Fontos győzelem az ifiknél

Szilágyi Péter csapata négy góllal győzte le a Dunaújvárost, ami viszont a serdülő és gyermek gárdának nem sikerült.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Készültünk a Dunaújváros ellen, mert nagyon erős az ottani női vízilabda, éppen ezért is örülök a győzelemnek. Több olyan játékos is szerepelt náluk, akik benne voltak az Európai Szuperkupa-győztes csapatban, őket külön figyeltük, és addig, amíg két meghatározó játékosunk nem pontozódott ki, nagyon jól semlegesítettük őket. Támadásban nagyon összeszedetten játszottunk a mérkőzés nagy részében, ezzel a győzelemmel pedig lépéselőnybe kerültünk velük szemben, és továbbra is küzdünk a dobogóért.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 8. forduló
ZF-Eger – DFVE
18-14 (2-3, 5-0, 7-4, 4-7)
ZF-EGER: Podlovics A. – Kékesi B. 3, Rompos D., Katona Zs. 2, Bódi F. 2, Rocska L. 4, Szilágyi Sz. 3. Cs.: Kiss A. 3, Sajtós V., Dobi D. 1. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/4. ill. 9/5.
Ötméteresből: – ill. 2/1.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány serdülő csapatának megbízott edzője: – Annak ellenére, hogy Tarczali Tamara és Horváth Laura betegség miatt nem játszott, győzelmi esélyt szalasztottunk el. Nem volt túl jó a helyzetkihasználásunk, védekezésben viszont jól teljesítettek a játékosok. Elől kell majd fejlődni a folytatásban, hogy a visszavágón le tudjuk győzni a Dunaújvárost.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 8. forduló
ZF-Eger – DFVE
8-13 (1-3, 2-3, 3-4, 2-3)
ZF-EGER: Túri D. – Pásztor F., Dobi D. 3, Horák Zs. 1, Sajtós V. 2, Kovács M. 1, Kiss A. 1. Cs.: Kővári B. – Gell Georgina, Pogonyi B., Hüse F., Simon E., Keserű K. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 8/2. ill. 7/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. 2/2.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány gyermek csapatának megbízott edzője: – Az az igazság, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet ezen a meccsen, nagyon örültem neki, hogy ugyan nem lőtt gólt, de Pogonyi Bíbor nagyon ügyesen játszott. Nem nagyon ízlett nekünk a Dunaújváros agresszív, szoros emberfogása, ezt még szoknunk kell. Ennek ellenére ügyesen leváltottuk az embereket, ügyesen is védekeztünk, ez a hat kapott gól nagyon rendben van. A helyzetkihasználással kell majd valamit kezdeni, vagyis van még hova fejlődnünk. Hüse Fanni góljának mindenképp örülök, Soóváry dia szép átlövésének is a végén, szóval úgy gondolom, hogy nagyon jó úton járunk a gyerek csapattal is.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 8. forduló
ZF-Eger – DFVE
3-6 (0-2, 1-1, 0-2, 2-1)
ZF-EGER: Kovács L. – Pogonyi B., Hüse F. 1, Tarczali T. 1, Keserű K., Juhász J., Lövei Z. Cs.: Brassó L., Soóváry D. 1, Szilák L., Jászberényi E. Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 5/0. ill. 9/1.
Ötméteresből: – ill. 2/2.

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez