Nem adott esélyt a Fradi

A háromgólos hazai vereség másnapján a fővárosban is kikapott a ZF-Eger férfi együttese, így kettős vereséggel esett ki a BENU Magyar Kupa idei sorozatából.


 

Mindkét csapat kapust cserélt a péntek esti mérkőzéshez képest, így az FTC-Telekom Vogel Somával, míg a ZF-Eger Valics Bencével kezdte meg a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének szombat délutáni visszavágóját.

Tegnap este ugyebár 12-9-es fővárosi siker született, így három gólt kellett volna ledolgozniuk a sárga-kékeknek, már, amennyiben szerettek volna továbbjutni a sorozat négyes döntőjébe. Ehhez képest mindjárt elég rosszul indult a meccs, mivel két Fradi-találat nyitotta azt.

Nem sokat váratott magára a vendég válasz, két hazai gólra legalábbis két egri érkezett, így kizárólag ezt a találkozót nézve, újra egyenlő volt az állás. Kár, hogy ezt követően zsinórban öt zöld-fehér gól következett, így már viszonylag hamar el lehetett könyvelni a ferencvárosiak továbbjutását.

Persze, nem adta fel a csatát Dabrowski Norbert és Petrovai Márton együttese, a második negyed mínusz ötös állását sikerült is lentebb faragni. Ezzel együtt sem nagyon akart csökkenni a különbség, féltvánál így újra közte ötnél jártunk, összesítésben pedig már nyolcnál.

Fordulás után is az első félidőben zajló mederben ment tovább az összecsapás, és bár a különbség továbbra sem nagyon változott, az egriektől szépségdíjas találatokat láthatott a közönség. Angelosz Vlahopulosz és Hosnyánszky Norbert távoli bombájára, vagy éppen Nikola Murisics fantasztikus csavarjára még a hazai szurkolók is csettinthettek, kár, hogy ez a továbbjutás tekintetében tényleg nem sokat számított.

Az utolsó negyed már tényleg úgy indult, hogy minden fontos kérdés eldőlt, ezért a hajrát mindkét csapat már a jövő heti Bajnokok Ligája-mérkőzés (a mieink kedden 18.30-tól fogadják a Steaua Bucurestit) felkészülésére is használhatta. Az MK négyes döntőjébe az FTC jutott be, méghozzá kettős győzelemmel, a ZF-Egernek tehát idén nem sikerült eljutnia a kupasorozat végső játszmájáig.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – ZF-Eger
15-8 (4-2, 5-2, 3-4, 3-0)
Budapest, Komjádi-uszoda, 400 néző.
V.: Kun Gy., Petik A.
FTC: Vogel S. – Younger 2, S. Mitrovics 1, Jaksics 1, Vámos 2, Német T. 2, Varga Dénes 1. Cs.: Kállay 2, Mezei 1, Jansik Sz. 2, Gór-Nagy, Sedlamyer, Pohl Z. 1. Edző: Varga Zsolt.
ZF-EGER: Valics – Gyárfás, Lukács D., Rasovics 1, Hosnyánszky 2, Murisics 2, Vlahopulosz 2. Cs.: Avramovics, Sánta 1, Decker Á., Biros B., Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 7/4. ill. 9/2.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 2-0, 2-2, 7-2, 7-4, 9-4, 9-5, 11-5, 11-7, 12-8, 15-8.
Továbbjutott az FTC-Telekom 27-17-tel.

 

A BENU Magyar Kupa negyeddöntő 2. mérkőzéseinek további eredményei:

PannErgy Miskolci VLC – Debreceni VSE
A-Híd OSC-Újbuda – Szolnoki Dózsa VSC
BVSC-Zugló – Budapesti Honvéd SE

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez