Pocsék rajt, pazar finálé

A rossz kezdés után az utolsó negyedben teljesen felőrölte szentesi ellenfelét az ezzel fontos rangadót nyerő ZF-Eger női együttese.


 

Hogyha lehet rosszul kezdeni egy meccset, akkor a ZF-Eger női csapata bemutatta, hogyan is kell azt csinálni, hiszen a Hungerit Szentes elleni hazai bajnokiját 0-3-mal indította. Nagyon pontatlanul és gyengén startolt a házigazda szombat esti rangadóján, ennek köszönhetően pedig hamar komoly bajba keverte magát.

Még szerencse, hogy viszonylag hamar sikerült elindítani ezen az oldalon is a góltermést, Szilágyi Dorottya és Mchunu Hlengiwe megmozdulásaival így az első negyed végére máris megérkezett ellenfelére a sárga-kék alakulat. Ettől függetlenül nem nyugodhattunk meg, továbbra is nagyon sok hibával játszottak a hazaiak.

A második etapban hamar jött az egyenlítés, viszont a vezető találat egészen egyszerűen nem akart összejönni. A szentesiek persze, köszönték szépen, és, amikor lehetőséghez jutottak, meg is büntették a másik oldal kimaradó ziccereit. Apropó lehetőségek! El kell ismerni, az első félidőben nagyon sok emberelőnyt kaptak az egriek, de nem véletlenül, az ellenfél ugyanis elég durva, agresszív harcmodort választott.

Ennek következményeként Mihály Kinga például már a tizenharmadik percben végleg cserével állt ki, rajta kívül pedig hárman is két hibával rendelkeztek. Többek között az a Kövér-Kis Réka is, aki három góljával nem kis szerepet vállalt a rivális ellenállásában. Féltávnál tehát 5-5-nél jártunk, ami ugyanakkor bosszantó részeredményt jelentett, többek között a kihagyott kettős fór tükrében.

Fordulás után végre megtört a jég, és a találkozó során első alkalommal mutatott egri előnyt a tábla. Ráski Lilla rövid felső sarkos bombája akkor azt gondoltuk, ad egy kis nyugalmat végre a lányoknak, amire azért is volt nagy szükség, hogy végre higgadtan tudjanak játszani.

Szerencsére ez a forgatókönyv is következett. Főként akkor gondoltuk így, amikor végre a mieink léptek meg három góllal, kialakítva ezáltal egy magabiztosabb differenciát. A mérkőzés ezzel azonban még nem fejeződött be, de tény, sokkal kedvezőbb helyzetből jöhetett a záró felvonás.

Ez az érzés csak tovább erősödött bennünk, amikor Somhegyi Noémi és Ráski Lilla távoli bombáival már ötgólosra duzzadt a fór, kvázi eldőltek a fontos kérdések. A végjáték így aztán legnagyobb örömünkre már csak amiatt maradt érdekes, hogy tud-e még nagyobb különbségű győzelmet aratni a ZF-Eger csapata, hiszen izgulni már egyáltalán nem kellett.

ZF-Eger – Hungerit Szentes 12-7, 2018.11.24. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Hungerit Szentes 12-7, 2018.11.24. (FOTO: Lénárt Márton)

Mestermérleg:

Biros Péter: – Ketté kell választani a mérkőzést, hiszen az első negyedben a Szentes abszolút fölénk kerekedett, aminek az volt az oka, hogy támadásban fegyelmezetlenek voltunk. Aztán a második negyedtől fokozatosan jöttünk fel, egyre jobb teljesítményt nyújtottunk, de hát nem így indult, hogy mi ilyen nagyarányú sikert aratunk. Örülök, hogy sikerült kimászni a saját magunk által ásott gödörből, és, hogy a vége ilyen magabiztos lett.

Vidumanszky László: – Gratulálok az Egernek, mert ma jobb csapat volt. Teljesen mást terveztünk, fel is készültünk az ellenfelünkből, tudtuk, hogy honnan jöhet veszély, kik azok a játékosok, akik viszik a csapatot előre, mégsem sikerült jól a meccs. Pedig jól kezdtünk, 3-0 után viszont elég hamar behozta hátrányát a hazai csapat. Nekünk még sokat kell dolgoznunk, hogy jó eredményeket érjünk el, ugyanakkor fontos, hogy ne szakadjunk le a Fradi és az Eger mögött, hogy harcban maradjunk a negyedik helyért.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 7. forduló
ZF-Eger – Hungerit Szentes
12-7 (2-3, 3-2, 4-1, 3-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 150 néző.
V.: Veilandics Z., Fodor R.
ZF-EGER: Horváth A. – Tóth Cs., Pullyblank, Miklós R. 2, Ráski 2, Somhegyi 1, Szilágyi D. 4. Cs.: Aranyi – Kékesi 2, Hlengiwe 1, Szilágyi Sz., Kocsis Sz., Molnár D., Szűcs P. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
SZENTES: Lekrinszki – Palaro Dias 1, Kudella 1, Mihály K. 1, Kövér-Kis 3, Mandics, Mora 1. Cs.: Szabó K., Kudella, Kádár I., Dávid C., Korom. Edző: Vidumanszky László.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 6/2.
Kettős emberelőnyből: 1/0. ill. –
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Kipontozódott: Palaro Dias a 23. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Mihály K. a 13. percben.
Az eredmény alakulása: 0-3, 3-3, 3-4, 4-5, 8-5, 8-6, 12-6, 12-7.

 

A 7. forduló további eredményei:

Budapesti Honvéd SE – BVSC-Zugló 2-20
Szeged SZTE – RB-Tatabánya 12-8
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 8-14
Szabadnapos: UVSE

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez