Szentesi sikerek a lányoknál

Ifjúsági csapatunk három, serdülő együttesünk kettő, míg gyermek alakulatunk hét találattal maradt alul a leány Országos Utánpótlás Bajnokság legutóbbi játéknapján.


 

Szilágyi Péter, a ZF-Eger leány ifjúsági csapatának edzője: – A két eddig száz százalékos csapat mérkőzése elég sok feszültséggel telt. A Szentes jól érvényesítette a hazai pálya előnyeit, mi sajnos sok helyzetet hagytunk ki. Most ezzel visszacsúsztunk a bajnokság harmadik helyére. Az elmúlt időszak betegségei rányomták a bélyegét a teljesítményünkre, a hozzáállással, és akarattal meg voltam elégedve, de a hétvégén javítanunk kell Győrben, mert továbbra is célunk bejutni a bajnokság négyes döntőjébe.

 

Leány ifjúsági:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 5. forduló
Yordo Szentes – ZF-Eger
7-4 (2-0, 0-2, 3-0, 2-2)
ZF-EGER: Podlovics A. – Kékesi B. 2, Katona Zs., Rompos D., Bódi F., Rocska L. 1, Szilágyi Sz. 1. Cs.: Kiss A., Dobi D. Edző: Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 4/2. ill. 5/0.
Ötméteresből: – ill. 1/1.


 

Rüll Csaba, a ZF-Eger leány serdülő csapatának edzője: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert Szentesen megverni a Szentest, az mindig nagy bravúrnak számít. Ennek megfelelően, nagyon komolyan is vették a lányok a felkészülést, és az egész mérkőzésen remekül is harcoltak. Sajnos Sajtós Violettát egy kis egészségügyi probléma miatt nem tudtuk magunkkal vinni, de a többiek elszántan várták a rajtot. Természetesen tisztában voltunk azzal, hogy a hazai pálya előnye ezúttal is megjelenik majd, ami így is történt, az első negyedben legalábbis már 5:1-es kiállítási aránynál jártunk. Mégsem ijedtünk meg ettől, és nagyon szépen védekeztünk emberhátrányban. Azt is tudtuk, hogy a korosztály egyik legtehetségesebb játékosa, Dömsödi Dalma centerposzton sok fejtörést okozhat, ennek megfelelően próbáltuk meg felépíteni a taktikánkat. Fontos volt, hogy ne engedjük elszaladni ellenfelünket a meccs elején, és, hogy irányítani tudjunk az agresszív játékstílussal szemben. Ez össze is jött, habár sok ziccert rontottunk el, leúszásnál is pontatlanok voltunk, és még kettős emberelőnyt is kihagytunk, mégis el tudtunk lépni kettővel a nagyszünetig. A folytatásban azonban feljött ránk a Szentes, ami miatt én is felemelem a kezem, mert zónavédekezésre váltottunk, az előtte jól működő szorosról. Miután visszaálltunk utóbbira, már nagyon szoros volt a csata, és bár 9-8-nál meg voltak a lehetőségeink, hogy egyenlítsünk, de végül mi kaptunk még egy gólt, és kikaptunk. Mindettől függetlenül nagyon elégedett vagyok a lányokkal, mert tényleg végigküzdötték a találkozót. Hogyha azt nézzük, hogy a tavalyi bajnokcsapat volt az ellenfelünk, és még idén sem kapott ki, akkor jó látni, hogy egyáltalán nem vagyunk tőle messze. Hiányérzet persze az elmaradt pontszerzés miatt van bennem, de pontosan ezekből az összecsapásokból lehet tanulni. A látottak alapján a remekül védő Túri Dorottyát, a támadásban és védekezésben is jól szereplő Dobi Dorinát, a centerposzton jól teljesítő Kiss Abigélt, valamint a kétgólos Pásztor Flórát szeretném kiemelni.

 

Leány serdülő:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 5. forduló
Yordo Szentes – ZF-Eger
10-8 (3-3, 2-3, 4-1, 1-1)
ZF-EGER: Túri D. – Pásztor F. 2, Horváth L., Dobi D. 3, Kovács M., Simon E., Kiss A. 3. Cs.: Tarczali T., Horák Zs., Végert J., Hüse F., Keserű K. Edző: Rüll Csaba.
Gól – emberelőnyből: 11/4. ill. 9/2.
Ötméteresből: 1/0. ill. 1/1.


 

Nagy István, a ZF-Eger leány gyermek csapatának edzője: – Sok jót nem tudok elmondani, mert az első két negyed olyan volt, mintha a vízben sem lettünk volna. A másik kettő már egy kicsivel jobban ment. Azokon is inkább a fiatalabbakat, a 2005-ös születésű kislányokat emelném ki, ők bíztatóan játszottak. Név szerint egyedül most Soóváry Diána játékával voltam megelégedve.

 

Leány gyermek:

Országos Utánpótlás Bajnokság, A-csoport, 5. forduló
Yordo Szentes – ZF-Eger
17-10 (7-2, 5-1, 5-2, 0-5)
ZF-EGER: Kovács L. – Pogonyi B., Hüse F., Végert J. 3, Keserű K. 1, Jászberényi E., Lövei Z. 1. Cs.: Brassó L., Tarczali T. 4, Soóváry D., Szilák L., Juhász J. 1. Edző: Nagy István.
Gól – emberelőnyből: 8/6. ill. 3/2.
Ötméteresből: 3/3. ill. 1/1.

 

(FOTO: Fehér Kálmán, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez