Menni kell, amíg tart az erő

Biros Péter szerint, végig tapadni kell a BVSC-re, elől pedig nem szabad sokat hibázni, elkerülendő a lefordulásokat.


 

OB I., NŐK, ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ

ZF-EGER (5.) – BVSC-ZUGLÓ DIAPOLO (3.)

EGER, BITSKEY-USZODA, DECEMBER 8., SZOMBAT, 15.00. (TV: M4 SPORT).

V.: PETIK ANDRÁS, DEBRECENI NÓRA.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

A 2018-as esztendő utolsó hazai mérkőzése következik a ZF-Eger női együttesénél, szombat délután ugyanis a BVSC-Zugló Diapolo lesz az ellenfél. Zárásként ráadásul nem is akármilyen összecsapást láthat a publikum, hiszen a feladat nagyon nehéz.

A rivális zuglóiak hosszú évek óta a honi élmezőnyhöz tartoznak, gyakorlatilag idejét nem tudni annak, hogy mikor zártak szezont érem nélkül. Idén is abszolút ez a helyzet, vagyis alapvetően nem a mieink számítanak a találkozó esélyeseinek. Más kérdés, hogy az elmúlt éveken tapasztalható szakadék már nem akkora a két csapat között, mint volt.

Ebben a szezonban a szombati lesz az első egymás elleni összecsapás, ezért mutathat egymásnak újdonságot a két alakulat, és ez igaz még akkor is, hogyha az őszi idény előtt három nap alatt négy közös kétkaput is beiktatott egymással a két fél. Egy nappal a találkozó előtt, természetesen kíváncsiak voltunk, miként készülnek a hazaiak, és milyen esélyekkel várják a mérkőzést.

– Túl sok érdekességről nem tudok beszámolni, ugyanúgy készülünk, mint eddig, attól legalábbis, hogy tévés meccsen fogunk szerepelni, még nincs nagyobb különlegessége – fogalmazott honlapunknak az egriek mestere, Biros Péter.

– Úgy, gondolom, hogy komplettebb csapat a BVSC, de majd megnézzük, hogy mire leszünk képes ellene. Felkészültünk az erősségeire, gyengeségeire, és szerintem, amit lehetett, megtettünk az érdekében, hogy megfelelő háttérrel menjünk bele a meccsbe. Meglátjuk, milyen forgatókönyve lesz ennek a közel másfél órának, de az a valószínű, hogy előbb-utóbb elfáradunk majd. Egyértelmű, hogy akkor lehet esélyünk, hogyha a lehető legkevesebb hibát követjük el támadásban, akkor ugyanis elkerülhetjük, hogy leforduljanak minket. Fejben is ott kell lenni, jól kell koncentrálunk, akkor lehet sanszunk. Azt várom egyébként, hogy ott leszünk ellenfelünk nagykán, amíg az erőnkből kitelik, és nagyon bízom benne, hogy ez a végjátékig így is lesz majd.


 

A 9. forduló további párosításai:

2018. December 7., péntek
18.30.: Szeged SZTE – Budapesti Honvéd SE

December 8., szombat
18.00.: FTC-Telekom – RB-Tatabánya
19.00.: UVSE Hunguest Hotels – Hungerit Szentes
Szabadnapos: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez