Érdekes feladat(ok) előtt a női csapat

Magyar Kupa-selejtező négyes csoportjából három jut tovább, ezt pedig hazai környezetben meg kell tudni oldania a ZF-Eger női együttesének.


 

Amikor azt írtuk, hogy a ZF-Eger férfi csapatának ismerős ellenféllel kezdődött a hétvégi BENU Magyar Kupa selejtezőcsoportja, akkor ez a kijelentés a női alakulatra is ugyanígy igaz lehet. Biros Péter és Szilágyi Péter csapata legalábbis azzal az FTC-Telekommal kezdi meg szereplését, amellyel szemben nem is olyan régen már megmérkőzött.

Az előttünk álló két napban ráadásul pontosan a csoport leginkább várt találkozója nyitja a sort, hiszen a két, már említett gárdán túl a Tatabánya, valamint a másodosztályban szereplő III. Kerületi TVE alkotja az A-jelű négyest. Utóbbi gárdáról sem szabad természetesen megfeledkeznünk, hiszen a Györe Lajos által irányított társaságban nem akármilyen nevek találhatóak.

Ha csak Drávucz Ritára, Pelle Anikóra, vagy éppen Kisteleki Dórára gondolunk, akkor az a bizonyos 2005-ös, montreali világbajnokság is eszünkbe juthat, amelyen a három említett pólós egyaránt komoly szerepet vállalt a végül aranyéremmel záró válogatott eredményes szereplésében. És akkor még nem szóltunk Szremkó Krisztináról, Kisteleki Hannáról, hogy mindenkit ne említsünk. Vagyis másodosztály ide, vagy oda, nagyon is komolyan kell venni a fővárosiakat.

Mint ahogyan legelsőként természetesen a ferencvárosiakat, akik legutóbbi egri látogatásuk alkalmával 6-5-ös győzelemmel térhettek haza. A visszavágás vágya éppen ezért fűtheti is a mieinket, és ez még akkor is igaz lehet, hogyha a két nap során lejátszandó három összecsapáson az erőtartalékot is megfelelően kell beosztani.

Az ugyanakkor megkönnyíti a helyzetet, hogy a kvartett első három helyezettje jut tovább az MK-sorozat negyeddöntőjébe, ahol a másik kvalifikációs csoport első kettő pozícióban záró gárdája, valamint már az UVSE, Dunaújváros, BVSC hármas is csatlakozik a mezőnyhöz.


 

A hétvége menetrendje:

Benu Magyar Kupa, nők, selejtező, A-csoport
2018. Október 27., szombat
13.45.: FTC-Telekom – ZF-Eger
15.15.: III. Kerületi TVE – RB-Tatabánya

Október 28., vasárnap
09.00.: RB-Tatabánya – FTC-Telekom
10.30.: III. Kerületi TVE – ZF-Eger
16.00.: ZF-Eger – RB-Tatabánya
17.30.: FTC-Telekom – III. Kerületi TVE

 

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez