Itthon, a válogatottban

Városunk kiemelt pozíciót foglal el a vízilabda sport nagy térképén, éppen ezért is nagy megtiszteltetés, hogy hazánk női válogatottja a Bitskey Aladár Uszodában kezdi meg a Világliga küzdelmeit. Ezen apropóból, kivel mással, mint a nemzeti együttes alapemberével, a ZF-Eger klasszisával, Szilágyi Dorottyával beszélgettünk a kedden esedékes, Franciaország elleni mérkőzésről.


 

– Egerben születtél, ám ez az első szezonod a ZF-Eger csapatában. Azt kaptad, amit vártál ideigazolásodkor?

– Mindenképp – vágta rá rögtön Szilágyi Dorottya. – Egy fiatal csapatra számítottam, és nem is csalatkoztam. Nyilván egy új együttesben elsőként a társakat próbálom a lehető legjobban megismerni, ezen kívül roppant fontos, hogy a játékstílushoz a lehető leggyorsabban alkalmazkodjak. Természetesen nem ért semmi váratlanul, hiszen úgy érkeztem ide, hogy már szóban beszéltünk a feladataimról, illetve, hogy miben tudok a csapatnak segíteni. Igazából a meccsek alatt jön majd ki az, hogy milyen teljesítményre leszünk képesek.

– Számodra a 2014-es év volt válogatott szinten az áttörés, hiszen ekkor debütáltál a nemzeti csapatban. Hogyan értékeled az elmúlt négy évet saját szemszögedből?

– Érdekes, hogy erről a dátumról beszélünk, mert négy éve pont a franciák ellen mutatkoztam be a felnőtt válogatottban. Nyilván akkor még tanuló játékos voltam, most már úgy érzem, hogy húzóembere is tudok lenni a nemzeti csapatnak. Az viszont biztos, hogy szeretek minden mérkőzésen a lehető legjobban teljesíteni.

– Alapembere vagy a válogatottnak, így számodra is fontos mérkőzés következik a francia csapat ellen. Milyen esélyekkel indultok neki a Világliga idei küzdelmeinek?

– A francia válogatott elleni mérkőzésen csak a győzelem az elfogadható. Játszottunk már Világliga-meccsen ellenük, akkor az egy szoros találkozó volt, amivel, hogy őszinte legyek, egyáltalán nem voltunk elégedettek. Azt a találkozót másfél évvel ezelőtt játszottuk, ahhoz képest sokkal komolyabban kell venni őket. Azt lehet látni, hogy évről évre fejlődnek ők is, egyre jobb a csapatuk. Fontos, hogy már a mérkőzés elején magabiztos előnyre tegyünk szert, így megkönnyítve a saját dolgunkat.

– Végül következzen egy személyes kérdés, mit gondolsz, milyen érzés lesz szülővárosodban, a családod előtt medencébe ugrani a magyar válogatott színeiben?

– Nagyon örülök, hogy Egerben lesz a mérkőzés, hiszen így a család minden tagja ott lehet a lelátón. A nagyszüleim már elég idősek, így sajnos nem tudnak sokat utazni, de ez egy remek lehetőség arra, hogy élőben láthassanak válogatott mérkőzésen, szóval bizonyára különleges élmény lesz számomra.

 

Sütő Gergő
(FOTO: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez