Izgalmasabb a vártnál

Egygólos meccsen sikerült két vállra fektetni a Honvédot, amivel egy hosszú, és fárasztó sorozatot tudott le a ZF-Eger férfi együttese.


 

Péntek kora este újabb hazai mérkőzésen ugrott medencébe a ZF-Eger legénysége. Az ellenfél Budapesti Honvéd SE csapatával szemben a A-csoport listavezetője nem vághatott neki más céllal a találkozónak, minthogy továbbra is száz százalékosan meneteljen a bajnokságban.

A mérkőzés gyors gólokkal kezdődött, gyakorlatilag másfél percen belül hármat szereztek a csapatok. Fáradtság helyett sokkal inkább elszántság látszott az egri játékosokon. A következő percek inkább a mezőnymunkáról szóltak mindkét oldalon, amit Angelosz Vlahopulosz tört meg egy remekül kijátszott emberelőnyös támadás során. A három hazai találat mellett fontos kiemelni a pontos védekezést, így kialakítva a kétgólos különbséget.

A második negyed legelején már zengett a Bitskey, hiszen Hosnyánszky Norbert egy zseniális megmozdulással újra bevette Decker Attila kapuját. Aztán az első nyolc perchez képest most is jött a gyors válasz Szirányi Balázs révén. Nem mindennapi szituációt láthattak a kilátogatott szurkolók, a vendégek hálóőre a kaput elmozdítva hárított, így jöhetett a jogosan megítélt ötméteres, amit Sztrahinja Raszovics higgadtan értékesített.

A félidőt követően is intenzív nyolc percet láthatott a közönség, hiszen egy igazán brusztolós csata következett. Kiállításokban nem volt hiány, ám azok többnyire kihasználatlanok maradtak. A fővárosi csapat sokat köszönhetett kapusának, aki több, nagyon veszélyes szituációban is meccsben tartotta együttesét. Érezhető volt, hogy nincs még meg a három pont, hiszen egyre közelebb jött a Honvéd. Ezek után váltott az egri csapat, aminek eredménye egy megnyugtatóbb, háromgólos előny lett (10-7).

Fontos volt, hogy semmiképp se engedje kettőnél közelebb ellenfelét a ZF-Eger. A végjáték sem hozott játékban sokkal másabbat, mint az első huszonnégy perc. Fárasztó, nem kimondottan közönségszórakoztató perceket láthattunk. Amikor már a végéhez közeledett a mérkőzés, még egy kis idegességre adtak okot a látottak. Fél perccel a vége előtt, egygólos egri vezetésnél támadhatott a vendégcsapat, ám Manhercz Ádám kapu fölé ejtett, így maradt egy nagyon izzadságszagú egygólos győzelem.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Nagyon fontos győzelmet arattunk, mert egy erőltetett menet végén sikerült három pontot gyűjtenünk egy éles Honvéd ellen. Örülök, hogy most tudunk egy kis levegőt venni, és remélem, hogy a válogatottakban szereplő játékosaink is tudnak majd regenerálódni a következő hétvégékre. Az az erős csapat, amely egy ilyen napon is nyerni tud.

Dr. Steinmetz Barnabás: – Szeretném megdicsérni a csapatot, mert azt beszéltük meg a meccs előtt, hogy végig legyen tartásunk, és ezt maximálisan teljesítették a fiúk. Tudása legjavát nyújtotta mindenki, ezért jó teljesítménynek ítélem meg a mai mérkőzést, pláne, mert egy Bajnokok Ligája-csapat otthonában kaptunk ki egy góllal, ami véleményem szerint, komoly fegyvertény.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., férfiak, alapszakasz, A-csoport, 5. forduló
ZF-Eger – Budapesti Honvéd SE
11-10 (3-1, 3-4, 3-2, 2-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 600 néző.
V.: Petik A., Bene G.
ZF-EGER: Valics – Gyárfás 2, Decker Á., Rasovics 2, Hosnyánszky 2, Murisics 2, Vlahopulosz 3. Cs.: Lukács D, Avramovics, Sánta, Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
HONVÉD: Decker A. – Kiss B., Szirányi 2, Simon R., Juhász Zs., Simon A. 1, Manhercz Á. 1. Cs.: Kardos 2, Jusuke 1, dr. Illés S., Fülöp B. 3, Gregor. Megbízott edző: dr. Steinmetz Barnabás.
Gól – emberelőnyből: 8/3. ill. 11/4.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Kipontozódott: Lukács D. a 28., Decker Á. a 32. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 4-1, 5-2, 5-4, 6-4, 6-6, 9-6, 10-7, 10-8, 11-9, 11-10.

 

Az 5. forduló további eredményei:

A-csoport:
FTC-Telekom – BVSC-Zugló 14-6
AVUS Szombathely – PVSK-Mecsek Füszért 10-7
MetalCom Szentes – KSI Vízilabda Club 10-6

B-csoport:
Kaposvári VK – VasasPlaket 7-7
Tatabánya – UVSE 9-10
Szolnoki Dózsa VSC – A-Híd OSC-Újbuda 8-10
Debreceni VSE – PannErgy Miskolci VLC

 

Sütő Gergő
(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez