Ragyognak már az Egri pólós Csillagok

Négy Egerhez köthető vízilabdás nevével bővült az Érsek utcában található Egri Csillagok sétány.


 

A közelmúltban hallhattunk már arról a városi kezdeményezésről, miszerint az Érsek utca a hivatalos neve mellett Egri Csillagok Sétánya néven is funkcionál. Az ötlet kivitelezője az Eger Sikeréért Egyesület (ESE), de az ötletben Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata is szorosan együttműködik.

Az Egri Csillagok Sétánya azoknak állít tiszteletet, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak városunk fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. Négy kategóriában: művészetek, tudomány, sport és „Egerért” avatnak díszköveket az elkövetkező években.

Az Eger Sikeréért Egyesület csütörtök kora délután sport kategóriában avatott újabb csillagot, a sétány második díszkövének és emléktáblájának avatóünnepségén. Ezen alkalommal négy, városunkhoz kötődő olimpiai bajnok vízilabdázó kapott csillagot, nevezetesen Biros Péter, Madaras Norbert, Pócsik Dénes és Szécsi Zoltán.

Nyitányaként a Queen együttes világhírű slágere, a „We are the Champions” dallamai vezették fel a rendezvényt, amelyet követően, Honfi Gábor, az ESE elnöke mondott ünnepi beszédet.

Mielőtt az utca díszkövén elhelyezett csillagot felavatták volna a résztvevők, a már „fentről” figyelő Pócsik Dénes kivételével, mind a három olimpiai bajnok vízilabdázó átvehette a csillag kicsinyített mását, személyes emléket állítva ezzel a mai napnak. A sportolók nevében Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub regnáló elnöke mondott köszönetet a megtiszteltetésért, tolmácsolva ezzel a válogatottban korábbi csapattárs barátok, a ZF-Eger női együttesének vezetőedzője, Biros Péter, valamint a holnapi BENU Magyar Kupa-negyeddöntők ellenfelének, az FTC-Telekom szakosztály-elnökének, Madaras Norbertnek gondolatait is.

Az ünnepi esemény közös dedikálással, fotózással zárult, hiszen sokan voltak kíváncsiak az új csillag leleplezésére. Zárszóként mi a magunk nevében is büszkeségünket tudjuk megfogalmazni a négy kiváló sportember életpályája kapcsán, hiszen innentől kezdve mindannyian Egri Csillagként ragyognak majd Eger csodálatos belvárosában.

 

(FOTO: Fenyves Balázs)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez