Rasovics kiállásáig rendben volt

A félidőig többször vezetett is ferencvárosi ellenfelével szemben a ZF-Eger férfi együttese, de a végleg cserés kiállítással lecsökkentek a variációs lehetőségek.


 

A női csapat fantasztikus győzelme rendesen megalapozta a hangulatot a Bitskey Aladár Uszodában, ahol a péntek esti pólós program második mérkőzésén is ZF-Eger – FTC-Telekom találkozót rendeztek a BENU Magyar Kupában. Hasonlóan a lányokhoz, itt is a sorozat negyeddöntője jelentette a tétet, szóval nagy izgalmak vártak ránk.

Ebben a szezonban első alkalommal játszott egymással a két együttes, a nyári változások tükrében ezért nagy érdeklődés előzte meg az összecsapást mindkét oldalon. A rajtot a vendég ferencvárosiaknak sikerült jobban elkapniuk, hiszen Vámos Márton két találatával 1-0-ra, és 2-1-re is ők vezettek.

A kettő között Gyárfás Tamás szólt hozzá a meccshez, majd a negyed második felében jött is a fordítás. Angelosz Vlahopulosz és Sztrahinja Rasovics révén első alkalommal álltak jobban a mieink, mégsem örülhettünk előnynek az első kisszünet pillanatában, mert még azt megelőzően egalizálni tudtak a fővárosiak. Ennek ellenére is meg lehetett volna a fór, csakhogy az utolsó lövés (ami mellesleg a kapuban landolt) a játékvezetők döntése alapján, időn túl született.

A folytatásban rögtön a Fradi tudott élni gólszerzési lehetőségével, amivel ismét a zöld-fehérek vezettek. Remek, változatos mérkőzést láthatott a közönség, Angelosz Vlahopulosz büntetőjével, és Gyárfás Tamás létszámfölényben ellőt labdájával ugyanis ismét visszaállt a hazai vezetés. Kár, hogy a félidőig Sztrahinja Rasovicsot végleg cserével kiállították, illetve, hogy megint fordult az állás (5-6).

Az egriek egyik legjobbjának elvesztése érzékeny veszteséget jelentett, és ez a harmadik felvonás hazai támadójátékán meg is látszott. Az FTC természetesen köszönte szépen a lehetőséget, és első alkalommal a meccsen kettő találattal vette át a vezetést (6-8).

Sajnos a befejező játékrész sem kezdődött túl jól, Kállay Márk találatával ugyanis már hárommal mentek el a vendégek. Ezzel nagyon közel került az első meccs megnyeréséhez Varga Zsolt alakulata, a hátralévő időben ugyanakkor arra is figyelni kellett, nehogy túl nagy előnyt harcoljon ki magának az ellenfél.

Amikor Varga Dénes ötméterese is bement, már 10-6-nál jártunk, vagyis nem nagyon tűnt úgy a helyzet, hogy lehet innen visszaút. Nem is volt, a végén a Ferencváros így három góllal nyert, ami azt jelenti, hogy kutya nehéz dolga lesz holnap 16.15-től a ZF-Egernek, már, amennyiben meg akarja fordítani negyeddöntős párharcát.

ZF-Eger – FTC-Telekom, BENU Magyar Kupa, 9-12, 2018.11.16. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – FTC-Telekom, BENU Magyar Kupa, 9-12, 2018.11.16. (FOTO: Lénárt Márton)

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Fájó a háromgólos vereség, nagynak tűnik a hátrányunk. Nyolc negyedben gondolkodtam a párharc kapcsán. A Fradi erős, inkább itthon szerettünk volna bizonyítani. Visszanézem a mérkőzést, hogy mivel léphetünk holnap előrébb. Sok meccset játszunk a Fradival idén, remélem, tudunk majd pontot, pontokat szerezni.

Varga Zsolt: – Az Eger kiválóan játszott, értékes a sikerünk. Nehéz hét állt mögöttünk, kicsit fáradtabbak voltunk. Összességében a védekezésben voltak elkerülhető gólok, azzal viszont elégedett vagyok, ahogy küzdöttünk és harcoltunk az utolsó pillanatig.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, férfi, negyeddöntő, 1. mérkőzés
ZF-Eger – FTC-Telekom
9-12 (3-3, 2-3, 1-2, 3-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 1000 néző.
V.: Marjay Zs., Rubos K.
ZF-EGER: Csiszár B. – Gyárfás 2, Decker Á., Rasovics 1, Hosnyánszky 1, Murisics, Vlahopulosz 5. Cs.: Lukács D., Avramovics, Sánta, Biros B., Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
FTC: Gárdonyi – Sedlmayer, S. Mitrovics, Jaksics 1, Vámos 3, Mezei, Varga Dénes 3. Cs.: Kállay 2, Német T., Younger 2, Gór-Nagy 1, Jansik Sz., Pohl Z. Edző: Varga Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 8/2. ill. 11/3.
Ötméteresből: 2/1. ill. 1/1.
Kiállítva (végleg cserével): Rasovics a 15. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 3-2, 3-4, 5-4, 5-6, 6-6, 6-10, 7-10, 8-11, 8-12, 9-12.

 

A BENU Magyar Kupa negyeddöntő 1. mérkőzéseinek további eredményei:

Debreceni VSE – PannErgy Miskolci VLC 5-12
Szolnoki Dózsa VSC – A-Híd OSC-Újbuda
Budapesti Honvéd SE – BVSC-Zugló 8-7

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez