Vernünk kell a Dinamót!

Abban az esetben jelentkezhetnénk be ugyanis hivatalosan a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ

ZF-EGER – DINAMO MOSCOW (OROSZ)

EGER, BITSKEY-USZODA, NOVEMBER 3., SZOMBAT, 13.00. (TV: M4 SPORT)

V.: SZTAVRIDISZ (GÖRÖG), VLASIC (HORVÁT).

LEN-DELEGÁTUS: PERISICS (SZERB).

JEGYÁRAK: FELNŐTT 1.500 FT, DIÁK/NYUGDÍJAS 1.000 FT.

 

Mérföldkő”. Egészen pontosan ezt a kifejezést használta Dabrowski Norbert a szombati Bajnokok Ligája-mérkőzésre, ami az elgondolása alapján teljesen érhető is. Hogy az említett szó mellett még milyen gondolatokat osztott meg velünk a ZF-Eger férfi együttesének vezetőedzője, arra visszatérünk, de kicsit boncolgassuk is a kijelentés értelmét.

Azt ugyebár mindenki tudja, hogy ezen a hétvégén a második körét rendezik az idei BL csoportkörének, emellett pedig azzal is tisztában lehetünk, hogy milyen csapatok alkotják az egriek nyolcasát. A Hannoverben esedékes Final Eightre az A-csoportból négy gárda kvalifikálhatja magát, erre pedig az esélyeket illetően, a Pro Recco, FTC kettősnek mutatkozik a legjobb sansza.

Hogyha a papírforma alapján megyünk tovább, és ez valóban így lesz, akkor két továbbjutó hely marad, ami alighanem a Barceloneta, Eger, Brescia, Dinamo Moscow négyes között dőlhet el. Így jutottunk el utóbbi alakulathoz, hiszen a főtábla második fordulójában orosz ellenfelet látnak vendégül a sárga-kékek. Amennyiben pedig sorozatban ötödik alkalommal is ott szeretne lenni a társaság a BL végső játszmájában, úgy ezt a találkozót mindenképp három ponttal kellene abszolválni.

– A megfelelő felkészülés miatt, a Dinamo tavalyi nyolc mérkőzését vágtam meg videón, úgyhogy alaposan kiveséztük az oroszok játékát – fogalmazott a szombati riválisról a ZF-Eger vezetőedzője. – Én úgy érzem, azon múlik a sikerünk, hogy elhisszük-e, és mennyire leszünk koncentráltak egy orosz nemzeti együttes, plusz három szerb válogatott ellen. Mindenképp egy mérföldkövének tekintem ezt a meccset a szezonnak, mert meg fogja mutatni, hogy merre is megyünk. Barcelonában idegenben nem kalkulálhattunk győzelemmel, de a hazai fellépéseinket nagyon meg szeretnénk nyerni. Persze, mindenki azt gondolja, hogy Egerben is a Moszkva lesz a mérkőzés esélyese, én meg erre azt mondom, hogy bizonyítsák be. Tipikus szláv vízilabdára készülünk, igazi orosz iskolára, de nekünk a saját játékunkat kell erőltetnünk. Van egy dolog, amit, hogyha érvényesíteni tudunk, akkor nem hiszem, hogy játékban jobbak tudnak lenni nálunk.

A Dinamo elleni hazai összecsapás tehát valóban nagyon sok mindenre választ adhat, de, ami a legfontosabb, hogy idén is versenyben lehetnek-e a továbbjutásért Decker Ádámék. Pénteken egyébként már személyesen is találkozhattunk az oroszokkal, hiszen délelőtt és este is a Bitskey-uszodában tartottak edzést.

Szombaton aztán a szokotthoz képest, elég korán kell megérkezni az uszodába, hiszen a találkozó 13 órakor kezdődik. Fontos kiemelni a kezdési időponttal kapcsolatosan, hogy az Egri Vízilabda Klubnak sok kötelessége van az Európai Úszószövetség (LEN) felé, aminek egy része, hogy gondoskodni kel az élő televíziós közvetítésről. A mérkőzést közvetítő M4 Sport a sűrű hétvégi sportműsor miatt azonban kizárólag ebben az időpontban tudta vállalni a dolgot, ennek tudható be a korai kezdés.

Habár tisztában vagyunk vele, hogy egy jó BL-meccset kora esti időpontban jó rendezni, mindettől függetlenül örülünk neki, hogy az országos csatorna révén, nagyon sok helyen szorítanak majd a csapatnak, hogy megszerezze az idei BL-szezon első pontjait. A legjobban pedig értelem szerint, akkor éreznénk magunkat – és itt nyugodtan beszélhetünk a fiúk nevében is -, hogyha telt ház fogadná a csapatokat, és egy remek hangulatú meccsen sikerülne két vállra fektetni az oroszokat.


 

A 2. forduló további párosításai:

A-csoport:
2018. November 2., péntek
20.30.: Steaua Bucuresti – FTC-Telekom
November 3., szombat
19.00.: VK Crvena Zvezda – CNA Barceloneta
19.00.: AN Brescia – Pro Recco

B-csoport:
Október 2., péntek
20.30.: Jadran Split – Jug Dubrovnik
Október 3., szombat
18.30.: Waspo Hannover – Olympiakosz Pireusz
19.00.: Havk Mladost Zagreb – Spandau 04 Berlin
20.30.: BPM Sport Management Verona – Szolnoki Dózsa VSC

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez