Az ősz meccse!

Nem sok vita férhet hozzá, a ZF-Eger Brescia elleni BL-mérkőzése, az eddigi szezon legfontosabb találkozója.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, A-CSOPORT, 4. FORDULÓ

ZF-EGER – AN BRESCIA (OLASZ)

EGER, BITSKEY-USZODA, DECEMBER 5., SZERDA, 17.30. (TV: M4 SPORT)

V.: SZTAVRIDISZ (GÖRÖG), PUTNIKOVICS (SZERB).

LEN-DELEGÁTUS: TULGA (TÖRÖK).

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Mondhatnánk, hogy elcsépelt címmel próbáljuk felvezetni a szerda esti ZF-Eger – AN Brescia Bajnokok Ligája-mérkőzést, de az a helyzet, hogy ez az igazság. Hogy miért? Arra a következőkben próbálunk meg magyarázatot nyújtani.

Szóval azt írjuk, az ősz meccse. Kezdjük ott érvelésünket, hogy a BL-csoportkörből eddig eltelt három forduló után mindkét csapat két győzelemmel, és egy vereséggel, összesen hat megszerzett ponttal áll a tabellán. Ugyanilyen mérlegnél tart az FTC, az első két helyen pedig a hibátlan Pro Recco, Barceloneta kettős tanyázik.

Ez eddig tiszta sor, mint, ahogyan ez alapján az is, miért van komoly jelentősége a szerda esti összecsapásnak. Ugyan még mindig a főtáblás küzdelmek elején járunk, de már most egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az első három helyre a Recco, Fradi, Barceloneta hármasnak van a legnagyobb esélye, márpedig akkor csak egyetlen továbbjutó hely marad.

Ezért várható óriási csata a mieink, valamint a Brescia között, és azért még azt is megjegyeznénk, hogy a nehéz sorsolással kezdő Dinamo Moscow is bizonyosan bele fog szólni a továbbjutás kérdésébe. Hogyha pedig így vesszük, ezen három gárdának egymás elleni eredményei nagyon komoly jelentőséggel bírnak majd.

Mint ismeretes, a második játéknapon két góllal sikerült legyőzni az oroszokat, a hármasból más egymás elleni találkozóra viszont még nem volt példa. Éppen ezért számít mindenképp mérvadónak a mostani is, hiszen, amennyiben idén is szeretnének ott lenni a nyolcas döntőben az egriek, úgy a hazai rangadókat egytől egyig hozniuk kell. Méghozzá három ponttal.

– Ennek megfelelően, a legutóbbi Fradi-meccs óta kizárólag a Bresciára készülünk, velük kelünk, velük fekszünk – fogalmazott honlapunknak a ZF-Eger vezetőedzője, Dabrowski Norbert.

– A sok edzés mellett sokat is videózunk, azt gondolom, hogy tudni fogunk mindent, amit tudnunk kell az ellenfélről. A Brescia általában kevés gólos meccseket játszik, ezért nekünk mindenképpen stabilizálnunk kell a védekezésünket az elmúlt találkozókhoz képest, hogy legyen győzelmi esélyünk. Mivel egy igazi olasz csapat a riválisunk, sok dolgot tudnak játszani a tagjai. Változgatják a pozíciókat, az alakzatokat, a védekezésüket is legtöbbször, szóval nagyon precíznek és pontosnak kell lennünk, hogyha eredményesek akarunk lenni. Mindemellett sok jó játékossal rendelkeznek, ezért még azt sem mondhatom, hogy két-három emberre kell odafigyelni. Nem lesz könnyű, de bízunk a sikerben. Arról pedig nem szeretnék külön beszélni, hogy mekkora jelentősége van az összecsapásnak, mert azt úgyis tudja mindenki csapaton belül.

Az egriek úgy néz ki, felkészülten várhatják a szerdán 17.30-kor kezdődő találkozót, amelyet az M4 Sport élőben közvetít, és, amelyen debütál a sportágban először a „Seyu-alkalmazás”. Akik ennek ellenére kilátogatnak a Bitskey-uszodába (és remljük, sokan döntenek így), a december 5-i dátumra való tekintettel ajándékra is számíthatnak, amivel kapcsolatosan csak annyit árulunk el, hogy egy bizonyos piros ruhás, fehér szakállas illető is ott lesz a létesítményben…

Aztán, hogy az egriek csizmájába ajándék, vagy virgács kerül, azt holnap este hét óra körül már alighanem mindeni tudni fogja.


 

A 4. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. December 5., szerda
19.00.: FTC-Telekom – CNA Barceloneta
19.15.: Dinamo Moscow – Crvena Zvezda
20.30.: Pro Recco – Steaua Bucuresti

B-csoport:
December 4., kedd
20.30.: Jadran Split – Waspo Hannover
December 5., szerda
19.00.: Spandau 04 Berlin – Szolnoki Dózsa VSC
20.00.: Olympiakosz Pireusz – Havk Mladost Zagreb
20.30.: VK Jug Dubrovnik – BPM SM Verona

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez