Egerben otthon lesz a válogatott

A magyar női csapat Franciaországgal szembeni Világliga-selejtezőjén nagyon sok egri kötődés lesz jelen a várhatóan telt házas Bitskey-uszodában.


 

Néhány hete már annak, hogy felröppent a hír, hosszú idő után ismét az egri Bitskey Aladár Uszoda adhat otthont a magyar válogatott egyik mérkőzésének. Egészen pontosan a női nemzeti együttes Világliga-selejtezőjéről van szó, amely egyúttal kvalifikációt jelent az Európa Kupára is.

Szóval válogatott meccs a Bitskeyben! Igazán megtisztelő érzés bármely magyar város bármely uszodájának, ahol vízbe ugorhat az éppen aktuális piros-fehér-zöld alakulat, ezért természetesen a hír hallatán elsőként az Egri Vízilabda Klub is őszinte örömét, és lelkesedését fejezte ki az eseménnyel kapcsolatosan.

Azt vélhetően mondani sem kell, milyen fontos bázisa, de fogalmazzunk úgy, fellegvára a magyar vízilabdának a hevesi megyeszékhely, ahol mindig is hozzáértő, kritikus, ámde sportszerű, és sportágát több mint száz esztendeje imádó közönség tekinti meg a mérkőzéseket hétről hétre. Nem egy kiváló játékos született, és nevelkedett itt, akik közül most ketten Franciaország ellen így saját otthonukban ugorhatnak medencébe.

Elsőként mindenképp a ZF-Eger pólósáról, a válogatott egyik alapemberéről, Szilágyi Dorottyáról kell szót ejtenünk. A sárga-kékek kiválósága Egerben született, de csak ettől a nyártól számít a klub játékosának, édesapja, a felnőtt csapat másodedzője, Szilágyi Péter révén mégis ezer szállal kötődött már így is az egyesülethez. Kedd este tehát a „mi Dorkánk” szempontjából sem lesz ez érzelmileg semleges összecsapás.

Aztán ott lesz a fehér sapkások tizenhármas keretében egy bizonyos Vályi Vanda, aki ugyan már évek óta a Dunaújváros alakulatát erősíti, de két testvéréhez hasonlóan, a Bárány-uszodában kezdte el tanulni a sportág alapjait. Mivel a család a mai napig itt él, így bizonyosan a Vályi-família is nagy számban, és büszkeséggel készül a mérkőzésre.

Hogyha a keret többi tagját nézzük, találunk még olyan személyeket, akiknek korábbi pályafutásuk során igazán fontos állomást jelentett Eger, és a Bitskey-uszoda. A kapus Gangl Edina például kettő, míg Keszthelyi Rita egy bajnoki címet nyert sárga-kék színben, ráadásul pontosan ebben az uszodában, ahol mellesleg a BVSC remek bekkje, Máté Zsuzsanna is pólózott már hazai játékosként.

Egyszóval, sok szálon kötődik a jelenlegi magyar csapat Eger városához, és a világ egyik legszebb (nekünk egészen bizonyosan a legszebb) vizes létesítményéhez. Arról már nem is beszélve, hogy a szövetség-kapitány, Bíró Attila is egri…

Félig-meddig, vagy inkább mondjuk úgy, duplán játszhat hazai környezetben a válogatott a franciák ellen, amely találkozón természetesen telt házra, és remek hangulatra számítunk. Utóbbi tényező már csak azért is garantált, mert elsősorban a magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseiről ismert Carpatian Brigade nevű szurkolói csoport tagjai is részt vesznek a meccsen, kiegészülve többek között egri és mezőkövesdi kézilabda drukker kollégákkal. A tábor magja Budapestről érkezik majd különbusszal.

Komoly atmoszféra várható tehát, ezért a még megmaradt belépőkért érdemes lesz minél előbb felkeresni a Bitskey-uszoda pénztárát. Az összecsapás kedden 18.30-kor kezdődik, és mivel a válogatott meccsen sem helyjegyek vannak, a jobb ülésekért korán kell érkezni.


 

A magyar női válogatott kerete a franciák ellen:

Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC) – kapusok, Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Szilágyi Dorottya (ZF-Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) – mezőnyjátékosok.

 

(FOTO: Szántó György, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez