Megint eggyel nyert a Fradi

Az utolsó percekben még mínusz háromról is felállt a végig nagyot küzdő ZF-Eger női együttese, ám a BENU Magyar Kupa selejtezőjének egri mérkőzése után is a fővárosiak örülhettek.


 

A férfiak után a nőknél is elkezdődött a BENU Magyar Kupa selejtezője, és a férfiakhoz hasonlóan, a nőknél is a Bitskey-uszodában harcolhatja ki a továbbjutást a ZF-Eger együttese. Az első ellenfelet az FTC-Telekom gárdája jelentette, amely gárda ellen ezúttal Aranyi Réka állt a házigazda kapujában.

Jobban kapta el a rajtot a vendég csapat, mivel rögtön 2-0-ás előnyre tett szert. Csak ezt követően sikerült megszerezni a találkozó első hazai gólját, ami Szilágyi Dorottya nevéhez fűződött. Elől az elmúlt hetektől eltérően, elég jól kezdtek a sárga-kékek, már, amikor emberelőnybe kerültek. Szilágyi Szabina találata azonban egyelőre arra volt jó, hogy az első kisszünet mínusz egyes állásnál következzen.

A második etapban sem változott sokat a forgatókönyv, a Fradi mindig el tudott menni kettővel, a sárga-kékek pedig mínusz egyre zárkóztak. Így is ért véget a félidő, 7-6-os fővárosi vezetésnél, avagy továbbra is teljesen nyíltan alakult az összecsapás.

Fordulás után sem sokat változott a játék képe, folyamatosan tapadtak ellenfelükre az egriek, és úgy jártak már hét lőtt gólnál, hogy mindegyiket más-más játékos lőtte. Idő közben a kiállítási arány 9:3-as mutatott, sajnos nem a házigazda javára, és az igazat megvallva, enni hátrányt kapva nehéz is volt még közelebb kerülni az FTC-hez.

Alapvetően nem lett volna probléma ezekkel a számokkal, hogyha fehér sapkában a hazai pályán szereplő együttes kapott volna ennyi kedvezményt, de a kupaselejtező miatt a pályaválasztó ezúttal a Ferencváros volt. Ennek ellenére még mindig szorosan alakult a meccs, egy negyeddel a befejezés vége előtt 9-7 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó etapra alaposan felpörögtek az események, és mintha egy teljesen más fordulatszámon pörgő egri csapat játszott volna. Előbb Somhegyi Noémi találatával, majd Szilágyi Dorottya bombájával ismét összejött az egyenlítés. Kár, hogy rögtön ezután Bujka Barbara is betett egyet a felső léc érintésével. Majd nem sokkal utána akcióból is. És mivel a kettő között még egy Fradi-gólt feljegyezhettünk, a találkozó legnagyobb különbségénél tartottunk (12-9).

Már-már kezdtük azt hinni, hogy ezzel eldőlt minden, csakhogy Mchunu Hlengiwe gondolt egyet, vagyis kettőt, és két támadásból két gólt lőtt. Másfél perc maradt még a találkozóból, és miután kivédekezte az ellenfél utolsó akcióját a hazai csapat, egy időkérés után még támadhatott a döntetlenért. Több találat azonban már nem esett, így a két együttes összecsapásán ismét a ZF-Eger kapott ki minimális különbséggel.

FTC-Telekom – ZF-Eger Magyar Kupa-mérkőzés 12-11, 2018.10.27. (FOTO: Lénárt Márton)

FTC-Telekom – ZF-Eger Magyar Kupa-mérkőzés 12-11, 2018.10.27. (FOTO: Lénárt Márton)

Mestermérleg:

Biros Péter: – Úgy gondolom, hogy fej-fej mellett haladt a két csapat a mérkőzés során. Erre is számítottam, úgy éreztem, hogy benne lehet a győzelem. A bajnoki meccshez hasonlóan, közel álltunk a sikerhez, most is egy gól döntötte el a találkozót. Olyan hibák nem férnek bele, hogy állandóan lefordulnak rólunk. Fontos kiemelni, hogy egy élvezetes meccsen, jól játszó Egert láthattunk. Jó volt látni, hogy működik az, amit szeretnénk, ha odafigyelünk, akkor tényleg nagy sikerélményeik lehetnek.

Béres Gergely: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, hasonlóan, mint a bajnokságban. Annyival volt ez a találkozó másabb, hogy ma a csapatok több gólt tudtak lőni. Az előző meccsen inkább a védekezés volt jobb, most ez megfordult, a támadások rendben voltak, viszont hátul láttam hiányosságokat. Elégedett vagyok azzal, hogy nyertünk, illetve gratulálok az Egernek, hiszen megint egy nagyon színvonalas mérkőzést tudtunk játszani.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, nők, selejtező, A-csoport, 1. forduló
FTC-Telekom – ZF-Eger
12-11 (4-3, 3-3, 2-1, 3-4)
Eger, Bitskey-uszoda, 150 néző.
V.: Bereczki M., Debreceni N.
FTC: Csehó-Kovácsné Kasó – Gémes, Muzsnyay 1, Mihailovics 1, Bujka 2, Takács V. 3, Pőcze A. Cs.: Kövesdi 3, Huszti D., Tóth-Csabai 2, Ramocsai. Edző: Béres Gergely.
ZF-EGER: Aranyi R. – Somhegyi 2, Szilágyi Sz. 1, Tóth Cs. 1, Hlengiwe 3, Miklós R. 1, Szilágyi D. 2. Cs.: Kocsis Sz., Ráski 1, Pulyblank, Szűcs P. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
Gól – emberelőnyből: 12/3. ill. 8/4.
Ötméteresből: 1/1. ill. –
Az eredmény alakulása: 2-0, 3-1, 4-2, 4-4, 6-4, 7-5, 8-6, 9-7, 9-9, 12-9, 12-11.

 

A hétvége további eredményei, menetrendje:

Benu Magyar Kupa, nők, selejtező, A-csoport
FTC-Telekom – ZF-Eger 12-11
III. Kerületi TVE – RB-Tatabánya 8-9

2018. Október 28., vasárnap
09.00.: RB-Tatabánya – FTC-Telekom
10.30.: III. Kerületi TVE – ZF-Eger
16.00.: ZF-Eger – RB-Tatabánya
17.30.: FTC-Telekom – III. Kerületi TVE

 

 

(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez