Az év utolsó „könnyű” meccse

2018 utolsó bajnoki fellépésén, őszi harmadik egymás elleni mérkőzésén is magabiztosan győzné le szentesi ellenfelét a ZF-Eger férfi együttese.


 

OB I., FÉRFIAK, A-CSOPORT, 8. FORDULÓ

ZF-EGER (2.) – METALCOM SZENTES (6.)

EGER, BITSKEY-USZODA, DECEMBER 1., SZOMBAT, 18.00. (ÉLŐ STREAM)

V.: HOMONNAI DÁNIEL, TORDAI GÁBOR.

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.000 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 500 FT.

 

Négy nappal az FTC-től elszenvedett bajnoki vereség után az OB I. alapszakasz immáron a második körével folytatódik, legalábbis a MetalCom Szentes ellen a pontvadászatban már második alkalommal mérkőzhet meg a ZF-Eger férfi csapata.

A bajnokságban tehát másodjára, de a szezonban harmadik nekifutásra következhet az alföldi rivális, azt pedig mindenképp meg kell említenünk, hogy az eddigi mérleg igencsak jó. Emlékezhetünk, a szezon legelső összecsapásán 16-7-re nyertek a sárga-kékek a csongrádi városban, majd a következő randevú a BENU Magyar Kupa egri selejtező csoportjában jött.

A Bitskey-uszodában esedékes találkozó összességében egy találattal „szorosabban” alakult, itt ugyanis 13-5-re nyertek Biros Barnabásék. Ezek után tehát most szombaton következik a harmadik egymás elleni csata, újra a hevesi megyeszékhelyen, és az igazság az, hogy ezúttal sem mondhatunk mást, minthogy a mieink számítanak egyértelmű favoritnak.

Ami a keddi, Fradi-meccs óta eltelt időszakot illeti, természetesen komoly iramú edzésekkel teltek a napok, hiszen a 2018-as naptári évből a szentesiek ellenin kívül még két nagyon jelentős mérkőzés vár Dabrowski Norbert és Petrovai Márton legénységére, amelyekre nem árt alaposan felkészülni.

Már ezen a héten is többször szóba került, hogy jövő szerdán az olasz AN Brescia érkezik a Bitskeybe, amely alakulattal szemben a három pont megszerzése már komoly fegyvertényt, nem mellékesen pedig egyre komolyabb továbbjutási esélyeket jelentene. Ott lesz aztán december 19-én a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-meccs is, ami ugyan messzebb van még, de nagyobb fontossággal bír, mint a legutóbbi, hétközi csörte.

Szóval a Szentes elleni összecsapás kötelező győzelme mellett, alapvetően a fentiekben említett két BL-rivális elleni felkészülés sem utolsó dolog, éppen ezért koncentrált, céltudatos, és legfőképp eredményes játékot várhatunk szombat este az egri társaságtól.


 

A 8. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. December 1., szombat
13.00.: BVSC-Zugló MKB Euroleasing – PVSK-Mecsek Füszért (TV: M4 Sport)
19.00.: Budapesti Honvéd SE – AVUS Szombathely
December 6., csütörtök
19.30.: KSI Vízilabda Club – FTC-Telekom

B-csoport:
December 1., szombat
16.00.: Kaposvári VK – PannErgy Miskolci VLC
16.00.: Szolnoki Dózsa VSC – UVSE Hunguest Hotels
17.00.: Debreceni VSE – Tatabánya
19.00.: A-Híd OSC-Újbuda – VasasPlaket

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez