Hátul megoldottuk

Elől viszont nem, így hiába küzdött nagyot a BVSC ellen, végül kikapott utolsó hazai bajnokiján a ZF-Eger női csapata.


 

Mindössze három pont különbség állt a két csapat között még szombat délután, amikor a ZF-Eger ellenfele a BVSC-Zugló Diapolo együttese volt. Az OB I-es bajnokság alapszakaszának első felének végéhez érve, így elsőként az jelentette a kérdést, beéri-e ellenfelét a házigazda alakulat.

Ennek megfelelően, elég komoly izgalmak közepette, már-már rájátszábeli feszültséget előidézve indult el a találkozó, amelynek első találatára öt és fél percet kellett várni. Az időkérés után, és kettős emberelőnyből született Miklós Réka gól egyértelműsítette, jól, és valóban harcosan kezdtek a hazaiak, más kérdés, hogy az első kisszünet mégis fővárosi vezetésnél jöhetett.

A következő etapban még ennél is kevesebbszer rezdültek a hálók. Igazából a többes szám használata is indokolatlan, mivel egyedül Leimeter Dórának sült el egy alkalommal a bal keze, az is néhány minutummal a félidő vége előtt. Ebből is látszott, hogy továbbra is nagyon szigorú őrséget kaptak egymástól a felek.

Ez az egyik oldalon érthetően boldogsággal tölthetett el minket, hiszen a hátsó alakzat jónak tűnt, elől viszont elég vérszegény megoldások születtek a fehér sapkásoktól. Féltávnál pedig lehetett volna több találatuk is Szilágyi Dorottyáéknak, de az egyetlen értékesített kettős fór mellett öt szimpla előny kimaradt, ezek pedig nagyon hiányoztak.

A támadójátékban tehát mindenképpen javulni kellett, már, amennyiben szerette volna megfordítani az állást a társaság, de sajnos fordulás után sem nagyon javult a helyzet. A BVSC közben Leimeter Dóra következő találatával már 4-1-re ment el, és csak azért nem többel, mert Horváth Anna az első perctől kezdve ragyogó formában védett.

A negyed utolsó mozzanatában már az egriek hálóőre sem segíthetett. Egy akciója ugyan még maradt a házigazdának, de Kékesi Borbála tizenhat másodperccel a vége előtt ellőtte a labdát, amiből aztán lefordultak a vendégek, Kuna Szonja pedig gyakorlatilag eldöntötte a pontok sorsát.

A befejező játékrészben legalábbis négy gól kellett volna a döntetlenhez úgy, hogy közben már nem kaphattak a mieink, és hát azt nézve, hogy az első három felvonásban összesen egyszer sikerült eredményesnek lenni, elég nehéz feladatnak tűnt a felzárkózás is… Ennek ellenére próbálták szorosabbá tenni a meccset lányok, de már nem sikerült. Így végül hiába is lehetünk elégedettek a védelemmel, a támadójáték erőtlenségének köszönhetően, nem volt sansz sikert elérni.

ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo 1-5, 2018.12.08. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo 1-5, 2018.12.08. (FOTO: Lénárt Márton)

Mestermérleg:

Biros Péter: – Hogyha azt mondták volna a mérkőzés előtt, hogy öt gólt kapunk a BVSC-től, azt gond nélkül aláírtam volna, de ezzel az egy szerzett találattal nem nagyon vagyok kibékülve. Azon múlott az egész, hogy mind a két együttes jól védekezett, és, hogy az ellenfél sokkal többször találta el a kaput. Ennyivel jobb volt a BVSC, amihez gratulálok.

Petrovics Mátyás: – Meccs előtt azt kértem a csapattól, hogy játszunk jól, de ez a kérésem egy kicsit sem valósult meg. Persze, ha úgy nézzük, a védekezésünk pazar volt, mert több mint tíz emberhátrányból csak egy gólt kaptunk, az is egy kettős hátránynál volt. Úgy érzem, ez a része működött, de a meccs azért lett ilyen szoros, mert ziccerek tömkelegét hagytuk ki. Nyilván a másik oldalon is jó volt a kapusteljesítmény, de nem voltunk túl gazdaságosak elől, amit én nem nagyon tudok megemészteni.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 9. forduló
ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo
1-5 (1-2, 0-1, 0-2, 0-0)
Eger, Bitskey-uszoda, 250 néző.
V.: Petik A., Debreceni N.
ZF-EGER: Horváth A. – Tóth Cs., Pullyblank, Miklós R. 1, Ráski, Somhegyi, Szilágyi D. Cs.: Kocsis Sz., Hleingiwe, Szilágyi Sz., Kékesi. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
BVSC: Tóth E. – Máté Zs., Illés A., Kuna 1, Leimeter 2, Gyöngyössy, Farkas T. Cs.: Takács O. 1, Utassy 1, Kele, Hertzka, Besszer, Farkas K. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 9/0. ill. 7/1.
Kettős emberelőnyből: 1/1. ill. –
Az eredmény alakulása: 1-0, 1-5.

 

A 9. forduló további eredményei:

Szeged SZTE – Budapesti Honvéd SE 14-11
FTC-Telekom – RB-Tatabánya 10-0
UVSE Hunguest Hotels – Hungerit Szentes 12-8
Szabadnapos: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez