Tucat közte – a lányok is továbbjutottak!

Egy percig sem volt kérdés, hogy milyen végkimenetele lesz a III. Kerületi TVE elleni MK-selejtezőnek, így a ZF-Eger férfi csapata után a női is negyeddöntős.


 

Vasárnap délelőtt két olyan csapat mérkőzött meg egymással a Bitskey Aladár Uszodában, amely egyaránt egy-egygólos vereséggel kezdte a BENU Magyar Kupa selejtezőjének küzdelmeit. Amíg a ZF-Eger női együttese 12-11-es meccsen maradt alul a Ferencvárossal szemben, addig a III. Kerületi TVE a Tatabányával játszott 9-8-at.

Senkit se tévesszen meg az, hogy a fővárosiak a bajnokság második vonalában játszanak, hiszen olyan játékosaik vannak, mint a világbajnok Drávucz Rita, Pelle Anikó, Szremkó Krisztina, avagy a válogatottal 2016-ban EB-t nyerő Kisteleki Hanna.

A mérkőzés első négy perce jóformán csak hazai helyzeteket hozott, amiből gyors három gól született. A mezőnyfölény és a sűrű hétvége kapcsán Biros Péter sorcserét eszközölt, de a második sor is ott folytatta, ahol a kezdő hatos befejezte. Sebességben és helyzetkihasználásban jóval a budapestiek fölé nőttek a kék sapkában játszó egri lányok, ezt pedig hat lőtt és mindössze két kapott gól igazolta.

A második negyed sem tartogatott túl sok meglepetést, a hevesi gárda első és második sora sem hagyott túl sok lehetőséget a III. Kerületnek. Mindezt mutatja, hogy a vendégek csupán egyszer tudtak betalálni. Támadásban a második etapban most öt eredményes támadást vittek végig Ráski Lilláék, így kialakítva a nyolcgólos különbséget a szünetre.

Fordulás után a már ötgólos Somhegyi Noémi egy klasszis csavarral jelezte, hogy folytatódik a mérkőzés, majd a következő támadás után, Miklós Réka szemtelen ejtésének tapsolhatott a publikum. Ezzel közte tíz (4-14). A különbség nem nőtt, ám összességében a tizennégy eredményes akció mellett, mindössze négy gólt kaptak az egri lányok, amivel a mérkőzés el is dőlt.

A rendkívül szoros és kiélezett Fradi elleni összecsapás másnapján Biros Péter azt nyilatkozta, hogy nem szabad semmiképp szomorkodni, hiszen nagyon jól játszott csapata, aminek meg lesz a gyümölcse. Nos, vasárnap remek játékkal, egy közönségszórakoztató mérkőzésen, összesen tizenkét találattal diadalmaskodtak a sárga-kékek a TVE ellen, ami pedig továbbjutást ért.

 

Mestermérleg:

Györe Lajos: – Gratulálok az Egernek, nagyon jól játszott. Rajtunk megmutatkozott az, hogy ezt a sportágat még mindig nem lehet edzés nélkül játszani. A heti vagy kétheti edzés nagyon kevés. Véleményem szerint, ha picit jobb kondiban lettünk volna, az az eredményben is látszott volna. A vízben nem mutatkozott olyan nagy különbség, csak már mire felértünk, annyira elfáradtunk, hogy nem tudtuk belőni a lehetőségeinket.

Biros Péter: – Nyertünk, igazából ez a legfontosabb most. Este vár még ránk egy mérkőzés, ott is győznünk kell. Kicsit nagyobb odafigyelésre lesz szükség a lányoktól. Nyilván benne volt a fejekben, hogy ez a találkozó meg lesz, így becsúsztak olyan hibák, amelyek elkerülhetőek lettek volna.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, nők, selejtező, A-csoport, 2. forduló
III. Kerületi TVE – ZF-Eger
6-18 (2-6, 1-5, 1-3, 2-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Debreceni N., Bereczki M.
TVE: Mazug – Drávucz 1, Szremkó 1, Ipacs, Kisteleki H. 2, Vargáné Gazdag, Pelle 1. Cs.: Papp T. – Németh E., Olajos, Tóth V., Boros, Máté V. 1, Szentkereszti. Edző: Györe Lajos.
ZF-EGER: Horváth A. – Rompos 1, Miklós R. 2, Tóth Cs., Ráski 1, Somhegyi 6, Szilágyi D. 2. Cs.: Kékesi, Kocsis Sz. 1, Molnár D. 2, Pullyblank, Szűcs P., Hlengiwe 3. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/3. ill. 5/3.
Ötméteresből: 3/3. ill. 2/1.
Kipontozódott: Szremkó a 15., Szűcs P. a 23. percben.
Kiállítva (végleg cserével): Boros Júlia a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 0-3, 1-3, 1-4, 2-4, 2-9, 3-9, 3-14, 4-14, 4-18, 6-18.

 

A hétvége további menetrendje:

Benu Magyar Kupa, nők, selejtező, A-csoport
FTC-Telekom – ZF-Eger 12-11
III. Kerületi TVE – RB-Tatabánya 8-9
RB-Tatabánya – FTC-Telekom 3-14
III. Kerületi TVE – ZF-Eger 6-18
16.00.: ZF-Eger – RB-Tatabánya
17.30.: FTC-Telekom – III. Kerületi TVE

 

 

Sütő Gergő
(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez