Máris megvan a továbbjutás!

A Szentes elleni parádés második félidővel bebiztosította helyét a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjében a ZF-Eger férfi alakulata.


 

Szombat délben máris a továbbjutásért ugorhatott medencébe a ZF-Eger férfi együttese, miután a BENU Magyar Kupa C-jelű selejtezőcsoportjának első két fordulójában egyaránt magabiztos győzelmet aratott. A MetalCom Szentes elleni összecsapás remélt három pontjával így matematikailag is bebiztosíthatta negyeddöntős pozícióját a társaság.

Ami a meccset illeti, gyors gólváltással indult a találkozó, Nagy Márton vezető találatára ugyanis előbb Nikola Murisics, majd Biros Barnabás válaszolt. Abból a szempontból nem volt egyszerű dolguk a sárga-kékeknek, hogy másfél órával a kezdés előtt még tartott az előző mérkőzésük, ráadásul Dabrowski Norbert egyedül Sztrahinja Rasovicsot cserélte ki Sári Andrásra.

Kicsit dadogósra sikeredett az első félidő, hiszen, bár már 3-1-re is vezetni tudtak a hazaiak, a Szentes a második etap közepére ki tudott egyenlíteni. Amikor az esetleges fáradságról beszélünk, azt is meg kell említeni, hogy Biros Barnabás tizenkettedik percben történő kipontozódása sem segítette a mieinket, ettől függetlenül féltvánál kettővel vezetett a házigazda (5-3).

A szombati nap első mérkőzéséhez képest nem mondhatni, hogy potyogtak volna a gólok, amikor viszont zörrent a háló, a legtöbbször Angelosz Vlahopulosz nevét kellett megemlíteni. A görög légiós találataival sikerült először elmenni hárommal, és innentől kezdve már nem volt pardon.

A harmadik játékrész egyébként az egész meccs legszebb góljait hordozta magában, Hosnyánszky Norbert ugyanis egy fantasztikus, felső kapufás csavart engedett el, majd egy időkérés utáni fórnál Decker Ádám mattolt pontosan, egy csodásan megjáratott akció végén. A negyed végére sikerült is meglépni 8-3-ra, vagyis kezdett eldőlni az összecsapás.

Az utolsó felvonás is remekül indult, előbb Angelosz Vlahopulosz lőtte meg negyedik gólját, majd Marko Avramovics parádés kiszolgálását követően, Gyárfás Tamásnak csak az üresen álló kapuba kellett passzolnia. Összefoglalva, elől is rendben volt a dolog, hátul is, utóbbit legalábbis remekül igazolja, hogy a vendégek öt sima emberelőnyükből egyszer sem tudtak eredményesek lenni, de még kettős fórból sem.

A végjáték aztán igazán pazarra sikeredett, gyakorlatilag futószalagon jöttek a hazai találatok, amivel a kétszámjegyű különbség is nagyon közel került. Ezzel a kiváló második félidei játékkal három mérkőzés után is hibátlanul áll a ZF-Eger együttese, ami pedig már továbbjutást ér, függetlenül a holnapi, Debrecen elleni találkozó eredményétől.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Látszott már, hogy van bennünk egy meccs, és a második negyed közepétől észre lehetett venni, hogy az első meccsünkön kiadtunk magunkból mindent, nem spóroltunk. Tiszta erőből küzdöttünk, hajtottunk egy olyan Szentes ellen, amely ezen a napon először játszott, és ennek ellenére azt mondom, le a kalappal a csapatom előtt, mert fizikálisan múltuk felül ellenfelünket. Feljavult a védekezésünk, a támadások is jól mentek, és a saját nevelésű fiataljainkat is egyre többet tudom használni.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, férfiak, selejtező, C-csoport, 3. forduló
ZF-Eger – MetalCom Szentes
13-5 (3-2, 2-1, 3-1, 5-1)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Németh A., Petik A.
ZF-EGER: Valics – Gyárfás 1, Decker Á. 1, Biros B. 1, Hosnyánszky 2, Murisics 2, Vlahopulosz 4. Cs.: Lukács D., Avramovics, Sánta, Kürti D. 1, Tóth B. 1, Sári A. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
SZENTES: György D. – Nagy M. 1, Pellei F. 1, Kuzmenko, Werner, Manojlovics, Kiss K. 2. Cs.: Kókai 1, Pellei K., Bozó, Hegedűs B., Tóth Gy. Edző: Pellei Csaba.
Gól – emberelőnyből: 6/3. ill. 5/0.
Kettős emberelőnyből: – ill. 1/0.
Ötméteresből: – ill. 1/1.
Kipontozódott: Biros B. a 12. percben.
Az eredmény alakulása: 0-1, 3-1, 3-3, 8-3, 8-4, 13-4, 13-5.

 

A hétvége további eredményei és menetrendje:

Benu Magyar Kupa, férfiak, selejtező, C-csoport
ZF-Eger – KSI Vízilabda Club 17-7
AVUS Szombathely – KSI Vízilabda Club 13-6
MetalCom Szentes – Debreceni VSE 10-11
ZF-Eger – AVUS Szombathely 18-9
Debreceni VSE – KSI Vízilabda Club 10-2
ZF-Eger – MetalCom Szentes 13-5
17.00.: KSI Vízilabda Club – MetalCom Szentes
18.30.: Debreceni VSE – AVUS Szombathely 

2018. Október 28., vasárnap
12.00.: MetalCom Szentes – AVUS Szombathely
13.30.: Debreceni VSE – ZF-Eger

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez