Szoros meccsek a Honvéddal

A leány Országos Utánpótlás Bajnokság hétvégi mérkőzésein a ZF-Eger serdülő csapata egy góllal nyert, az ifjúsági és gyermek gárda viszont eggyel és hárommal kapott ki.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – Rangadót játszottunk a Honvéd ellen, amire rányomta a bélyegét, hogy az előző két napon Magyar Kupa-negyeddöntőn szerepelt néhány játékosunk. Sajnos rajtuk kiütközött a szellemi fáradság, hiszen nagyon sok helyzetet hagytak ki a felnőtt csapatban eredményesen szereplő játékosok. Annak ellenére, hogy a mérkőzésen a negyedik negyed elejéig vezettünk, végül a sok kihagyott helyzet miatt egygólos vereséget szenvedtünk. Azt azért hozzá kell tennem, hogy a honvéd játékstílusa nagyon nem feküdt a csapatnak, és emellett több védekezési fegyelmezettséget is elkönyveltünk, szóval a vereség a saját hibánkból következett be, hiszen a hátráltató tényezők ellenére is meg volt a lehetőségünk a győzelemre. A következő hétvégén egy hasonló stílusú csapattal, a Dunaújvárossal játszunk, és én kíváncsian várom, hogy sikerül-e felvennünk a megfelelő ritmust ahhoz, hogy továbbra is versenyben maradjunk a dobogós helyekért.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 7. forduló
ZF-Eger – Polo SC
9-10 (3-3, 3-2, 1-2, 2-3)
ZF-EGER: Podlovics A. – Párkányi R., Kékesi B. 3, Rompos D. 2, Bódi F. 1, Rocska L. 2, Szilágyi Sz. Cs.: Kiss A., Katona Zs. 1, Dobi D. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/1. ill. 6/2.
Ötméteresből: 1/0. ill. 2/2.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Nagyon kellett nekünk ez a győzelem, mert már egy ideje nem nyertünk és meg akartuk mutatni, hogy a Szentes elleni jó játék nem a véletlen műve volt. Ennek ellenére nem igazán úgy alakult az eleje, ahogyan mi szerettük volna, mert rögtön a Honvéd szerzett vezetést, ráadásul több góllal is el tudott húzni ellenfelünk. Egy időkérés szerencsére rendbe rakott mindent, onnantól ugyanis támadásban és védekezésben is az érvényesült, amit mi szerettünk volna. A Honvédnál három játékost kellett megfognunk, és ezt meg is tudtuk oldani, amiből szépen tudtunk fordulni, és akciógólokat lőttünk. Jó arányban értékesítettük az emberelőnyeinket, a hátrányos védekezésünk viszont csalóka, mert a statisztika szerint csak egy ilyen gólt kaptunk, de az igazság az, hogy sokszor nem tudtunk a kiegészülés után rendeződni, és gólokat kaptunk. Így érkeztünk el az utolsó negyedhez, amikor már öt találattal vezettünk, mégis szorossá vált a meccs. Valamilyen oknál fogva nem tudtunk átmenni a félpályán, mindezt szóvá is tettem a játékvezetőnek, amiért piros lapot kaptam. Ezt persze sajnálom, de a lényeg így utólag, hogy egy gólt meg tudtunk tartani az előnyünkből. Voltak megint jó egyéni teljesítményeink, Túri Dorottya például jól védett a kapuban, de Dobi Dorina és Pásztor Flóra gólerős játéka is önmagáért beszél, akiken kívül még Kiss Abigélt tudnám kiemelni. Nagyon gratulálok a csajoknak, mert tényleg kellett ez a győzelem, ezek alapján pedig bízom benne, hogy a Dunaújváros ellen is eredményesek tudunk majd lenni.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 7. forduló
ZF-Eger – Polo SC
15-14 (4-5, 6-3, 4-1, 1-5)
ZF-EGER: Túri D. – Pásztor F. 4, Dobi D. 6, Sajtós V., Kovács M. 1, Simon E., Kiss A. 2. Cs.: Tarczali T. 2, Horák Zs., Végert J. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 8/5. ill. 9/1.
Ötméteresből: 3/3. ill. 1/0.


 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 7. forduló
ZF-Eger – Polo SC
11-14 (2-2, 3-4, 4-4, 2-4)
ZF-EGER: Kovács L. – Pogonyi B. 3, Hüse F. 1, Tarczali T. 2, Végert J. 4, Keserű K. 1, Lövei Z. Cs.: Brassó L., Soóváry D., Szilák L., Juhász J., Jászberényi E., Janohin G. Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 9/4. ill. 5/5.
Ötméteresből: – ill. 2/1.

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez