Nem reális a mínusz hét

Jól kezdett támadásban a ZF-Eger női csapata Dunaújváros elleni hazai bajnokiján, a végére azonban kinyílt az olló és hétgólos vereség került a jegyzőkönyvbe.


 

Vízilabda szombatot tartottak ma Egerben, hiszen a férfi csapat magabiztos sikere után, a ZF-Eger női alakulata a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics gárdáját látta vendégül. Természetesen az esélyek tekintetében a lányokra jóval nehezebb találkozó várt, mint a férfi gárdára.

A listavezető, eddig százszázalékos vendégeknek ismerős lehetett két meghatározó egri játékos, Szilágyi Dorottya és Mchunu Hlengiwe ugyanis is épp a ma esti riválistól érkezett, így emiatt is pikáns találkozóra számíthattunk. Remekül kezdődött a mérkőzés, hiszen Szilágyi Dorottya páratlan sebességét kihasználva elhozta a labdát, és az első gólra sem kellett sokáig várni.

A harmadik percben egy remek centerezést követően, Somhegyi Noémi klasszis megmozdulásának tapsolt a publikum. Gyors dunaújvárosi egyenlítés után Ráski Lilla bombázott a kapuba, de nem sokkal később jött is rögtön az egyenlítés. Az ezt követő percek a vendégek találatairól szóltak, Horváth Brigitta duplázott, majd Brezovszki Gerda emelt távolról. Kétgólos hátrányban aztán villant Mchunu Hlengiwe és Somhegyi Noémi is, rögtön vissza is állt a döntetlen állás. Az első negyed még egy hazai és egy vendég találatot hozott, ezzel egy meglehetősen eseménydús, tízgólos nyolc percet zártunk.

A második negyedben jóval visszább vettek a felek, hiszen ebben az etapban összesen nyolcszor zörrentek a hálók. Menczinger Kata emelésével mindenesetre újból a vendégek jutottak előnyhöz, de még ezt az állást is sikerült kiegyenlíteni. Más kérdés, hogy a félidőig több dolognak már nem örülhettünk, akkorra ugyanis a dunaújvárosiak mentek el megint kettővel (6-8).

A félidőt követően, jóval taktikusabban ugrottak medencébe a csapatok, ezt az is igazolja, hogy közel a negyed feléig kellett várni az első gólra. A mérkőzés során először alakult ki háromgólos különbség, amely nagyban köszönhető a kihasználatlan emberelőnyös szituációknak egri oldalon.

A lépést egyértelműen Somhegyi Noémi remek játékának köszönhetően sikerült tartani, de a továbbiakban olyan demoralizáló gólokat kaptak a sárga-kékek, ami után Biros Péter rögtön kapust cserélt. Horváth Anna helyett Aranyi Réka kapott lehetőséget, azt ugyanakkor már ő sem tudta megakadályozni, hogy a DUE néggyel lógjon meg.

Az utolsó negyed sem indult egri szempontból túl fényesen, hiszen hatgólos dunaújvárosi előny volt látható az eredményjelzőn. Ekkor jött Szilágyi Dorottya és Ráski Lilla, így két és fél perccel a vége előtt 9-13-ra sikerült módosítani az állást, azonban a vége nagyon rosszul sikerült. Több lefordulás gól központjává vált Vályi Vanda, így a végeredménybe egy, a játék képe alapján egyáltalán nem reális hétgólos különbség került.

 

Mestermérleg:

Biros Péter: – Jó meccset játszottunk, bár szerettem volna, hogyha közelebb lettünk volna a Dunaújvároshoz. Két negyedik úgy gondolom, hogy jól játszottunk. Elfáradtunk a végére, ezért lett ekkora a különbség, de ettől még nézőcsalogató meccs volt. A végeredmény nem tükrözi a belefektetett munkát, ezért is mondom azt, hogy nagyjából elégedett vagyok a lányokkal.

Mihók Attila: – Aláírtuk volna a mérkőzés előtt ezt a végeredményt, és bíztam benne, hogy győztes meccs után tudok majd nyilatkozni. Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és az Eger alaposan megnehezítette a dolgunkat. Menet közben át is kellett variálni a csapatot ahhoz, hogy működőképessé váljunk, elsősorban a védekezésünket. Csak negyedről negyedre sikerült felőrölnünk a hazai csapatot, ezért is mondom, hogy nehéz találkozó volt.


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., nők, 4. forduló
ZF-Eger – Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
9-16 (5-5, 1-3, 1-3, 2-5)
Eger, Bitskey-uszoda, 250 néző.
V.: Bereczki M., Ifj. Kenéz Gy.
ZF-EGER: Horváth A. – Tóth Cs., Szilágyi Sz., Miklós R., Hlengiwe 1, Somhegyi 3, Szilágyi D. 2. Cs.: Aranyi – Kékesi, Pulyblank, Ráski 3, Molnár D., Kocsis Sz., Molnár D., Szűcs P. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.
DUE: Aarts – Ziegler, Gurisatti 3, Szellák, Menczinger 2, Horváth B. 2, Vályi V. 5. Cs.: Brezovszki 1, Mahieu, Luka, Garda 3, Huszti V. Mihók Attila.
Gól – emberelőnyből: 9/4. ill. 6/1.
Ötméteresből: 1/0. ill. 3/3.
Kettős emberelőnyből: 2/0. ill. –
Kipontozódott: Ziegler a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 1-0, 2-1, 2-4, 4-4, 4-5, 5-6, 6-6, 6-9, 7-9, 7-13, 9-13, 9-16.

 

A 4. forduló további eredményei:

BVSC-Zugló – UVSE 8-9
FTC Telekom – Szeged SZTE 17-10
RB-Tatabánya – Hungerit Szentes 4-10
Szabadnapos: Budapesti Honvéd SE

 

Sütő Gergő
(FOTO: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez