Egy gólon múlott…

Az utolsó negyedben mínusz ötről tornázta vissza magát egyetlen találatra a ZF-Eger női csapata, de a Fradinak volt még egy szava, és így továbbjutott a négyes döntőbe.


 

Egygólos előnyről várhatta a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének szombat esti visszavágóját a ZF-Eger női együttese, ezért feltétlenül még nyernie sem kellett az FTC-Telekom otthonában a társaságnak ahhoz, hogy beverekedje magát a sorozat négyes döntőjébe.

Egy döntetlen eredményt éppen ezért alá is írtunk volna előre, de, ahogyan az idei három egymás elleni találkozó mindegyikén, úgy a Népligetben is nagyon komoly csatára lehetett számítani. Mivel a Fradinak legalább kettővel kellett volna nyernie a továbbjutáshoz, a nyomás inkább a hazaiakat nyomaszthatta.

Ennek ellenére Béres Gergely gárdája kezdett jobban, hiszen Bujka Barbara már rögtön az első fővárosi akcióból eredményes tudott lenni. Ezen a napon azonban nem ragadtak be annyira a rajtnál a sárga-kékek, és bár 3-1-nél kettővel is vezetni tudtak a ferencvárosiak, nem sokkal később egyenlítettek a mieink, és a továbbiakban is rendkívül szorosan alakult a találkozó.

A félidei 5-5 után több ízben is támadhattak az egriek az előny átvételéért, de az adódó lehetőségek rendre kimaradtak. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, mindez megbosszulta magát, a Fradi ugyanis egymás után három gólt szerzett, és ellépett 9-6-ra.

Ekkor kezdett bajba kerülni az együttes, de visszaemlékezve az egy nappal korábbi történésekhez, egyáltalán nem lehetett még arról beszélni, hogy eldőltek volna a fontos kérdések. Biros Péter mindenesetre a 9-6-os állást konstatálva, rögvest időt is kért, hiszen idejében meg szerette volna akadályozni azt, hogy esetlegesen még nagyobb hátrányba kerüljenek a tanítványok.

Sajnos a játékmegszakítás nem hozta meg a várt változást, sőt, Kövesdi Vivien találatával már néggyel húzott el a vendéglátó, vagyis kezdett tényleg egyre komolyabb baj lenni. Hogy nagy küzdő az egri csapat, azt bizonyította már ebben a szezonban is, Ráski Lilla és Mchunu Hlengiwe találatával mínusz kettőre közelített, vagyis ismét közel került a „tűzhöz”.

Csakhogy a harmadik felvonás úgy an blokk katasztrofálisra sikeredett, mivel annak vége előtt Szilágyi Dorottya megkapta harmadik személyi hibáját. Hogyha pedig ez nem lett volna elég, újabb két Fradi-góllal megint visszaállt a közte négy (12-8). Nem véletlenül állítjuk, hogy rossz negyed volt ez, hiszen összesen hétszer kapitulált a védelem…

Igazság szerint, nagyon már nem lett volna szabad gólt kapniuk az egrieknek, amennyiben szerettek volna fordítani, ám sajnos a záró felvonás első találatát is hazai pólós szerezte. Mínusz ötnél már nagyon távolinak tűnt a továbbjutás. Pláne, hogy elől Szilágyi Dorottya kiválásával méregfogától szabadult meg az együttese.

Szóval mínusz ötről kellett volna csodát tenni, és szépen lassan el is kezdte visszaküzdeni magát a társaság. Amikor Mchunu Hlengiwe kevesebb, mint két perccel a vége előtt két gólra hozta az alakulatot, megint visszajöttek a remények, pláne, amikor egy akcióval később Somhegyi Noémi centergóljával 13-12-re módosult az állás, vagyis meccsnullnál jártunk!

Így következett az utolsó minutum, de sajnos Tóth-Csabai Dóra keze megint elsült, és erre már nem tudott válaszolni a ZF-Eger csapata. Egyetlen találat különbséggel így az FTC zárt jobban összesítésben, nekünk pedig marad a keserűség, hiszen nagyon-nagyon közel volt a továbbjutást…

 


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, nők, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – ZF-Eger
14-12 (3-2, 2-3, 7-3, 2-4)
Budapest, Népliget, 100 néző.
V.: Rubos K., Füzesi Zs.
FTC: Csehó-Kovácsné Kasó – Gerendás M. 1, Pőcze, Muzsnyay, Takács V., Bujka 1, Tóth-Csabai 4. Cs.: Mihailovics 2, Kövesdi 3, Huszti D., Gémes 3. Edző: Béres Gergely.
ZF-EGER: Horváth A. – Pullyblank 1, Molnár D., Tóth Cs. 1, Miklós R., Somhegyi 2, Szilágyi D. 2. Cs.: Kékesi 2, Ráski 2, Hlengiwe 2, Szilágyi Sz., Szűcs P., Kocsis Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 11/3. ill. 8/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. 1/1.
Kipontozódott: Szilágyi D. a 23., Huszti D. a 29. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 3-2, 5-3, 5-5, 6-6, 10-6, 10-8, 13-8, 13-12, 14-12.
Továbbjutott az FTC, 25-24-gyel.

 

A negyeddöntő 2. mérkőzéseinek további eredményei:

Szeged SZTE – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 2-19
RB-Tatabánya – UVSE 8-6
Hungerit Szentes – BVSC-Zugló Diapolo

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez