Legyen minta a kupameccs!

Ismerős ellenfélhez utazik Tatabányára a ZF-Eger női csapata, amely társaság magabiztos győzelemre készül.


 

OB I., NŐK, ALAPSZAKASZ, 6. FORDULÓ

RB-TATABÁNYA (7.) – ZF-EGER (6.)

TATABÁNYA, NOVEMBER 10., SZOMBAT, 18.00.

V.: JUHÁSZ GÁBOR, HANGAY ZSOLT.

 

Férfi csapatunk péntek esti győzelmét követően, szombatra is marad felnőtt mérkőzés, amire figyelnünk kell, elvégre is a női OB I-es pontvadászat hatodik fordulójában Tatabányára látogat a ZF-Eger együttese.

A két alakulat nem lesz egymásnak ismeretlen, mivel egy nap híján két héttel korábban a BENU Magyar Kupa egri selejtezőcsoportjában már megmérkőztek egymással. Akkor 16-4-es sárga-kék sikert jegyezhettünk fel, a tizenkét gólos diadal pedig nem lehet a véletlen műve, bizony sok a különbség a két gárda játékereje között.

Mindez azt jelenti, hogy elméletileg nem kell majd féltenünk a lányokat szombat este sem, akik a biztos három pont megszerzésének reményében ugorhatnak medencébe. Túlzott szakmai elemzésekbe nem is kívánunk belemerülni, maradjunk annyiban, hogy nyerni kell, és remélhetőleg nyerni is fognak Miklós Rékáék.

Beharangozó írásunk második részében inkább arról beszélnénk még, hogy változott a következő időszak programja. Elméletileg november 14-én, azaz jövő szerdán a Szentes elleni hazai rangadó szerepelt volna a programban, de szövetségi-kapitányi kérésre a bajnokság komplett hetedik körét eltolják 24-re, így aztán a hét közepén nem játszanak újra Biros Péter és Szilágyi Péter tanítványai.

Talán ez most nem is baj, tekintve, hogy a hétvégén két meccs is vár a társaságra az FTC elleni kupanegyeddöntős párharcban. Idő közben az is eldőlt, hogy az első ütközetet pénteken, a Bitskey-uszodában rendezik 18 órától (a férfiak Fradi elleni csatája ezt követően, 19.45-kor startol), a visszavágót pedig másnap, szintén hattól a fővárosban. No, de előbb Tatabánya, legelőször ott kell eredményesnek lenni…


 

A 6. forduló további párosításai:

2018. November 10., szombat
16.00.: Hungerit Szentes – Budapesti Honvéd SE
17.30.: BVSC-Zugló – FTC-Telekom

November 22., csütörtök
18.45.: UVSE – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
Szabadnapos: Szeged SZTE

 

(FOTO: Nemes Róbert, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez