Hosnyánszky nélkül még nehezebb volt

Az olimpiai bajnok váratlan eltiltása miatt, gyengébb összeállításban szereplő ZF-Eger nem tudta megnehezíteni az FTC dolgát.


 

Elég érdekes felütéssel kezdődött az OB I-es férfi bajnokság kedd esti rangadója, hiszen teljesen váratlanul a mérkőzés napján kiderült, Hosnyánszky Norbert játékjogát felfüggesztette a Magyar Vízilabda Szövetség… Az indoklás szerint, a szombati, BVSC elleni találkozón nem vettek észre a játékvezetők egy ütést, és, ameddig nem vizsgálja meg részletesen az esetet a Fegyelmi Bizottság, addig nem szerepelhet az olimpiai bajnok pólós.

Mondani sem kell, az elképesztő eset alapjaiban borította fel a ZF-Eger keddi taktikáját, hiszen egyik alapemberének kiválásával teljesen mást kellet játszania. Természetesen az esetre még visszatérünk, amint lesznek konkrétumok, de most térjünk vissza a találkozóra.

Szóval két hibátlan nézett egymással farkasszemet az A-csoport első körének utolsó fordulójában. Ami az összeállításokat illeti, az egrieknél az előző mérkőzésekről eltérően, Valics Bence kezdett a kapuban, ám az első ferencvárosi támadásnál ő sem tudott segíteni, Nikola Jaksics szerzett ugyanis vezetést.

A zöld-fehérek szerb játékosa aztán emberelőnyből is gyorsan eredményes tudott lenni, majd Aaron Younger is belőtt egy ötméterest, amivel gyorsan elment 3-0-ra a házigazda. Az első egri találatra majdnem hét percet kellett várni, a legfájóbb viszont nem is ez volt az egészben, hanem, hogy Sánta Dániel emberfóros húzása előtt nem is igazán volt komoly helyzete a sárga-kékeknek.

A második etap eleje meglehetősen reménykeltően kezdődött. Először is egyre masszívabbnak tűnt a vendégek hátsó alakzata, másfelől pedig Tóth Bendegúz révén sikerült megérkezni mínusz egyre. Sajnos a továbbiakban újból a Fradi percei következtek, ami közte hármas differenciát eredményezett. Ezt követően megint sikerült egy gólra jönni, többek között két egri saját nevelésű játékos, Biros Barnabás és Kürti Dominik remek akciója révén, de félidőre újból visszaállt a korábban kialakult legnagyobb különbség (7-4).

Fordulás után Sánta Dániel ijesztő sérülése borzolta kicsit a kedélyeket, tudniillik a vendégek centerének elég erőteljesen megindult a vér a szemöldökéből. Ki tudja mi történt, az újkori divat szerint, majd megmutatja a videó… Mindenesetre a másik oldalon rögtön megint kiállítás következett (ekkor már 7:2-es aránynál jártunk), amit Vámos Márton lőtt be, majd Varga Dénes góljával 9-4-re módosult az állás.

Szépen lassan így kezdett eldőlni a meccs, így a találkozóból hátralévő idő valóban azt a célt szolgálta, amiről előzetesen is szó volt, a jövő szerdai, Brescia elleni BL-mérkőzés felkészüléséről. Persze, az utolsó negyedben az is cél lehetett, hogy ne legyen komolyabb a különbség a két fél között, de más ez a fajta motiváció, mintha mondjuk még lett volna reális esély a pontszerzésre.

Mindez persze meg is látszott a befejező játékrészen, amelyben már máskor elég ritkán megcsodált összeállításokat is láthattunk a ZF-Egertől, közelebb ugyanakkor már nem sikerült kerülni. Az FTC így végül öt góllal nyert, ami kettővel kevesebb a legutóbbi, Komjádi-uszodában lejátszotthoz képest, a lényegen azonban ez nem sokat változtatott, magabiztos hazai győzelem született.

 

Mestermérleg:

Varga Zsolt: – Ez a mérkőzés egy felkészülés volt a pénteki, Olympiakosz Pireusz elleni Európai Szuperkupára, mindamellett egy nagyon fontos három pontot is jelentett a bajnokságban. Biztos, hogy érzékenyen érintette az Eger játékát Hosnyánszky Norbert hiánya, de akik kulcsemberek játszottak az Egernél, úgy érzem, őket megfelelően tudtuk őket semlegesíteni.

Dabrowski Norbert: – Több is volt bennünk, mint, ami kijött végül, de a Fradi az elején erőt demonstrált és el tudott menni. Négy-öt gól azt gondolom, van a két csapat között, szóval ez nagyjából reális eredmény. Mindettől függetlenül úgy érzem, hogy ez a Ferencváros fogható lett volna ma. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ők egy nagyon fontos Szuperkupa mérkőzést játszanak pénteken, plusz legutóbb nagyon megvertek minket, és ez pont arra lett volna jó, hogy kicsit mérgesebbek legyünk. Végül mégsem ez történt, és felőrlődtünk ebben a szélmalomharcban.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., férfiak, A-csoport, 7. forduló
FTC-Telekom – ZF-Eger
13-8 (3-1, 4-3, 3-1, 3-3)
Budapest, Komjádi-uszoda, 500 néző.
V.: Fodor R., Füzesi Zs.
FTC: Vogel S. – Younger 1, Janik Sz. 2, Jaksics 3, Vámos 2, Német T., Varga Dénes 3. Cs.: Mezei, Kállay, Sedlamyer, Pohl Z. 1, Gór Nagy 1, Gál D. Edző: Varga Zsolt.
ZF-EGER: Valics – Biros B. 1, Decker Á. 1, Rasovics, Gyárfás, Murisics 1, Vlahopulosz 1. Cs.: Lukács D., Tóth B. 1, Sánta 1, Kürti D. 1, Avramovics 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 8/3.
Ötméteresből: 3/2. ill. –
Kipontozódott: Lukács D. a 27. percben.
Az eredmény alakulása: 3-0, 3-2, 5-2, 5-4, 9-4, 9-5, 11-5, 11-6, 12-6, 12-7, 13-7, 13-8.

 

A 7. forduló további eredményei:

A-csoport:
MetalCom Szentes – AVUS Szombathely
BVSC-Zugló MKB Euroleasing – Budapesti Honvéd SE
KSI Vízilabda Club – PVSK-Mecsek Füszért

B-csoport:
Tatabánya – Kaposvári VK
Szolnoki Dózsa VSC – Debreceni VSE
UVSE – VasasPlaket
A-Híd OSC-Újbuda – PannErgy Miskolci VLC

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez