Szilágyi nyolcassal előny itt!

Ezúttal is egygólos mérkőzést játszott egymással a ZF-Eger és az FTC-Telekom női együttese, Szilágyi Dorottya klasszisának köszönhetően, azonban most a mieink örültek, és így előnnyel utazhatnak a holnapi kupavisszavágóra.


 

Két bekapott góllal, avagy elég rosszul kezdte a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését a ZF-Eger női együttese, péntek este ugyanis Tóth Csabai Dóra két találata nyitotta az FTC-Telekom elleni hazai összecsapást.

Az első hazai találatra majdnem az első negyed feléig várni kellett, Szilágyi Dorottya megmozdulása után ráadásul ismét a vendégek következtek. Hogy a rossz kezdés ellenére volt tartás a lányokban, mi sem bizonyít jobban, minthogy 1-3-as állás után zsinórban kétszer is eredményes támadás következett, vagyis ismét döntetlenről folytathatták a felek.

A nyitó felvonás vége megint nem sikerült jól, lévén, hogy a zöld-fehérek ismét kettővel lógtak meg. A második etap elején aztán hárommal. Bujka Barbara ekkor már harmadik góljánál járt, vagyis hiába sikerült az idei egymás elleni két meccsen jól megfogni az FTC centerét, úgy tűnt, ezen a találkozón nehezen bírnak vele a sárga-kékek.

Idő közben egyre jobban közeledtünk a félidőhöz, és nem nagyon akart csökkenni a távolság, még emberelőnyből sem tudott igazán veszélyes lenni a házigazda. Ebben a játékrészben mindössze egyszer sikerült az ellenfél kapujába találni, ellenben Gémes Alexandráék megint kettővel többet lőttek, így féltvánál már mínusz négynél jártunk.

A térfélcserét követően, mindenképp változásra volt szükségük a hazaiaknak, amennyiben szerettek volna még esélyt hagyni maguknak a négyes döntőbe jutásra. Nos, a felzárkózás első lépését Somhegyi Noémi emberelőnyös lökete adta meg, majd amikor Szilágyi Dorottya már negyedik góljánál tartott, mindjárt megfeleződött a távolság.

Sőt, mi több, utóbbi pólós újból lecsapott, majd ötméteresből is pontosan célzott, ezzel pedig zsinórban négy egri találattal összejött az egyenlítés. 8-8-nál kezdődhetett minden elölről, a lélektanilag fontos pillanatban ugyanakkor megint a ferencvárosiak tudtak vezetést szerezni Huszti Dóra, majd Szilágyi hatodik gólja után, Gémes Alexa révén.

Elképesztő izgalmak bontakoztak ki így az utolsó negyed előtt, ahogyan pedig arra számítani lehetett, senki sem tudta megjósolni, mi lesz a találkozó vége. Az előző negyed őrült rohanása után, a végére kicsit megint lelassítottak a felek, de nem Szilágyi Dorottya, aki elképesztő estét produkált, és hetedik találatával újból egyenlíteni tudott (10-10).

És mikor kell vezetni, ha nem egy rangadó legvégén? Biros Péter időkérését követően, Ráski Lilla lőtt remek gólt emberelőnyből, így első alkalommal állt jobban a házigazda. Más kérdés, hogy a másik oldalon rögtön egalizálni tudott Kövesdi Vivien, vagyis az utolsó percek továbbra is őrült izgalmakat hoztak.

A Bitskey-uszodába közben egyre több ember szivárgott be, a közelgő férfi mérkőzésre, így Szilágyi Dorottya egészen elképesztő nyolcadik góljánál már valóságos hangrobbanás tört ki a lelátón. Hát még akkor, amikor az utolsó másodpercekben a vendégek kihagytak egy emberfórt, ami pedig azt jelentette, hogy, ha egy találattal is, de végre sikerült legyőzni az FTC-t, így a holnap 18 órakor kezdődő népligeti visszavágót előnnyel várhatja a ZF-Eger!

ZF-Eger – FTC-Telekom, BENU Magyar Kupa, 12-11, 2018.11.16. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – FTC-Telekom, BENU Magyar Kupa, 12-11, 2018.11.16. (FOTO: Lénárt Márton)


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, nők, negyeddöntő, 1. mérkőzés
ZF-Eger – FTC-Telekom
12-11 (3-5, 1-3, 5-2, 3-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 400 néző.
V.: Bereczki M., Csanádi Zs.
ZF-EGER: Horváth A. – Pullyblank, Miklós R., Tóth Cs., Ráski 2, Somhegyi 1, Szilágyi D. 8. Cs.: Kékesi B., Kocsis Sz., Hlengiwe 1, Szilágyi Sz. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
FTC: Csehó-Kovácsné Kasó – Gerendás, Pőcze, Muzsnyay, Takács V., Bujka 3, Tóth-Csabai 2. Cs.: Mihailovics, Kövesdi 2, Huszti D. 1, Gémes 3. Edző: Béres Gergely.
Gól – emberelőnyből: 12/3. ill. 12/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. 2/2.
Kipontozódott: Pullyblank a 23., Gémes a 31., Somhegyi a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-3, 3-3, 3-7, 4-8, 8-8, 9-9, 10-9, 11-10, 11-11, 12-11.

 

A negyeddöntő 1. mérkőzéseinek további eredményei:

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Szeged SZT 16-4
UVSE – RB-Tatabánya 21-3
BVSC-Zugló Diapolo – Hungerit Szentes 15-8

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez