Jól harcolt a Szentes

Egészen a hajráig kellett várni, hogy végleg lezárja Szentes elleni bajnokiját a ZF-Eger férfi együttese.


 

Meglehetősen gólgazdagon kezdődött a ZF-Eger férfi csapatának hétvége bajnokija, amelyet a MetalCom Szentes ellen, hazai környezetben vívhatott meg. Az első támadás végén Gyárfás Tamás szerzett vezetést a házigazdának, majd a következő akció végén Nikola Murisics mattolt, megadva ezzel a megfelelő alaphangot.

Igen ám, csakhogy a vendégek nem akartak túl korán leszakadni ellenfelükről, 2-0 után így előbb Pellei Kristóf, 3-1-et követően Marko Manojlovics, míg 4-2-nél Atanasziosz Kriszopatisz révén minimálisra csökkentették hátrányukat. Meglehetősen gyorsan pörögtek az események a találkozó elején, vagyis ekkor még közel voltak egymáshoz a csapatok.

A második felvonásban aztán kettőről sikerült háromra jutniuk a sárga-kékeknek, köszönhetően, egy olyan létszámfölényes lehetőségnek, amelynek végég ugyan kiegészültek az alföldiek, de Decker Ádám mégis remek mozdulattal húzott a kapujukba. Érdekesség, hogy az egriek csapatkapitánya volt a hatodik hazai gólszerző a meccsen, eredményben pedig 6-3-nál tartottunk.

Amikor aztán a találkozó első duplázója, Pellei Kristóf megint közelebb csalta egy picit a távolságot, újból a mieink következtek, és folytatódott a találatok sora egy újabb olyan személlyel, aki korábban még nem szólt hozzá a csatához, Marko Avramovicsnak ugyanis egészen odáig nem sült el a keze. Mégsem indult be ezzel a henger, sőt, a nagyszünetig további két szentesi gól következett, így féltávnál meglepetésre minimális differenciát jegyezhettünk fel (7-6).

A második félidő rögtön egy kapuscserével startolt, Valics Bencét Csiszár Boldizsár váltotta. No, nem azért, mert annyira elégedetlen volt kezdő kapusával a hazai szakvezetés (igaz, két negyed alatt hat gól a Szentes ellen nem kimondottan dicsérte a védelmet), a találkozó előtt egyszerűen az lett megbeszélve, hogy „feleznek” a hálóőrök.

Hogyha pedig már csere, az egriek tizennégyese remekül szállt be, több védésével mindjárt stabilabbá vált a hátsó alakzat. Ettől azonban még mindig nehezen tudta lerázni ellenfelét a házigazda, amit hűen bizonyít, hogy a harmadik felvonás utolsó minutumában újból „csak” a közte háromért rohamozhatott. Ez legalább összejött, így 10-7-nél mehettünk a záró játékrészre.

Habár előnyét magabiztosan őrizte Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata, mégsem lehetett teljes mértékben megnyugodni, hiszen a záró negyed első találatát megint a szentesiek szerezték. Ekkor már biztos volt, ez egy ilyen mérkőzés, amiben alighanem sokat közrejátszott az is, hogy a fejekben már alighanem a szerdai, Brescia elleni Bajnokok Ligája-találkozó járt.

Persze, ettől függetlenül még mindenki könnyedebb győzelemre számított a házigazdától, és igaz ez még akkor is, hogyha az utolsó percekben végre már kinyílt az a bizonyos olló. A biztos három pont megszerzésével így jól főpróbázott szerdára a társaság, mi pedig bízunk benne, hogy az az előadás tényleg sokkal jobbra fog sikeredni…

ZF-Eger – MetalCom Szentes 13-8, 2018.12.01. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – MetalCom Szentes 13-8, 2018.12.01. (FOTO: Lénárt Márton)

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Látszik, hogy már nagyon év vége van, de nekünk ennek ellenére még nagyon fontos feladataink vannak. Jelenleg is egy kemény felkészülés közepén járunk a Brescia ellen. Jobban örültem volna, hogyha minden játékosa itt van a Szentesnek, mert akkor egy még élesebb meccset tudtunk volna játszani, de így is le a kalappal az ellenfél előtt. Saját együttesemről csak annyit mondanék, hogy megfelelt a produkció az elvárásaimnak, az első félidőben ugyan a védekezés nem volt elég pontos. Nyilván ennek is meg van az oka, de az, hogy a második félidőben csak két gólt kaptunk, az azt mutatja nekem, hogy ez szerdára rendben lesz.

Pellei Csaba: – Azzal a céllal érkeztünk Egerbe, hogy egy jó mérkőzést játszunk a házigazdával, és azt gondolom, ez sikerült is. Nekünk nem ez a szintünk, az utolsó három találkozónk volt a fontos, amelyekből hét pontot szereztünk. Az idősebb, tapasztaltabb játékosainknak emiatt pihenőt is adtunk így az év utolsó bajnokiján, nehogy megsérüljenek a végén. Én a csapatommal elégedett vagyok, az ellenfélnek gratulálok, mert természetesen megérdemelten nyert.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., férfiak, A-csoport, 8. forduló
ZF-Eger – MetalCom Szentes
13-8 (5-3, 2-3, 3-1, 3-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 200 néző.
V.: Homonnai D., Tordai G.
ZF-EGER: Valics – Gyárfás 2, Decker Á. 1, Rasovics 1, Avramovics 1, Murisics 2, Vlahopulosz 2. Cs.: Csiszár B. -Lukács D. 1, Sánta 1, Kürti D. 1, Biros B. 1, Tóth B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SZENTES: György D. – Kriszopatisz 1, Kókai, Manojlovics 1, Nagy M. 2, Pellei F. 1, Pellei K. 2. Cs.: Kiss K. 1, Bozó, Kassza, Hegedűs B., Kuzmenko. Edző: Pellei Csaba.
Gól – emberelőnyből: 13/8. ill. 6/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Kipontozódott: Kriszopatisz a 26., Kókai a 29., Kiss K. a 31. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Avramovics a 16. percben.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-1, 3-2, 4-3, 6-3, 7-4, 7-6, 9-6, 9-7, 10-7, 10-8, 13-8.

 

A 8. forduló további párosításai:

A-csoport:
BVSC-Zugló MKB Euroleasing – PVSK-Mecsek Füszért 11-12
Budapesti Honvéd SE – AVUS Szombathely 8-5
KSI Vízilabda Club – FTC-Telekom

B-csoport:
Kaposvári VK – PannErgy Miskolci VLC 4-14
Szolnoki Dózsa VSC – UVSE Hunguest Hotels 17-8
Debreceni VSE – Tatabánya 16-13
A-Híd OSC-Újbuda – VasasPlaket 18-6

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez