Közelebb kerülni a Fradihoz

Kedd este eltűntetné a Magyar Kupa túlzó, tízgólos különbségét a ZF-Eger férfi együttese a bajnokság hétközi rangadóján.


 

OB I., FÉRFIAK, A-CSOPORT, 7. FORDULÓ

FTC-TELEKOM (2.) – ZF-EGER (1.)

BUDAPEST, KOMJÁDI-USZODA, NOVEMBER 27., KEDD, 18.30. (TV: M4 SPORT)

V.: FODOR RAJMUND, FÜZESI ZSOLT.

 

Másfél hét sem telik el, amikor ismét farkasszemet néz egymással a ZF-Eger és az FTC-Telekom férfi alakulata, ezúttal azonban nem a BENU Magyar Kupában, hanem az OB I-ben. Mindez történik akkor, amikor az alapszakasz feléhez érkezünk, hiszen a kedd esti találkozó az első kör utolsó mérkőzését jelenti.

Szóval Fradi-Eger, a szezonban már harmadjára, de a pontvadászatban először. Az esélyek taglalásánál és a megfelelő felvezetéshez mindenképp fel kell hoznunk a fentiekben már említett kupapárharcot, pláne, hogy nem is nagyon kell sokat visszamennünk hozzá az időben.

A negyeddöntő első ütközetét három (9-12), a másodikat pedig hét (8-15) góllal veszítették el a sárga-kékek, a közte tízes különbség így elég egyértelmű erőfölényt jelentett. Igaz ez még akkor is, hogyha az első, egri találkozó egészen szorosan alakult addig, amíg a mieink egyik legjobbját, Szrahinja Rasovicsot végleg cserével nem állították ki.

Ezúttal minden nulláról indul, és az is igaz, hogy most nem két meccsen kell jobban zárni a fővárosiaktól, elég négy negyed után jobbnak lenni. Persze, ez egyben nehezítheti is a feladatot, mert ezáltal a Fradinak is más sebességben kell játszania. – Természetesen szeretnénk megnyerni a mérkőzést, úgy is megyünk a Komjádiba, hogy beleadunk mindent, de az láthatjuk, hogy a Ferencváros erősebb kerettel rendelkezik idén, mint mi – fogalmazott egy nappal a rangadót megelőzően, Decker Ádám, az egriek csapatkapitánya.

– Mindezt be is bizonyította ellenfelünk a kupameccseken, de én ennek ellenére is bízok benne, hogy sikerül kifognunk egy olyan napot, egy olyan formát, amellyel elcsíphetünk pontot, pontokat. Azt is érdemes megnézni, hogy miként osszuk be az erőnket, és ezt szem előtt tartottuk az utóbbi időszakban is. Fontos volt számunkra a BVSC és a Honvéd elleni győzte bajnoki rangadó, és azt hiszem, jól taktikáztunk, de most hasonlóan okosan kell megterveznünk a felkészülést, mert jövő szerdán már a Bresciát látjuk vendégül a Bajnokok Ligájában. Az a találkozó pedig igencsak mérvadó lesz számunkra. Mindezek mellett azt gondolom, hogy ez a mérkőzés még nem fogja befolyásolni a bajnokság végkimenetelét, de bízom benne, hogy sikerül jó eredményt elérnünk, ezzel pedig kiszolgálnunk a szurkolóinkat.

A szurkolók ugyanis ezúttal is ott lesznek a csapat mellett, de nem csak a Komjádi-uszodában, hanem a televízió előtt is, hiszen az M4 Sport ezt az összecsapást is élőben közvetíti. Drukkereink kedvéért ugyanakkor ismételten megemlítenénk, hogy korlátozott számban, de még mindig lehet jelentkezni a szurkolói különbuszra. Hogy aztán kedd este melyik alakulat marad hibátlan, az nem is olyan sokára ki fog derülni…


 

A 7. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. November 28., szerda
19.00.: MetalCom Szentes – AVUS Szombathely
20.00.: BVSC-Zugló MKB Euroleasing – Budapesti Honvéd SE
20.45.: KSI Vízilabda Club – PVSK-Mecsek Füszért

B-csoport:
November 28., szerda
17.30.: Tatabánya – Kaposvári VK
18.00.: Szolnoki Dózsa VSC – Debreceni VSE
19.15.: UVSE – VasasPlaket
November 29., csütörtök
19.30.: A-Híd OSC-Újbuda – PannErgy Miskolci VLC

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez