Tapadni a Fradira

Ez lesz a legnagyobb tétje a szombat esti ZF-Eger – Szentes női bajnoki rangadónak a Bitskey-uszodában.


 

OB I., NŐK, ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ

ZF-EGER (6.) – HUNGERIT SZENTES (5.)

EGER, BITSKEY-USZODA, NOVEMBER 24., SZOMBAT, 18.00.

V.: VEILANDICS ZOLTÁN, FODOR RAJMUND.

A MÉRKŐZÉST MINDENKI INGYENESEN MEGTEKINTHETI!

 

Nem mondhatni, hogy könnyen túltette volna magát mindenki az előző hétvégén, a BENU Magyar Kupa FTC elleni búcsúját követően legalábbis a hét elején még többen is keseregtek a ZF-Eger női csapatának tagjai közül. No, nem mindenki, és természetesen nem hatalmas tragédiaként felfogva az esetet, de ettől még tény, fájó módon ért véget az idei kupaszezon.

Emlékezhetünk, a múlt pénteki egri meccsen 12-11-es hazai siker született, majd másnap a fővárosi visszavágón úgy nyert kettővel a Fradi, hogy egy perccel a találkozó vége előtt ötméterespárbajra állt az összecsapás. A múlttal azonban ilyen szempontból már nem szabad törődni, elvégre is az élet megy tovább, ráadásul nem is akármilyen feladattal.

Amit legalábbis idén a Ferencváros jelent, azt tavaly maga volt a Szentes, avagy a szezon slágerellenfele. Még egy szó erejéig a kilencedik kerületiekről, csak, hogy érthető legyen a hasonlatunk, az előző hétvégével már szezonbeli negyedik egymás elleni találkozóját játszotta egymással a két fél, és még mindig csak november végén járunk.

A 2017/2018-as évadban hasonlóan sok csatát kellett megvívni a szentesiekkel, meglehetősen érdekes végeredményekkel. A Magyar Kupa meccsein túl elég, ha csak azt nézzük, hogy az alapszakasz első egymás elleni ütközetét 5-4-re nyerték a mieink, majd a visszavágót idegenben 10-9-re. Az alföldiek elleni külön párharcukat tehát remekül kezdték a sárga-kékek, ám ezek az eredmények a szezon második felére megfordultak, és a bajnokság ötödik helyéről döntő csatát már a rivális húzta be, méghozzá kettős győzelemmel.

Mindezt csak azért hoztuk fel, mert egyrészt a Fradi elleni mérleg (ami eddig egy kivételtől eltekintve, szinte mindig minimális különbséget mutatott) abszolút fordulhat majd tavasszal, másfelől pedig ismételten rámutat arra, hogy a Szentes idén is komoly rivális lehet. Az sem a véletlen műve, hogy ezt a három együttest ennyi aspektusban összehasonlítjuk, hiszen az eddigi eredmények tükrében, ebből a trióból fog kikerülni az OB I-es elődöntő „három nagyon” kívüli negyedik tagja.

Szóval, ami ezt a különharcot illeti, az alapszakaszban eddig az FTC és a Szentes játszott egymással, amely végén, nagy csatában a budapestiek örülhettek 8-7-es csongrádi sikerüknek. A Fradi ezzel már két idegenbeli rangadó behúzásánál jár, éppen ezért úgy közelítjük meg az egriek szombati összecsapását, hogy az az alakulat, amelyik nem akar lemaradni, annak mindenképp három pontot kell szereznie.

– Valóban van ilyen megközelítése is a mérkőzésnek, mert tény, hogy ebből a három csapatból fog kikerülni a negyedik elődöntős együttes – erősítette meg az általunk leírtakat Biros Péter, a ZF-Eger vezetőedzője.

– Azt gondolom, jelenleg erről álmodhat mind a négy gárda, azt ugyanis nem látom, hogy bármelyik oda tudna férni a dobogósok közé. Szóval az az elsődleges cél, hogy nyerjünk, és ezáltal tapadjunk az FTC-re. Ezzel kapcsolatosan azt tudom elmondani, hogy jó a hangulat csapaton belül, a héten jól sikerültek az edzések, tegnap, a fiúk elleni kétkapus is rendben volt, sérültünk, betegünk sincs, szóval minden adott ahhoz, hogy jó eredményt tudjunk elérni. A lányok mindent tudnak, amit a holnapi meccs előtt tudniuk kell, ezért várom én is bizakodóan, a három pont megszerzésében bízva a találkozót.


 

A 7. forduló további párosításai, eredményei:

2018. November 23., péntek
18.30.: Szeged SZTE – RB-Tatabánya
November 24., szombat
16.00.: FTC-Telekom – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
Budapesti Honvéd SE – BVSC-Zugló 2-20
Szabadnapos: UVSE

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez