Már Szombathelyen a fiúk

Az egy nappal korábban történő elutazással még jobban sikerülhet az AVUS elleni bajnoki, illetve a Honvédra történő felkészülés.


 

OB I., FÉRFIAK, ALAPSZAKASZ, A-CSOPORT, 4. FORDULÓ

AVUS SZOMBAHELY (7.) – ZF-EGER (2.)

SZOMBATHELY, NOVEMBER 7., SZERDA, 19.00.

V.: KNÉZY JENŐ, CSANÁDI ZSOLT.

 

Vitathatatlan, hogy ezekben a napokban, amikor Egerben vízilabdáról esik szó, akkor leginkább a Magyarország – Franciaország női Világliga-selejtező a téma. Ennek ellenére a válogatotton kívül is van élet, sőt! Mi az, hogy!

Elég, ha csak azt írjuk, megint két fontos mérkőzésre készül a ZF-Eger férfi együttese. Elsőként szerda este az AVUS Szombathely otthonában, majd két nappal később a Honvédot fogadva. Maradjunk most az első feladatnál, elvégre is, időben ez áll hozzánk a legközelebb.

Tehát AVUS. Mivel az ország másik végén rendezik az OB I-es bajnokság negyedik fordulójának minket érintő mérkőzését, ezért az egri szakmai stáb úgy határozott, egy nappal a találkozót megelőzően útnak indul. Mindez azért is jó ötlet, mert egy hete, a PVSK egri fellépése másfél órás csúszással indult a forgalmi nehézségek miatt, amit ugyanakkor a sárga-kékek így bizonyosan kiküszöbölnek. Emellett meg azt is természetesen, hogy egy hosszú, fáradalmas buszos út után ugorjanak rögtön medencébe a fiúk.

Így aztán kedden délelőtt startolt el az a két kilencfős autó, amelyen a továbbra is egészségügyi problémájával bajlódó Magyar Márton kivételével a keret minden tagja helyet foglalt. Az esélyeket illetően, nem számíthatunk nehéz mérkőzésre, legalábbis a papírforma és reményeink ezt jósolják, félvállról azonban ezt a négy negyedet sem lehet venni. Már csak azért sem, mert mint fentiekben említettük, pénteken már a Honvéd lesz a Bitskey-uszoda vendége, az pedig egy sokkal nehezebb találkozónak ígérkezik, vagyis a felkészülés szempontjából sem utolsó, mi történik majd Szombathelyen.

Hír még a férfi csapat háza tájáról, hogy a tegnapi BENU Magyar Kupa-sorsolás után a ferencvárosi negyeddöntős ellenfél mellett már az is kiderült, hogy az első mérkőzést jövő pénteken 19.45-től, míg a visszavágót másnap, vagyis szombaton rendezik majd a fővárosban. Női együttesünk szintén az FTC-vel csaphat össze, elsőként ugyancsak hazai környezetben, a fiúkat megelőzően 18 órától.


 

A 4. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. November 7., szerda
19.00.: PVSK-Mecsek Füszért – Budapesti Honvéd SE
19.00.: MetalCom Szentes – FTC-Telekom
20.00.: BVSC-Zugló – KSI Vízilabda Club

B-csoport:
17.30.: Tatabánya – Szolnoki Dózsa VSC
19.30.: VasasPlaket – PannErgy Miskolci VLC
19.30.: Kaposvári VK – Debreceni VSE
20.45.: UVSE – A-Híd OSC-Újbuda

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez