Változtatni a tendencián

Az eddigi két egygólos vereség után, ezúttal felülkerekedne FTC jelentette ellenfelén a ZF-Eger női együttese.


 

BENU MAGYAR KUPA, NŐK, NEGYEDDÖNTŐ, 1. FORDULÓ

ZF-EGER – FTC-TELEKOM

EGER, BITSKEY-USZODA, NOVEMBER 16., PÉNTEK, 18.00.

V.: CSANÁDI ZSOLT, BERECZKI MIKLÓS.

JEGYÁRAK: EGYSÉGESEN 1.000 FT.

 

Péntek kora este jó ismerősként köszönheti az FTC-Telekom csapatát a ZF-Eger női alakulata a Bitskey Aladár Uszodában, hiszen a két gárda az idei BENU Magyar Kupa selejtezőjében, illetve a bajnokságban is találkozott már egymással.

Ha visszagondolunk ezekre a mérkőzésekre, akkor joggal mondhatjuk, ez a párharc teljesen kétesélyes, mivel egy-egy gól döntött az előző találkozókon. A bajnokság adta az első ütközetet, ami egy igazi erőfelmérő volt a csapatoknak. Az októberi meccsen összesen tizenegy találatot láthatott a publikum, és igazi taktikai csata zajlott a medencében. Akkor az első két negyed a Fradié volt, ami – mint később kiderült – elegendőnek is bizonyult a vendégek győzeleméhez (5-6).

A bajnoki után következett a Magyar Kupa selejtezője, aminek városunk adott otthont, így újra jöhetett egy zöld-fehérekkel szembeni találkozó. Az első egymás elleni összecsapáson inkább a védekezésre fektették a felek a hangsúlyt, ám a kupában megduplázták a találatokat a csapatok, a végén azonban újra a zöld-fehérek örülhettek 12-11-es győzelmüknek.

– Tényleg elmondhatjuk, hogy jól ismerjük a Ferencváros játékát, nagyon közel volt egymáshoz a két csapat az előző találkozókon, így joggal mondhatjuk, hogy minden esélyünk megvan arra, hogy győztesen hagyjuk el a medencét – fogalmazott az esélyeket illetően a sárga-kékek válogatott kiválósága, Szilágyi Dorottya.

– Múlt hét óta ezekre a mérkőzésekre készülünk. Úgy érzem, vagyunk olyan állapotban, hogy erőből végig tudjuk tolni ezt a két találkozót. A cél egyértelműen a továbbjutás, hiszen az elmúlt két egymás elleni meccs minimális veresége után csakis az lebeg a szemünk előtt, hogy ezúttal mi örülhessünk a végén.

Izgalmas hétvége vár tehát az egriekre, hiszen az első felvonás után, a visszavágót szombaton, ugyancsak 18 órától rendezik, ám azt már a budapesti Népligeti-uszodában. A továbbjutó a négyes döntőben folytathatja, amelynek pontos helyszínét a Magyar Vízilabda Szövetség később jelöli ki.

Fontos információ még, hogy a szokásoktól eltérően, ezúttal kizárólag belépő megváltása ellenében lehet megtekinteni a találkozót, lévén a lányok után a ZF-Eger férfi csapata is megmérkőzik az FTC-vel. Az egyaránt ezer forintos jegyért ugyanakkor két Fradi elleni kupanegyeddöntőt tekinthet meg a közönség, ami azért igencsak kedvező árnak tekinthető.


 

A BENU Magyar Kupa negyeddöntő 1. mérkőzéseinek további párosításai:

2018. November 16., péntek
10.00.: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – Szeged SZTE
18.30.: UVSE – RB-Tatabánya
18.15.: BVSC-Zugló Diapolo – Hungerit Szentes

 

Sütő Gergő
(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez