Köszönjük, jól vagyunk…

A város sportszerető közönsége, valamint maga a szakma árgus szemekkel figyelte az Egri Vízilabda Klubban történt változásokat. Mint az közismert, a klub közgyűlése a továbbiakban Szécsi Zoltánnak szavazott bizalmat az elnöki poszton, s az elnökváltás hozott egyéb személyi változásokat is. Új összetételű lett az elnökség is. Mit jelentettek ezek az alapvető változások? Hogyan és mivel telt az elmúlt másfél hónap? Erről beszélgettünk az Egri Vízilabda Klub elnökével, Szécsi Zoltánnal.


 

– Túl sok időnk nem maradt az ismerkedésre – kezdte a korábbi háromszoros olimpiai bajnok. – Ennek megvoltak az előnyei és a hátrányai is. Azonnal fejest kellett ugrani a történések közepébe. Alig egy hónap alatt megrendeztünk tizenhat Magyar Kupa meccset, egy női Világliga találkozót a franciák ellen, három női, és két férfi bajnoki mérkőzést, valamint a szezon eddigi legnagyobb rangadóját, a Dinamo Moszkva elleni Bajnokok Ligája mérkőzést. Mindezt hibátlanul, zökkenőmentesen. Mindenki megtalálta a feladatát, azonnal hozzászokott, hogy vannak döntési jogkörök, az új munkatársaink hiba nélkül felvették a ritmust. Mindezt úgy, hogy nem voltak leszabályozott munkafolyamatok, mint egy nagyvállalatnál, mégis mindenki helytállt a saját területén és egymást segítve tette mindenki a dolgát. Ha becsúszott valami hiba, akkor nem követelt fejeket senki, hanem biztatta a másikat, hogy csak az hibázik, aki dolgozik. A rengetek teendő szinte azonnal összekovácsolta a társaságot. Az aggódóknak üzenjük: köszönjük, jól vagyunk! Szinte semmit nem vettek észre abból, hogy itt most nagy változások kezdete zajlik. Ami külön öröm számomra, hogy nemcsak aggódnak a sportág szerelmesei, hanem bizakodnak is. Megállítanak az utcán, gratulálnak, bizalmukat, örömüket fejezik ki, ami további erőt ad mindannyiunknak. Ez jól is esik, hiszen pénteken jön a Fradi, kettős rangadót rendezünk a Magyar Kupában, mert a sorsolás úgy hozta, hogy a nők és a férfiak is a zöld-fehérek ellen küzdhetnek a továbbjutásért. Nincs megállás…

– Közben persze a napi ügyeket is intézni kellett…

– Számtalan teendő akad. A legfontosabb az volt, hogy sikerült megállapodnunk az M4 Sportcsatornával a Bajnokok Ligája mérkőzéseink közvetítéseiről. Ennek hiányában ugyanis kizárhattak volna bennünket a legrangosabb európai kupasorozatból. Megállapodtunk a Rádió 1-gyel, valamint a városi televízióval is, hogy minden történésről értesülhessenek szurkolóink. Október elejétől közel ötszázzal nőtt a közösségi médiában bennünket követők érdeklődése, tovább fejlődött a Szurkolói Klubunk létszáma. Bővült a TAO-támogatóink köre, az eddigieknél többen jelezték, hogy mellénk állnak, támogatnak bennünket anyagi értelemben is. Köszönet ezért az új összetételű elnökségünknek, városunk polgármesterének, s nem utolsó sorban Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőnek. Folyamatosan tárgyalunk annak érdekében, hogy anyagi értelemben is nagyobb mozgásterünk legyen az elkövetkezendőkben. Tovább építjük és szorosabbra fűzzük a kapcsolatainkat a szurkolóinkkal, szeretnénk látványosan bemutatni nekik, hogy minden értük van. Cserébe azt kérjük, hogy látogassák minél többen a rendezvényeinket, szurkolásukkal támogassák csapatainkat. A Magyar Vízilabda Szövetséggel is a legjobb kapcsolatra törekszünk, hisz egyikünk sem létezik a másikunk nélkül. Csak a közös eredmények elérésével erősíthetjük egymást. Itt most abba is hagyom a napi teendők taglalását, mert úgysem érnénk a végére.

– Mi a helyzet az infrastruktúrával? Többen kérdezik, hogy most akkor átadták a Bárány-uszodát, vagy sem?

– A Bárány-uszoda csak egy szelete az infrastrukturális helyzetünknek, ami alapvetően jónak mondható. Az uszodát átadták, sportolóink használhatják, bár a végleges használatba vételi engedély még napok kérdése. Utána vehetjük csak teljes egészében birtokba. Be kell rendezni a konditermet, amit rábíztunk Major Attilára, az erőnléti edzőnkre, hiszen ki más tudhatná jobban, hogy mire van ott szükség. Az irodákat, a tárgyalókat és az egyéb kiszolgáló egységeket is be kell rendezni még, hogy a valódi élet elindulhasson ott. Az év végére a strandi hetes medence elavult téli sátorfedését is kicseréljük a kor követelményeinek megfelelően, komfortosabbá, egészségesebbé téve a körülményeket. Tervezünk ide, egy öltöző építését is, aminek az anyagi forrásának előteremtésén dolgozunk. Megrendeltünk egy sterilizáló berendezést a Bitskey uszodába, aminek nemcsak a sportolóink örülhetnek, hanem a nagyközönség is, hiszen üzembe helyezését követően látványosan javul majd a víz minősége. További infrastrukturális fejlesztéseket is tervezünk, mert az igények egyre nőnek, naponta jelentkeznek újabb vízilabdázni vágyó gyerekek, akik hozzánk szeretnének csatlakozni. Most csak azokról a fejlesztésekről beszéltem, amik a közeljövőt illetik.

– Sportszakmai értelemben hogyan látod a klubot?

– Nincs okom aggodalomra. A női csapatunk szépen fejlődik Biros Péter elhivatott munkájának köszönhetően. A következő szezonban olyan erősítéseken gondolkozunk, amelyekkel bajnokesélyes, nemzetközi kupában szereplő csapatunk lehet. A férfiak is bizonyították Dabrowski Norbert vezetésével, hogy az élmezőnyben a helyük. Ezért is kértem korábban a szurkolókat, hogy támogassák csapatainkat, mert megérdemlik. Jó irányba halad az utánpótlásunk. Itt azt tervezzük a következőkben, hogy a vidék bajnokság helyett, minden csapatunk a sokkal rangosabb Budapest bajnokságban szerepeljen, mert így az eddigieknél is jobban fejlődhetnek.

– Eltelt másfél hónap, amióta elnök vagy. Mi várható?

– Kitártuk a kapukat. Korábban is azt nyilatkoztam, hogy nincs tabu téma. Egy nyitott, baráti légkörű, családias klubot szeretnék, ahol mindenki jól érzi magát. Úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk ennek megvalósításában. Érezzük a bizalmat, ennek pedig megfelelni nem kis felelősség. Biztos vagyok benne, hogy nem okozunk majd csalódást. Ezt pedig azért jelenthetem ki bátran, mert a számtalan teendő ellenére élvezzük a munkát. Sokan mellénk álltak, segítenek, amit nagyon köszönök. Az aggódók is megnyugodhatnak, mert köszönjük, jól vagyunk!

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

 

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez