Szorosabb a vártnál

Az utolsó negyedben még két gól is volt a különbség, így meglehetősen nyögvenyelősen hozta a kötelezőt Tatabányán a ZF-Eger női alakulata.


 

A várakozásoknak megfelelően, jól kezdett Tatabányán a ZF-Eger női együttese szombat esti bajnoki mérkőzésén. Még csak a nyitó felvonás első felénél jártunk, amikor Szilágyi Dorottya kettő, valamint Somhegyi Noémi egy góljával rögtön 3-0-ra húztak el a vendégek.

A tökéletes kezdés csak azért nem jött össze, mert még az első kisszünetet megelőzően, ötméteresből szépíteni tudott a házigazda, így az egri védelem is fel lett avatva még ebben a periódusban. Az előny egyébként már ekkor is lehetett volna nagyobb, egyetlen emberelőnyével ugyanakkor, amit ráadásul időkérés után játszhattak végig a mieink, nem sikerült élni.

Amikor két hete a BENU Magyar Kupa selejtezőjében ugyancsak megmérkőzött egymással ez a két alakulat, elég könnyen sikerült elhúzni a tatabányaiaktól, most viszont a második felvonás elején a legminimálisabbra csökkent a különbség, köszönhetően Sedlakova Mónika találatának (2-3).

Ez egyfajta figyelmeztető jel is lehetett a sárga-kékeknek, esélyek ide, vagy oda, keményebben kellett beleállni a meccsbe. És ez még akkor is igaz volt, hogyha kicsit később hárommal is sikerült ellépni, mivel ezt a játékrészt 4-4-re hozta a hazai csapat, ami bizony nem dicsérte a vizitálók hátsó alakzatát.

Fordulás után az addigi gyors gólváltások tükrében, meglepően visszább vett a találkozó intenzitásából, már, ami a pontos támadás-befejezéseket illeti. Mindezt remekül bizonyítja, hogy a harmadik negyedben mindössze egyetlen találat született, igaz, azt legalább egri játékos szerezte.

A záró felvonás így 8-5-ről indulhatott, ami bizony a statisztika alapján elég hízelgő eredményt jelentett a házigazdára nézve. Huszonnégy perc után legalábbis tizenhárom tatabányai, és kereken harminc egri lövésnél jártunk, ami azt is remekül megmutatja, hogy ugyan egyértelmű fölényben játszottak Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványai, de a pontosságnál komoly gondok merültek fel.

Mindent figyelembe véve, a várt magabiztos különbségű győzelem így függetlenül az utolsó játékrésztől sem jöhetett össze, pláne, hogy annak első gólja is hazai játékos nevéhez fűződött (6-8). Közte kettőnél így akár szorosan is alakulhatott volna a végjáték, de, amikor Ráski Lilla percei következtek (az egriek balkezese kevesebb, mint másfél minutum alatt három gólt szerzett), végleg eldőltek a fontos kérdések.

Csak ismételni tudjuk magunkat, eldőlhettek volna azok sokkal korábban is, de ezen a napon nem feltétlenül volt a helyzet magaslatán a ZF-Eger támadószekciója. A kötelező győzelem ezzel együtt is összejött, de tekintettel arra, hogy jövő pénteken és szombaton az FTC elleni párharcban a BENU Magyar Kupa négyes döntője lesz a tét, fejlődni kell, ez nem is vitás…

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – Nyertünk, ez a legfontosabb, de fejben nem koncentráltunk eléggé, ezért nem jött ki a két csapat közti valós különbség. Emiatt relatíve szoros meccset játszottunk, a győzelem azonban nem forgott veszélyben.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, alapszakasz, 6. forduló
RB-Tatabánya – ZF-Eger
7-12 (1-3, 4-4, 0-1, 2-4)
Tatabánya, V.: Juhász G., Hangay Zs.
TATABÁNYA: Zirighné Sós – Zantleitner N. 1, Jenei, Pintér P. 1, Bicskei, Tátrai 2, Keresztes A. Cs.: Sedlakova 1, Kolarova 1, Petik P 1., Dobos Cs., Pintér B., Balogh E. Edző: Zantleitner Krisztina.
ZF-EGER: Horváth A. – Miklós R., Rompos, Tóth Cs. 1, Hlengiwe 1, Somhegyi 1, Szilágyi D. 5. Cs.: Podlovics A. – Ráski 3, Kékesi, Kocsis Sz. 1, Pullyblank, Szűcs P., Molnár D. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 6/1. ill. 2/1.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 0-3, 2-3, 3-4, 4-5, 4-7, 5-7, 5-8, 6-8, 6-12, 7-12.

 

A 6. forduló további eredményei:

Hungerit Szentes – Budapesti Honvéd SE 17-1
BVSC-Zugló – FTC-Telekom 12-9
UVSE – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
Szabadnapos: Szeged SZTE

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez