Varga „Dumit” ki kell venni

Dabrowski Norbert szerint a bombaformában pólózó klasszis semlegesítésével növekedhetnek a ZF-Eger kupareményei.


 

BENU MAGYAR KUPA, FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ZF-EGER – FTC-TELEKOM

EGER, BITSKEY-USZODA, NOVEMBER 16., PÉNTEK, 19.45. (ÉLŐ STREAM)

V.: MARJAY ZSOLT, RUBOS KÁROLY.

JEGYÁRAK: 1.000 FORINT EGYSÉGESEN.

 

Ami női csapatunknak idén már a harmadik, az a ZF-Eger férfi együttesének első, avagy premier az FTC-Telekom ellen. Dabrowski Norbert és Petrovai Márton alakulata a szezon első Fradi elleni összecsapására készül, amiből mellesleg a közeljövőben még lesz egy pár…

Egyelőre maradjunk a legelsőnél, amit a BENU Magyar Kupa negyeddöntős párharcának első felvonása jelent. Azt már hetek óta tudhatjuk, hogy a bajnoki címvédő ellen vívhatja ki a négyes döntőbe jutást a társaság, amiért ráadásul két meccs dönt erről, még nehezebb feladatról lehet beszélni.

Az elmúlt időszak elég kemény menetelése után, ezen a héten ez lesz az első ütközet, de nem az utolsó, mivel az MK-negyeddöntő visszavágóját egy nappal később, szombaton, 16.15-től rendezik a fővárosi Komjádi-uszodában. Ezt a meccset egyébiránt az M4 Sport televíziós csatorna élőben közvetíti, a pénteki első összecsapás pedig facebook-oldalunkon követhető nyomon élő stream formájában.

És, hogy milyen előjelekkel készülnek az egriek a Fradi elleni párharcra? – Tóth Bendegúz beteg, Hosnyánszky Norbert ellőtt ujja pedig még mindig nem száz százalékos, viszont legalább az elmúlt napokban tudtunk egy kicsit pihenni – számolt be az aktualitásokról Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője.

– Két válogatottunk, Sztrahinja Rasovics és Angelosz Vlahopulosz szerda este tértek vissza hozzánk, úgyhogy gyakorlatilag egy közös edzéssel megyünk neki a párharcnak. Nincs egyébként ezzel baj, mert a Fradira ez hatványozottabban igaz. A mai meccsel folytatódik a sűrű program, és kíváncsian várom, hogy fel tudjuk-e venni újra a ritmust. A Ferencváros ellen most nyolc negyedre készülünk, amiben nyilván nagyobb esélyünk lenne, hogyha csak négyszer nyolc percet kellene lejátszanunk. A szabályok értelmében azonban két meccs dönt a továbbjutásról, úgyhogy ezt kell megoldanunk. Azt gondolom, minden csapatnak meg vannak az erősségei és gyengepontjai, mi utóbbira szeretnénk jól reagálni. Ahogyan megnéztem az FTC legutóbbi találkozóit, egyértelműen Varga Dénes személyét kell kiemelni, aki mind klubcsapatában, mind a válogatottban bombaformában játszik. Elsősorban őt kell semlegesítenünk ahhoz, hogy legyen esélyünk, mert az elmúlt időszakban ő diktálja a tempót. Persze, rajta kívül is nagyon sok jó játékos alkotja ellenfelünk keretét, hiszen a zöld-fehérek a világ elitjébe tartoznak, de erre megint csak azt tudom mondani, mint a Moszkva ellen, mindezt a vízben is meg kell majd mutatniuk ellenünk.


 

A BENU Magyar Kupa negyeddöntő 1. mérkőzéseinek további párosításai:

2018. November 16. péntek
19.30.: Debreceni VSE – PannErgy Miskolci VLC

November 17., szombat
18.00.: Szolnoki Dózsa VSC – A-Híd OSC-Újbuda
19.00.: Budapesti Honvéd SE – BVSC-Zugló

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez