Lendületben lévő BVSC az ellenfél

Dabrowski Norbert szerint, a BENU Magyar Kupa négyes döntőjébe jutó zuglóiak most különösen veszélyes riválisok lesznek.


 

OB I., FÉRFIAK, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ

BVSC-ZUGLÓ MKB EUROLEASING (4.) – ZF-EGER (1.)

BUDAPEST, SZŐNYI ÚT, NOVEMBER 24., SZOMBAT, 17.00.

V.: CSIZMADIA ZSOLT, RUBOS KÁROLY.

 

Négy nappal a Steaua Bucuresti elleni győztes Bajnokok Ligája-mérkőzés után, ismét az OB I-es pontvadászat alapszakasza ad feladatot a ZF-Eger férfi együttesének. Szombat délután a BVSC-Zugló lesz az ellenfél, ráadásul idegenben, vagyis alapvetően egy nehezebb ütközet vár a társaságra.

– A BVSC főleg hazai pályán egy nagyon kellemetlen rivális, mondom ezt annak ellenére is, hogy tavaly pont az ottani meccsünk volt a könnyebb, és az egri a nehezebb – emlékeztetett Dabrowski Norbert, a sárga-kékek vezetőedzője.

– Idén annyival is nehezebb lesz a dolgunk, hogy a közelmúltban bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé aktuális ellenfelünk, ami azt jelenti, hogy lendületből várhatja a szombati napon. Nekünk mindenképpen fontos lesz ez a találkozó is, hiszen a bajnokság elődöntőjébe jutás szempontjából nem kis jelentősége lesz a BVSC, Honvéd, Miskolc elleni összecsapásainknak.

Hogyha már az egriek mestere szóba hozta az MK-negyeddöntős párharcot, Szűcs Levente fiai az első meccsen 11-5-re nyertek idegenben, majd a visszavágón 8-7-re, tehát kettős győzelemmel, meglehetősen imponáló gólkülönbséggel jutottak be a négyes döntőbe. Ami az eddigi bajnoki eredményeket illeti, az AVUS (15-8), a Szentes (12-9), valamint a KSI (13-11) ellen is győztesen mászhattak ki a medencéből a vasutasok, akik pécsi bajnokija elmaradt, eddigi egyetlen vereségüket pedig az FTC elleni 14-6 jelenti.

Ennyit egyelőre a holnapi házigazdáról, most nézzük, hogyan készült az A-csoport jelenlegi listavezetője a hétvégére! – A Steaua-meccs után volt két edzésünk, meg még kettő a mai taktikaival, és holnap délelőtt még átmozgatunk egy kicsit, miután elindulunk – tért rá saját csapatára Dabrowski Norbert.

– Sok újdonságot ezen kívül nem igazán tudnék elmondani, a keret is a keddihez hasonló lesz. Azért csak hasonló, nem pedig ugyanaz, mert a bajnokságban tizennégy játékost nevezhetek a nemzetközi fellépéshez képest, a hét közben pedig a betegséggel bajlódó Tóth Bendegúzra nem számíthattam. Habár a szóban forgó játékosom még nincs száz százalékos állapotban, de már velünk edz, így vállalni tudja a játékot. A többiek a BL-meccshez hasonlóan ugyanúgy ott lesznek a keretben, így vágunk neki a budapesti mérkőzésnek.


 

A 6. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. November 24., szombat
11.45.: KSI Vízilabda Club – AVUS Szombathely
19.00.: Budapesti Honvéd SE – FTC-Telekom
19.00.: PVSK-Mecsek Füszért – MetalCom Szentes

B-csoport:
November 24., szombat
13.15.: UVSE – Kaposvári VK
18.00.: VasasPlaket – Tatabánya
19.00.: A-Híd OSC-Újbuda – Debreceni VSE
November 25., vasárnap
18.00.: PannErgy Miskolci VLC – Szolnoki Dózsa VSC

 

(FOTO: Fehér Anna, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez