Hatalmas győzelem!

Nagyot küzdött, sok gólt lőtt, és végül két találattal múlta felül orosz BL-ellenfelét a ZF-Eger férfi együttese.


 

Még csak a második fordulójához érkeztünk az idei Bajnokok Ligája csoportkörének, de máris vízválasztó találkozót jelentett a Dinamo Moscow elleni. Amennyiben legalábbis komolyan gondolja a nyolcas döntőt a ZF-Eger együttese, úgy az ilyen típusú hazai meccseit hozni kell. Így indultunk, ezért különös jelentőséggel bírt az összecsapás.

A szokatlan, 13 órai kezdés kicsit rányomta bélyegét a szokásos BL-hangulatra, de azért így is sokan kilátogattak a Bitskey-uszodába, és, ha már ott voltak, hangosan bíztatták a kedvenceket. A mérkőzés első gólöröme is a hazai publikumból válthatott ki ovációt, hiszen Sztrahinja Rasovicsnak már az első támadásból sikerült a kapuba találnia.

Egyébként is potyogtak a gólok a meccs elején, két perc után ugyanis már 2-2-nél jártunk. A találkozó első felében folyamatosan a mieink szereztek vezetést, ám még 5-4 után is jött a pontos válasz, a Moszkva nem igen akarta elengedni házigazdáját.

Ritkán fordul elő, amikor nagyon sokáig úgy alakul egy összecsapás forgatókönyve, hogy állandóan ugyanaz az együttes tud elmozdulni döntetlen állásról, de ez egészen sokáig így alakult. Idő közben azért az első emberelőnyök is kimaradtak mindkét oldalon, de igaz, ami igaz, be kell ismerni, a második etap végénél 4:8-at mutatott a kiállítási arány, szóval elég sok lehetőséget kaptak a sárga-kékek.

Habár annak nem örültünk, hogy nem sikerült legalább kettővel meglépni, amiatt azért mégis elégedettek lehettünk, hogy az egriek irányítanak. Nos, a harmadik negyed elején mégis változott az addigi kép, mivel Roman Sepelev találatával először vezettek az oroszok (7-8).

Itt pedig észnél kellett lenni, nehogy kizökkenjenek a hazaiak. Szerencsére Hosnyánszky Norbert keze a lehető legjobbkor sült el (ekkor már harmadjára), egy újabb vendég kiállítást követően pedig Dabrowski Norbert rendelte magához tanítványait, hogy ismét meglegyen az előny. A lehetőség azonban kimaradt.

Nem így a másik oldalon, amikor Marat Zakirov kért időt. A létszámfölényes akció során már nem Valics Bence, hanem Csiszár Boldizsár állt az egri kapuban, de ő sem tudott védeni. Más kérdés, hogy ezt követően is hengereltek a hazai centerek, amiből újabb fórok, sőt, egy ötméteres is született. Miután Nikola Murisics utóbbi akcióját Sztrahinja Rasovics gólra tudta váltani, a harmadik negyed végén megint a sárga-kékek vezettek (10-9).

És aztán az utolsó negyedben végre megtört a jég, ugyanis először sikerült kettővel elmenni. Ettől függetlenül továbbra is pokoli csata ment bent a vízben, pláne, hogy a Dinamo viszonylag hamar vissza is jött egyetlen találatra. Amikor viszont nagyon kellett, Angelosz Vlahopulosz villant egyet, 12-10 után pedig már nem volt több válasza a Moszkvának, ami a ZF-Eger első idei három pontját jelentette a BL-ben!

ZF-Eger – Dinamo Moscow 12-10, 2018.11.03. (FOTO: Lénárt Márton)

ZF-Eger – Dinamo Moscow 12-10, 2018.11.03. (FOTO: Lénárt Márton)

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Úgy érzem, megmutatta az Eger erényeit, hogy ugyanúgy számolni kell velünk idén is, mint tavaly. Aki Egerbe jön, nem igazán számíthat semmi jóra, pontokra, vagy legalábbis könnyű mérkőzésre.

Marat Zakirov: – Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk az Egerrel. Tele volt az uszoda, nagyon jó hangulat uralkodott. Gratulálok a hazaiak győzelméhez, mi most hazamegyünk Moszkvába, hogy kijavítsuk a hibáinkat, hogy legközelebb sokkal jobb játékot tudjunk produkálni.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 2. forduló
ZF-Eger – Dinamo Moscow (orosz)
12-10 (4-4, 3-3, 3-2, 2-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 1000 néző.
V.: Sztavridisz (görög), Vlasic (horvát).
LEN-Delegátus: Perisics (szerb).
ZF-EGER: Valics – Gyárfás 1, Decker Á. 2, Rasovics 4, Hosnyánszky 3, Murisics, Vlahopulosz 2. Cs.: Csiszár B. – Lukács D., Avramovics, Sánta, Biros B., Kürti D. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
DINAMO: Ivanov – Lazarev 1, Kopcev, Lisunov, Nagajev 3, Kholod 3, Bicskov 1. Cs.: Subotics 1, Pijetlovics, Radjen, Shepelev 1, Latyipov. Edző: Marat Zakirov.
Gól – emberelőnyből: 11/5. ill. 12/6.
Kettős emberelőnyből: 1/1. ill. 1/1.
Ötméteresből: 2/2. ill. –
Kipontozódott: Gyárfás a 21., Kopcev a 22. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 3-2, 4-3, 5-4, 6-5, 7-6, 7-8, 8-9, 11-9, 11-10, 12-10.

 

A 2. forduló további eredményei:

A-csoport:
Steaua Bucuresti – FTC-Telekom 6-9
VK Crvena Zvezda – CNA Barceloneta 3-14
AN Brescia – Pro Recco 8-9

B-csoport:
Jadran Split – Jug Dubrovnik 6-13
Waspo Hannover – Olympiakosz Pireusz 9-9
Havk Mladost Zagreb – Spandau 04 Berlin 9-7
BPM Sport Management Verona – Szolnoki Dózsa VSC 7-5

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez