Egy híján húsz egri gól a Honvédnak

A várakozásoknak megfelelően, nagyon magabiztos győzelmet aratott a ZF-Eger női csapata a bajnokság hétközi fordulójában.


 

A megszokott kezdőcsapathoz képest több változással kezdte Honvéd elleni bajnokiját a ZF-Eger női együttese, hiszen a kapuban Aranyi Réka, center poszton pedig Kocsis Szabina kezdett.

Azért is kezdtük ezzel a felütéssel tudósításunkat, mert ahogyan vártuk, túl sok izgalomtól nem kellett tartanunk, ennek megfelelően pedig remekül is kezdődött az összecsapás. Rögtön az első akcióból Mchunu Hlengiwe mattolta egykori csapata kapuját, majd Szilágyi Dorottya is hamar beköszönt.

A negyed közepén a fővárosiak is megtalálták az utat az egri hálóba, de a folytatásban erre elég kevés példa akadt. Bezzeg a mieink nem voltak restek gólokat lőni, és a félidőig meg sem álltak kilencig. Lévén, hogy ekkor már héttel vezettek a sárga-kékek, gyakorlatilag pontot is tehettünk a találkozóra.

Amikor a meccs mérföldköveiről beszélünk, 12-2-es állásnál kell megállnunk egy szóra, hiszen Somhegyi Noémi egy megúszás után alakította ki a kétszámjegyű differenciát, és még ezzel sem volt vége. A folytatásban sem álltak le a vendégek, folyamatosan növelve előnyüket.

Különösen igaz ez a kijelentés Kékesi Borbálára, aki a harmadik játékrész végén elég mozgalmas periódust produkált. Egészen pontosan egy perc tizenkilenc másodperc alatt két akciógól, egy emberelőnyből szerzett találat, valamint egy büntető hiba fűződött a fiatal pólós nevéhez, amelyek közül utóbbi ennek a mesterhármasnak a tükrében abszolút belefért.

A végjáték így már tényleg csak formalitást jelentett, és ugyan a húsz lőtt gól egy híján nem jött össze, de ezzel együtt is tizenhárom találat különbség került a jegyzőkönyvbe. A magabiztos siker után most a lányok négy nap pihenőt kapnak, hogy aztán a jövő hét már teljes egészében a BVSC elleni hazai tévés meccsről szóljon.

 

Mestermérleg:

Dodog Szabolcs: – Elég sok hibával játszottunk, ami annak is köszönhető, hogy az Eger egy jó csapat. Viszont sikerült elég sok gólt lőnünk, de sok helyzetet ki is hagytunk, vagyis lehetett volna szorosabb is az eredmény. Sokat kell még gyakorolnunk, de jó úton járunk.

Biros Péter: – Minden meccs, amit játszunk a szezonban azt segíti, hogy jobbak legyünk. Most egy éles mérkőzésen tudtunk gyakorolni. Gratulálok a Honvédnak, nyilván nem egy szinten vagyunk, de jól tudtunk mind a ketten gyakorolni.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 8. forduló
Budapesti Honvéd SE – ZF-Eger
6-19 (1-4, 1-5, 2-6, 2-4)
Budapest, Kőér utca, 100 néző.
V.: Bujka J., Nóvé Gy.
HONVÉD: Magyari – Pap M. 1, Ármai 2, Pap M. 1, Rajkort 1, Pálinkás, Bálint R. Cs.: Rajna 1, Szűcs E., Tamás L., Bognár Zs. Edző: Dodog Szabolcs.
ZF-EGER: Aranyi – Kékesi 4, Szilágyi Sz., Miklós R., Hlengiwe 2, Kocsis Sz. 1, Szilágyi D. 4. Cs.: Ráski 2, Molnár D., Tóth Cs. 1, Pullyblank 2, Somhegyi 2, Szűcs P. 1. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/1. ill. 5/4.
Ötméteresből: 2/1. ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-2, 1-4, 2-4, 2-13, 3-13, 3-15, 4-15, 4-17, 5-17, 5-18, 6-18, 6-19.

 

A 8. forduló további eredményei:

BVSC-Zugló – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 7-8
RB-Tatabánya – UVSE 3-17
Hungerit Szentes – Szeged SZTE
Szabadnapos: FTC-Telekom

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez