támadásokat. Ugyan sok kontrát kaptunk, de jól reagáltunk mindenre. Sajtós Violetta három, Horák Zsófia kettő találata, és Kiss Abigél csavagóljai is mind nagyon fontosak voltak, nem is beszélve Dobi Dorina lefordulásáról. Egy edzőnek nem is kell nagyobb boldogság annál, amit itt átélhettünk, mindenki mosolygott, és remek érzés volt megélni ezt a bravúrt.

Néhány nappal később aztán az UVSE-vel szemben egy bajnokesélyes gárdával játszottunk. Ugyan itt kevesebb időnk maradt készülni, amiért előbbre lett hozva a találkozó, de megpróbáltunk mindent megtenni. Az az igazság, hogy sikerült sok mindent megoldanunk, egy évvel ezelőtt ugyanettől a csapattól kikaptunk 30-1-re. Én azt mondom, hogy ebből is látható a fejlődés, legalábbis ebben mindenképp mérhető a dolog. Az eredmény ráadásul nem is tükrözi azt, hogy mekkora küzdelem volt a medencében. Mindamellett, hogy kikaptunk, sok pozitívuma volt a találkozónak, például az, hogy az Újpest kilencből csak két emberelőnyt tudott nekünk belőni. Persze, sokat hibáztunk is, és egy bajnokesélyes ezt ki is tudja használni, de ettől függetlenül egy nagyon jó meccset játszottunk. A 2005-ös születésű Pogonyi Bíbor is sokat játszott már ezen a találkozón, és hiába fiatalabb három évvel a többieknél, nem lógott ki a sorból. Dobi Dorina három gólt lőtt, őt még mindenképp kiemelném. Azt gondolom, hogy sikerült pozitívan zárni ezzel a két találkozóval, és ezzel szeretnénk mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni!

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 10. forduló
BVSC-Zugló – ZF-Eger
7-9 (2-2, 1-3, 2-2, 2-2)
ZF-EGER: Túri D. – Pásztor F. 1, Horváth L., Dobi D. 1, Horák Zs. 2, Simon E., Kiss A. 2. Cs.: Tarczali T., Végert J., Sajtós V. 3, Keserű K., Lövei Z., Pogonyi B. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 6/1.
Ötméteresből: 3/2. ill. –

A 11. forduló mérkőzésén:
ZF-Eger – UVSE Hunguest Hotels
6-13 (1-4, 2-2, 0-6, 3-1)
ZF-EGER: Túri D. – Horváth L., Dobi D. 3, Horák Zs., Sajtós V., Simon E., Kiss A. 1. Cs.: Pásztor F. 1, Tarczali T. 1, Végert J., Keserű K., Hüse F., Lövei Z., Pogonyi B. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 10/5. ill. 9/2.


 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 10. forduló
BVSC-Zugló – ZF-Eger
12-5 (4-1, 3-1, 3-0, 2-3)
ZF-EGER: Hüse F. – Pogonyi B. 1, Tarczali T. 4, Végert J., Keserű K., Jászberényi E., Lövei Z. Cs.: Füzesi A., Szilák L., Juhász J. Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 9/2. ill. 8/3.
Ötméteresből: 2/1. ill. 1/1.

 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője: – Vállalható vereséget szenvedtük az UVSE ellen, egyedül az első negyed volt csúnya, de utána jól tartottuk magunkat. Nem éreztük az elején az ellenfél szoros emberfogását, kellett is egy kis idő, hogy alkalmazkodni tudjunk. Ahogy aztán ez megtörtént, már szorosabbá vált a meccs. Mindenki kapott játéklehetőséget, amiből azt gondolom, hogy mindenki tanulni is fog. Pogonyi Bíbort mindenképp kiemelném, Végert Juliannát is, aki elől és hátul is sokat dolgozott, rajtuk kívül pedig Tarczali Tamarát és Hüse Fannit.

 

A 11. forduló mérkőzése:
ZF-Eger – UVSE Hunguest Hotels
6-17 (0-6, 2-3, 1-4, 3-4)
ZF-EGER: Janohin G. – Pogonyi B., Hüse F., Tarczali T. 1, Végert J. 3, Keserű K. 1, Juhász J. Cs.: Brassó L., Soóváry D., Szilák L., Jászberényi E., Füzesi A., Lövei Z. 1. Edző: Rüll Csaba.Gól – emberelőnyből: 3/1. ill. 11/8.
Ötméteresből: – ill. 1/0.

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez