Továbbra is hibátlanul

Esélyt sem adva szombathelyi ellenfelének, kilencgólos győzelemmel folytatta a BENU Magyar Kupa selejtezőjét a ZF-Eger férfi csapata. 


 

Második napjára fordult a BENU Magyar Kupa selejtezője a Bitskey-uszodában. A kvalifikáció második napján a ZF-Eger férfi együttese elsőként az AVUS Szombathellyel csapott össze, ami azért is volt egyedi dolog, mert nem sűrűn rendeznek a reggeli órákban felnőtt tétmérkőzést. Két hibátlan csapat ugrott medencébe, hiszen az első fordulóban, a KSI legnagyobb bánatára mind a szombathelyiek mind az egriek felülmúlták a fővárosi alakulatot.

Komolyan bekezdett az sárga-kék gárda, az első öt perc ugyanis négy hazai gólt hozott. Rendkívül magabiztosan, esélyt sem adva pólózott Dabrowski Norbert és Petrovai Márton legénysége. A negyed során mindössze egyszer talált kapuba a vendég csapat, ami azt is jelentette, hogy nem csak támadásban, hanem védekezésben is kimondottan egységes és határozott a ZF-Eger férfi gárdája.

A második etapban ott folytatták a felek, ahol abbahagyták, sorra jöttek az egri találatok. Három perc, három gól, amire kettős emberelőnyben válaszoltak a szombathelyiek, úgy, hogy a kiállított Csiszár Boldizsár nélkül volt kénytelen védekezni a házigazda. Hazai oldalon szebbnél szebb akciók következtek, Nikola Murisics pedig igazán elemében volt a center poszton.

A félidő sem zökkentette ki a hazai csapatot, gólgazdag perceket hozott a harmadik negyed is. A remek egyéni megmozdulások és szervezett csapatjáték hat egri gólt eredményezett, amire kétszer tudott válaszolni a vas megyei együttes.

Az utolsó nyolc perc kérdése csupán az volt, hogy hány gól állítja meg a ZF-Eger csapatát. Vélhetően a sűrű program miatt, sokat cserélt Dabrowski Norbert, ami azt eredményezte, hogy minden mezőnyjátékosa lehetőséget kapott a találkozó során. A végére a szombathelyiek kiharcoltak egy döntetlent a negyedet tekintve, így kialakítva a 18-9-es végeredményt.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Sajnos a végén átalakult egy western filmé az egész, mindenki csak lövöldözött. Amíg tizennyolc gólt tudunk lőni, addig mégsem zavar az, hogy többet is kapunk. Arra is figyelnünk kellett, hogy két meccs között egy óra pihenőnk lesz, és így, hogy elég hamar sikerült eldöntenünk a mérkőzést, könnyebb volt forgatni a játékosokat. A következő összecsapáson változtatok is, Sztrahinja Rasovics helyett Sári András fog szerepelni.

Matajsz Márk: – Gratulálok az Egernek, igazából nem a mi súlycsoportunk ez, nem is erre a meccsre készültünk. A célt, amit kitűztünk, azt tudtuk teljesíteni, mert voltak jó dolgaink. Nekünk a délutáni Debrecen elleni mérkőzés lesz fontosabb, de igazából mind a négy találkozó a felkészülésünket segíti.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

BENU Magyar Kupa, férfiak, selejtező, C-csoport, 2. forduló
ZF-Eger – AVUS Szombathely
18-9 (4-1, 5-3, 6-2, 3-3)
Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.
V.: Petik A., Németh A.
ZF-EGER: Csiszár Boldizsár – Lukács D. 1, Gyárfás 3, Rasovics 3, Hosnyánszky 1, Murisics 2, Vlahopulosz 1. Cs.: Avramovics, Sánta 1, Decker Á 2., Tóth B. 1, Biros B. 2, Kürti D. 1. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
AVUS: Kovács B. – Garancsy, Takács K., Baj 1, Hajmási, Kurucz B., Ekkler 1. Cs.: Irmes 3, Polovic 3, Sági 1, Basara, Takács J. Edző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 5/3. ill. 4/1.
Kettős emberelőnyből: – ill. 1/1.
Ötméteresből: – ill. 2/2.
Kipontozódott: Decker Á. a 31. percben.
Az eredmény alakulása: 4-0, 4-1, 6-1, 6-2, 8-2, 9-3, 11-4, 11-5, 13-5, 13-6, 17-6, 18-9.

 

A hétvége további eredményei és menetrendje:

Benu Magyar Kupa, férfiak, selejtező, C-csoport
ZF-Eger – KSI Vízilabda Club 17-7
AVUS Szombathely – KSI Vízilabda Club 13-6
MetalCom Szentes – Debreceni VSE 10-11
ZF-Eger – AVUS Szombathely 18-9
10.30.: Debreceni VSE – KSI Vízilabda Club
12.00.: ZF-Eger – MetalCom Szentes
17.00.: KSI Vízilabda Club – MetalCom Szentes
18.30.: Debreceni VSE – AVUS Szombathely 

2018. Október 28., vasárnap
12.00.: MetalCom Szentes – AVUS Szombathely
13.30.: Debreceni VSE – ZF-Eger

 

Sütő Gergő
(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez