… és akkor jött Csiszár!

Amikor fej-fej mellett haladtak a csapatok, akkor Dabrowski Norbert gondolt egy merészet és nagyot!


 

Becserélte Csiszár Boldizsárt. Nem azért, mintha Valics Bence nem védett volna jól, ez inkább amolyan edzői megérzés volt. Aztán Csiszár mindjárt kapott is egy amolyan onnan nem illik gólt, majdnem az alapvonali kötélről. Mindenki megijedt! Mi lesz ebből? Aztán a fiatal kapus választ adott. Ahogy mondani szokás: kivédte az oroszok szemét.

Mindez azonban csak egy momentuma volt a ZF-Eger – Dinamó Moszkva Bajnokok Ligája-mérkőzésnek. Bár Csiszár bravúrt bravúrra halmozott a második félidő nagy részében, nem ő nyerte meg a meccset. Ez egy igazi csapatmunka volt! Ahogy Dabrowski Norbert felkészült a szerbekkel kiegészített orosz válogatottból, ami ugye a Dinamó Moszkvát jelenti, és ahogy átadta azt csapatának. Vagy, ahogy alárendelték az elmúlt egynéhány mérkőzést, ennek a nagyon sok kérdést megfogalmazó csatának. Ahogy űzte, hajtotta csapatát, az elmúlt szombaton, a reggel 9 órakor kezdődött Magyar Kupa selejtezőjében, ahogy egy pillanatra sem engedte a lazaságot a Pécs elleni bajnokin. Aztán ahogy a játékosai egytől egyig megértették, hogy mit, miért kell tenniük, majd eljött az első igazi erőpróbát, a sok kérdésre választ adó mérkőzés, a Dinamo ellen.

Hosnyánszky igazi vezér volt! Gólokat lőtt, labdát szerzett, mindenre figyelt, figyelmeztetett, dicsért, biztatott, s talán egy perc kivételével végig a vízben volt, fáradhatatlanul hajtott, igazi példát mutatott. Rasovics úgy száguldozott, mint egy torpedó, szétbombázta a kaput. Decker Ádám két gólja mellett rendet tartott hátul, s megint eszünkbe juttatta, hogy miért is nem szeretnénk ellene vízilabdázni, még a strandon sem, csak úgy buliból. Vlahopulosz mindenhol ott volt és szinte utolsó leheletével bombázta be a tizenkettedik gólunkat, mindenkit megnyugtatva: megvan a győzelem! Úgy kihajtotta magát, hogy a mérkőzést követően egy székre roskadva volt képes csak fogadni a gratulációkat. A két center, Sánta, és Murisics hozta az ötmétereseket, öldöklő csatákat megvívva a hatalmas orosz bekekkel. Kürti fantasztikus gólpasszt adott Deckernek a mérkőzés egyik legfontosabb pillanatában, amivel kiegyenlítettük a második gólelőnyüket. Gyárfás balkeze is megvillant, jelezve, hogy nagy jövő előtt áll. Avramovics, Lukács, Biros Barna szintén küzdött, mint az oroszlán.

Szóval egy csapatmunka volt ez a javából! Ehhez hozzá jött még, a fiúkat szép számban érdeklődésével kitüntetett publikum. Végig tombolták a mérkőzést! Olyan volt a hangulat, amit még az ellenfél edzője is megsüvegelt a mérkőzést követő nyilatkozatában.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség nemrég megválasztott elnöke is elismerését fejezte ki egykori válogatott  csapattársának, a szintén alig egy hónapja tisztségében lévő Szécsi Zoltánnak. Mint mondta, Egerben rend van, mert alig akarták beengedni a Bitskey-uszodába, a feladatukat magas szinten ellátó biztonságiak. Arról meg már nem is beszélve, hogy megérte az ebédet elhalasztani, mert egy olyan mérkőzést látott, amire szüksége van a magyar vízilabdának, s most újra megbizonyosodhatott arról mit is jelent Egerben ez a fantasztikus sportág.

Ezeken kívül is sok kérdésre választ adott ez a szombat. Aggódó kérdések sokaságára adták meg a választ a szakmai stáb tagjai, a játékosokkal közösen. Ezek közül a legfontosabb az, hogy igenis van nagy feladatokra képes csapatunk! A régi sztárok készek mindent megtenni a fantasztikus közönségért, az Egri Vízilabda Klubért, a sportágért. Az újak pedig gyorsan megértették, hogy nekik kell tovább építeniük az egri vízilabda hírnevét, hogy mit is jelent a több mint száz éves hagyomány.

Emlékezzünk csak! Még a szezon kezdete előtt nyilatkozta Dabrowski Norbert, hogy szerethető csapatunk lesz. Alig több mint egy hónap elteltével nyugodtan megállapíthatjuk: ezúttal is igazat mondott. Mára már annyi kiegészítéssel, hogy egy gyorsan megszeretett csapatunk van!

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez