Túl sok ajándékot kapott a Brescia

Hiába volt reális esély három negyeden keresztül az egri győzelemre, az olaszok kihasználták a hazai hibákat, amivel fontos győzelmet arattak a Bajnokok Ligájában.


 

A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést rendeztek szerda este a Bitskey-uszodában, hiszen mind a ZF-Eger, mind pedig az AN Brescia együttese fontos pontokat szerezhetett a Bajnokok Ligája A-csoportjának negyedik fordulójában.

Pontosan emiatt is volt komoly jelentősége a jó kezdésnek, ami szerencsére a mieinknek sikerült jobban. Rögtön a második hazai akció egy lefordulást hozott, a műfaj specialistája, Sztrahinja Rasovics pedig nem is volt rest, rögtön élt lehetőségével. Nem sokkal később a már csereként beálló Marko Avramovics keze is elsült, ezzel pedig rögtön két akciógóllal, 2-0-ra ment el a hazai csapat.

Aztán hamarosan az olaszok jöttek, és második emberelőnyükből Valerio Rizzo révén fel is avatták Csiszár Boldizsár kapuját. Talján egyenlítés helyett ismét a sárga-kékek következtek, méghozzá Angelosz Vlahopulosz, így a görög emberfóros lövése plusz kettes kisszünetet eredményezett.

A második etap elején újból a mieink támadhattak létszámfölényben, és ezzel a közte hármas különbség is kialakulhatott volna, de a lehetőség kimaradt, és a Brescia büntetett. Szó mi szó, fantasztikus gólok következtek a vendégektől, de ezt csak kínunkban mondhattuk, hiszen 4-4-nél utolérte ellenfelét Alassandro Bovo együttese.

Aggódni nem kellett persze, még talán akkor sem, amikor 4-3-nál egy teljesen egyértelmű hazai ötméteres helyett csak egy szabaddobást ítéltek a játékvezetők, hiszen az egalizálás után Gyárfás Tamás lőtt irtózatos erejű gólt. Mégsem örülhettünk előnynek féltvánál, hiszen Christian Presciutti is összehozott egy szemtelen találatot, ráadásul a szünet előtt egy hazai kettős előny is kimaradt.

Jól kezdődött a harmadik negyed is, mivel Marko Aramovics ismét megvillant. Sokáig aztán „semmi”, hogy aztán Valentino Gallo távoli bombájával 6-6-ot mutasson a tábla. És ekkor már valóban tudvalévő volt, pokoli izgalmak várnak ránk a hajrában. A játékrészből ugyanakkor még hátra volt néhány perc, amit ki is használtak az olaszok, 7-6-nál így a meccs során első alkalommal vezetett a vendég alakulat.

Az utolsó felvonásban aztán gyorsan egyenlítettek a mieink, de sajnos az ezt követő periódusban nem sok örömünk lehetett. Három demoralizáló bresciai találat után legalábbis kettővel lépett meg a rivális, ennél a pontnál pedig lényegében eldőlt a találkozó.

Igazán sajnálhatjuk a dolgot, mert három negyeden keresztül abszolút reálisnak tűnt a győzelem, viszont ezen a szinten ilyen sok elkerülhető gólt már nem lehet elviselni. A végén természetesen még küzdött a ZF-Eger, de a lényegen ez nem változtatott, fájó, komoly jelentőséggel bíró vereséget kellett ugyanis elkönyvelnünk…

ZF-Eger – AN Brescia 8-11, 2018.12.05. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – AN Brescia 8-11, 2018.12.05. (FOTO: Lénárt Márton)

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Nagyon kiélezett mérkőzést játszottunk, amelyen apró dolgok döntöttek a végjátékban. Azon múlott a győzelem, hogy a Brescia pontosabban játszott a kiélezett szituációkban.

Alessandro Bovo: – Az első negyedben sok problémánk adódott a védekezéssel, aztán a folytatásra feljavult a játékunk. Korábban még soha nem nyertünk itt Egerben, ezért is volt fontos ez a mai siker, főként, hogy egy potenciális rivális otthonából hoztuk el a három pontot.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 4. forduló
ZF-Eger – AN Brescia (olasz)
8-11 (3-1, 2-4, 1-2, 2-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 1200 néző.
V.: Sztavridisz (görög), Putnikovics (szerb).
LEN-Delegátus: Tulga (török).
ZF-EGER: Csiszár B. – Gyárfás 2, Decker Á., Rasovics 1, Hosnyánszky, Murisics, Vlahopulosz 3. Cs.: Lukács D., Avramovics 2, Sánta, Kürti D., Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
BRESCIA: Del Lungo – Gallo 2, Figlioli 2, C. Presciutti 3, Bertoli, Muslim, Janovics 2. Cs.: Guerrato, Rizzo 2, Nora, N. Presciutti, Vukcevics. Edző: Alessandro Bovo.
Gól – emberelőnyből: 9/3. ill. 12/4.
Kettős emberelőnyből: 1/0. ill. –
Kipontozódott: Bertoli a 27., N. Presciutti a 29., Guerrato a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 3-1, 4-2, 4-4, 5-4, 5-5, 6-5, 6-7, 7-7, 7-10, 8-10, 8-11.

 

A 4. forduló további eredményei:

A-csoport:

FTC-Telekom – CNA Barceloneta 8-9
Dinamo Moscow – Crvena Zvezda 14-4
Pro Recco – Steaua Bucuresti 19-7

B-csoport:
Jadran Split – Waspo Hannover 15-10
Spandau 04 Berlin – Szolnoki Dózsa VSC 9-9
Olympiakosz Pireusz – Havk Mladost Zagreb 13-8
VK Jug Dubrovnik – BPM SM Verona 9-8

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez